Kaip krepšininkai išnaudoja FIBA „langą“: kelionės po pasaulį ir socialiniai projektai
Foto: @juan_palacios3

Kaip krepšininkai išnaudoja FIBA „langą“: kelionės po pasaulį ir socialiniai projektai

Autorius: LKL.LT
2017-11-23

Geriausi „Betsafe–LKL“ komandų lietuviai šiandien išvyksta į Kosovą atstovauti šaliai atrankoje į pasaulio čempionatą, Kauno „Žalgiris“ rengiasi šio vakaro Eurolygos rungtynėms, o būrys kitų krepšininkų keliauja po pasaulį ilsėdamiesi.

Dėl FIBA paskelbtos rinktinių pertraukos, kuriai nepakluso NBA ir Eurolyga, nacionalinėse pirmenybėse paskelbta pertrauka. „Betsafe–LKL“ klubai savo žaidėjams suteikė kelių dienų atokvėpį.

Naudingiausias ir rezultatyviausias „Betsafe–LKL“ žaidėjas Juanas Palaciosas kelioms dienoms išvyko į Niujorką. Klaipėdos „Neptūno“ aukštaūgis buvo kviečiamas į Kolumbijos rinktinę dalyvauti atrankoje į pasaulio čempionatą, bet nusprendė kvietimo atsisakė.

J. Palaciosas Niujorke susitiko su savo dukra ir JAV paminės Pakėdos dieną, kuri švenčiama šiandien.

 

If I can make it here, I can make it anywhere #newyork #yolo #travel #pic #viviendo #usa #enjoy #enjoylife

A post shared by Tello (@juan_palacios3) on

Į užsienį trumpam patraukė ir Donatas Tarolis. Panevėžio „Lietkabelio“ treneris Artūrs Štalbergs įsitikinęs, kad pastaruoju metu ne pačią geriausią sportinę formą demonstruojančiai komandai reikia poilsio, ir suteikė žaidėjams net keturias laisvas dienas.

D. Tarolis pertrauką išnaudojo kelionei į Florencijos miestą Italijoje – čia krepšinį žaidžia puolėjo mylimoji.

Italijoje su šeima vieši ir kitas „Lietkabelio“ žaidėjas Lorenzo Williamsas. Amerikietis socialinėje erdvėje dalinosi vaizdais iš Romos ir Vatikano – čia lankėsi su žmona ir sūnumi. Kitas „Lietkabelio“ amerikietis Gary Taltonas grįžo į gimtinę.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis nebuvo toks dosnus – krepšininkai prakaitą liejo Vilniuje, o rytoj išvyks į treniruočių stovyklą Druskininkuose. Vis dėlto šiandien komandai suteikta laisva diena ir tai susiję su Padėkos diena – viena didžiausių metų švenčių JAV. „Lietuvos rytui“ atstovauja keturi amerikiečiai.

Pirmą sezoną Lietuvoje žaidžiantis Valerijus Lichodejus socialinėje erdvėje pasidžiaugė viena Kėdainių „Nevėžiui“ suteikta laisva diena. Vienas komandos lyderių su antra puse išvyko į Palangą.

„Kiekvieną mūsų laisvą dieną pasitaiko „mėgstamiausias“ oras: lietus, vėjas, sniegas“, – oro sąlygomis nesidžiaugė Eurolygos patirties turintis V. Lichodejus.

 

Привет всем)Сейчас, в Европейских чемпионатах перерыв, дали 1 день отдыха Выбор пал на курорт Литвы г.Паланга Каждый наш выходной выпадает на «любимую погоду»: дождь, ветер, снег... Нашли отличное место, деревянный домик с камином в лесу, бассейны, спа и Балтийское море рядом) А вы отдыхали на курортах Литвы???? Где были? Что делали? Какие места ещё стоит посетить? #паланга #литва #курорт #спа #балтийскоеморе #выходной #кайф

A post shared by Valery Likhodey (@likhodey11) on

Kiti jo komandos draugai Vladyslavas Koreniukas ir Justas Tamulis pusdienį praleido Miegėnų mokykloje dalyvaudami projekte „Be pykčio“ – tai trečius metus „Nevėžio“ organizuojamas turnyras 3 prieš 3. Šiame projekte skatinamas pagarbus elgesys aikštėje.

 

Съездили к детям

A post shared by @vlad_koreniuk on

Laiką jaunimui skyrė ir Prienų–Birštono „Vytautas“. Komandos žaidėjai Edvinas Šeškus, Gediminas Maceina, Paulius Ivanauskas ir Bartas Aleksandravičius apsilankė Sakliškių gimnazijoje ir sporto salėje pramogavo su „Erasmus“ programos studentais bei vietiniais moksleiviais.

Socialiniame projekte dalyvavo ir „Šiaulių“ krepšininkai. Klubo vadovas Mindaugas Žukauskas, treneris Antanas Sireika ir keli krepšininkai apsilankė Radviliškio Lizdeikos gimnazijoje ir dalyvavo diskusijoje.

„Betsafe–LKL“ čempionato kovos bus tęsiamos kitą trečiadienį „Nevėžio“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ rungtynėmis, o 12-asis turas vyks gruodžio 2-3 d. savaitgalį.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris