„Pieno žvaigždžių“ naujokas R. Andersonas: „Nuveikime šį tą ypatingo“
Foto: Fotodiena/R. Lukoševičius

„Pieno žvaigždžių“ naujokas R. Andersonas: „Nuveikime šį tą ypatingo“

Autorius: bcpienozvaigzdes.lt
2017-12-20

„Nuveikime šį tą ypatingo“, – taip karjeros etapą Pasvalyje pradeda „Pieno žvaigždžių“ naujokas Ryanas Andersonas. Nors jo startas Lietuvoje susiklostė ne itin smagiai, tačiau puolėjo iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) entuziazmo tai nė kiek nemažina.

R. Andersonas Pasvalyje yra dar tik savaitę, ir jau dabar suvokia, kokia užduotis jo laukia. 206 cm ūgio atletas po krepšiu turės lopyti jau senokai atsivėrusias spragas ir tapti ta jėga po krepšiu, kurios Aukštaitijos klubui kurį laiką trūko.

Debiutinis R. Andersono mačas „Betsafe–LKL“ pirmenybėse įvyko Alytuje, kur pasvaliečiai vis tik nusileido konkurentei dėl penktosios pozicijos vietos „Dzūkijai“ (76:85). „Pieno žvaigždžių“ naujokas per 17 minučių tąkart spėjo pelnyti 8 taškus (2/6 dvit., 0/2 trit., 4/4 baud. met.) ir atkovoti 3 kamuolius.

„Tai buvo prastos rungtynės ne tik man, bet ir komandai, – po mačo Alytuje tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ pasakojo R. Andersonas. – Man tai buvo pirmas mačas, bandau prie visko priprasti – komandos draugų, sistemos, aplinkos. Nors aš pasitikiu savimi ir komanda, manau, kad čia žaidžia geri vyrukai. Tiesiog bandau įsilieti į gretas.

Turime gerą komandą, gerai sutariame, o mūsų treneris moka išnaudoti skirtingas žaidėjų savybes. Atrodo, kad čia viskas yra neblogai, o kai situacija tokia, mano darbas yra tiesiog padėti gerai atliekant savo užduotis.“

Nors R. Andersonas Europoje nebėra naujokas, tačiau niekam nėra lengva viduryje sezono apsiprasti svečioje šalyje, o tai pripažinti linkęs ir šis amerikietis. Tiesa, jo situaciją Pasvalyje gerokai lengvina tėvynainis Trevonas Hughesas, į „Pieno žvaigždžių“ komandą sugrįžęs taip pat sezonui jau prasidėjus.

R. Andersono tikinimu, T. Hughesas stipriai prisideda prie to, kad jo adaptacija Pasvalyje praeitų kuo sklandžiau.

„Viena yra tai, kad jis geras įžaidėjas, padedantis man aikštelėje. Net ir treniruotėse jis stipriai prisideda prie to, kad kuo greičiau suprasčiau, kas vyksta. Trevonas daug su manimi kalbasi, o tai yra puiku“, – dėstė R. Andersonas.

Jo kelias į Lietuvą pakrypo iš Vokietijos. 25-erių metų aukštaūgis sezoną pradėjo Viurcburgo „s.Oliver“ komandoje, kur jo komandos draugais buvo anksčiau Pasvalio ekipos garbę gynęs Osvaldas Olisevičius ir kitas lietuvis – Vytenis Lipkevičius.

R. Andersonas per vienerias rungtynes Vokietijos čempionate vidutiniškai žaidė po 13 minučių, pelnė po 4,1 taško, atkovojo po 4,6 kamuolio bei rinko po 5,3 naudingumo balo.

Nors sužibėti Bavarijos regione krepšininkui nepavyko, jis iš šios Europos valstybės dalijasi tik šilčiausiais prisiminimais.

„Lietuvos ir Vokietijos kol kas neina lyginti, čia esu labai trumpą laiką, o Vokietijoje praleidau keturis mėnesius. Palaukime dar šiek tiek, tuomet aš pamatysiu, kokia stipri čia lyga, kokie žaidėjai čia rungtyniauja. Kalbant apie Vokietiją, ten viskas buvo tikrai puiku, viena geriausių lygų Europoje. Komandos organizacija buvo aukšto lygio, Vokietijoje dirba daug aukšto lygio trenerių.

Taip pat ten yra, ką pamatyti: Miunchenas, Frankfurtas ar Viurcburgas, kuriame žaidžiau. Tai tikrai yra viena geriausių vietų rungtyniauti. Deja, patyriau traumą, bet suprantu, kad tai yra sporto dalis“, – tikino R. Andersonas.

Po pralaimėjimo Alytuje „Pieno žvaigždės“ liko penktoje pozicijoje, tačiau jiems į nugaras alsuojanti „Dzūkija“ pagal pergalių skaičių pasvaliečius jau pasivijo, o netoliese sukiojasi ir tik vienu laimėjimu mažiau turintis Utenos „Juventus“ klubas.

Taip jau sutapo, kad su R. Andersono atvykimu Pasvalio klubui tenka išgyventi svarbių kovų laiką. Gruodžio 23-iąją, didžiausių metų švenčių išvakarėse „Pieno žvaigždės“ namie priims Klaipėdos „Neptūną“, o jau sausio 2-ąją keliaus į Panevėžį akistatai su „Lietkabeliu“.

Priešakyje laukia dvi pirmojo šalies pirmenybių ketverto ekipos, tačiau tai „Pieno žvaigždžių“ naujoko entuziazmo nemažina.

„Tikslas – laimėti rungtynes. Tikiu, kad duosiu pagalbą darant tai, ko nori ir treneris, kuris mane čia pasikvietė. Dabar esame penkti, o komanda stengiasi nuveikti kažką ypatingo, išskirtinio, tam reikia kilti lentelėje. Laimėkime rungtynes, patekime į atkrintamąsias ir padarykime šį tą įsimintino“, – sakė amerikietis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris