Į Pasvalį grįžęs T.Hughesas: „Mes jau turime lyderį, jis – mūsų kapitonas“
Foto: Fotodiena/J. Elinskas

Į Pasvalį grįžęs T.Hughesas: „Mes jau turime lyderį, jis – mūsų kapitonas“

Autorius: bcpienozvaigzdes.lt
2017-11-09

Po ketverių metų pertraukos į Pasvalio „Pieno žvaigždes“ sugrįžęs Trevonas Hughesas akimirkai sutriko, paklaustas apie sėkmingą šio sezono Aukštaitijos klubo žaidimą.

Pasvalio klubas iki šios savaitės laikėsi tarp penkių stipriausių „Betsafe–LKL“ klubų, tačiau amerikietis tikina nė kiek nenustebęs dėl tokių rezultatų.

„Jūs manęs klausiate taip, lyg pats būtumėte nustebęs, – tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ kvatodamas atšovė 30-metis įžaidėjas. – Aš pats nesu nustebęs, manau, kad galėtume būti netgi kiek aukščiau. Kas žino, gal taip nutiks tuomet, kai aš susižaisiu su komanda.“

Prisitaikymas prie komandos T. Hughesui kol kas yra didžiausias galvos skausmas. Visu pajėgumu su komanda jis pradėjo treniruotis prieš savaitę, tačiau kortas krepšininkui maišė ir sunki kelionė iš JAV per Stambulą, ir aklimatizacija atvykus. Pastarasis faktorius gynėjui pasireiškė itin stipriai.

Dienos ritmo niekaip negalėjusiam atrasti T. Hughesui, kaip jis pats dabar tikina, tai buvo itin rimta problema. Tiesa, jį itin pradžiugino vaizdas, kurį jis rado po pertraukos sugrįžęs į Pasvalį.

„Atvykęs turėjau miegoti dukart per dieną. Naktį negalėjau užmigti, o tai labai sunkina. Man labai malonu, kad treneris žino, jog aš čia esu naujokas, jis leidžia man apsiprasti. Tai atspindi ir gerą komandos mikroklimatą.

Šiek tiek buvau įstrigęs Stambulo oro uoste, o dar tas laiko skirtumas daro savo. Manau, kad čia yra geriausia komanda, kokia buvo Pasvalyje. Man labai patinka vyrukai, kurie čia žaidžia, nes visi rodo pastangas. Treneris turi įdomią filosofiją, prie kurios aš nesu prisitaikęs, bet, kai tai padarysiu, būsime geresnė komanda.

Reikia pripažinti, kad kol kas dar darau klaidų gynyboje, bet komandos vyrukai stengiasi padėti su tuo tvarkytis. Dalykai, apie kuriuos kalbu, nėra tokie lengvai sutvarkomi, turiu įdėti ir savo laiko stebint video medžiagą“, – išsamiai apie savo adaptaciją „Pieno žvaigždžių“ ekipoje pasakojo T. Hughesas.

Nuotr. D.Lukšta

Ilgiau apšilti kojų amerikietis Pasvalyje negalėjo, kadangi jau pirmasis jo iššūkis komandoje buvo rungtynės su į svečius atvykusiu Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Praėjusį šeštadienį T. Hughesas į aikštę žengė startiniame penkete ir per 27 minutes pelnė 11 taškų (2/4 dvit., 1/5 trit., 4/6 baud. met.), atkovojo 3 kamuolius bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Nepaisant pasvaliečių nesėkmės, atrodo, kad debiutas nebuvo prisvilęs, tačiau pats T. Hughesas aiškina kitaip.

„Mūsų treneris turi kitokią filosofiją, ypač gynyboje. Prie to nesu pratęs, taigi man reikia prisitaikyti. Nebuvau čia ir tada, kai komanda ruošėsi sezonui, taigi tai sunkina aplinkybes. Bet aš mokausi ir galiu daryti tai greitai, grįžtu į ritmą.

Dabar nesu pačios geriausios sportinės formos, bet netrukus būsiu geresnis. Reikia atrasti tarpusavio ryšį ir su komanda. Kai tai nutiks, pamatysite geresnę ekipą už tą, kuri buvo rungtynėse su „Lietuvos rytu“, – rėžė krepšininkas.

Pasvalio klube T. Hughesas rungtyniavo dvejus metus (2011-2013). Vėliau jo karjeros kelias pakrypo Vokietijos, Turkijos bei Prancūzijos link.

Amerikiečiui teko rungtyniauti aukšto meistriškumo pajėgiausiose šių šalių pirmenybėse, tačiau šį sezoną jis pradėjo be klubo. Vis tik aplinkybės lėmė, kad krepšininkas sulaukė skambučio iš Lietuvos, o pasidomėjęs šių metų „Pieno žvaigždžių“ ekipa, jis priimdamas pasiūlymą nusiteikė sėkmingam žygiui.

Nuotr. Twitter

„Buvau namuose ir dėliojausi visus savo už ir prieš. Būdamas čia anksčiau, demonstravau gerą žaidimą, žinojau, kad čia arenos būna triukšmingos, žinojau, kad turėsime tokią komandą, su kuria nebūsime paprasti dalyviai, o kovosime dėl aukštų vietų reguliariajame sezone ir būsime konkurencingi atkrintamosiose. Tai atvėrė man akis, į Lietuvą atvykau šio to tikėdamasis. Žinote, rasti komandą, su kuria gali siekti pergalių, nėra lengva“, – mintimis dalijosi T. Hughesas.

Atakų organizatorius į Pasvalį atvyko pakeisti išvykusį Ryaną Harrow. Šis gynėjas sezono pradžioje per penkerias rungtynes LKL pirmenybėse vidutiniškai pelnė po 15,2 taško, atkovojo po 2 kamuolius bei atliko po 4,4 rezultatyvaus perdavimo. 

T.Hughesas žino, kad jis stojo į neabejotino komandos vedlio poziciją, tačiau paklaustas apie tai, jis pateikė savo supratimą apie tikrąjį komandos lyderį.

„Mes jau turime lyderį, jis – mūsų kapitonas (Steponas Babrauskas). Aš esu įžaidėjas, o šios pozicijos krepšininko savybės reikalauja iš esmės būti didesniu ar mažesniu aikštelės lyderiu. Galėčiau pakelti balsą ir vyrukai tikrai įsiklausytų į mano žodžius. Aš tikiu tuo, nes matau čia gerus žaidėjus. Bet mes jau turime kapitoną, jis – mūsų lyderis. Jei man reikės būti tokiu, žengsiu į priekį ir tai padarysiu“, – sakė T. Hughesas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris