„Betsafe–Šokėjų kovos“: ištraukus burtus komandų tikslai vienodi – nugalėti
S. Idzelevičienė traukia burtus (Fotodiena.lt nuotr.)

„Betsafe–Šokėjų kovos“: ištraukus burtus komandų tikslai vienodi – nugalėti

Autorius: LKL.lt
2018-01-23

„Favoritės triumfuoti iš šio ketverto – nebūsiu kukli – bet manau, kad mes“, – pareiškė Diana Gandrimė, Kauno „Žalgirio“ palaikymo komandos vadovė.

Keturių Lietuvos komandų šokėjos rengiasi svarbiausiam šio sezono iššūkiui – „Betsafe–Šokėjų kovoms“. Kitą mėnesį vyksiančios varžybos parodys, kurios komandos pasirodymas profesionaliausias, o nuo ketvirtadienio savo nuomonę pareikšti galės ir aistruoliai.

Šiemet „Betsafe–Šokėjų kovos“ vyks per SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą. „Žalgiris“ gins pernai iškovotą titulą, o iššūkį čempionėms mes Klaipėdos „Neptūno“, Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ šokių grupės.

Visų komandų tikslas „Betsafe–Šokėjų kovose“ – pergalė, to neslepia ir „Lietuvos ryto“ šokėjų grupė.

„Visos komandos yra vertos būti finale, bet taip pat galvoju, kad būtent mes esame vertos titulo. Mums nesvarbu, su kuo kovoti, mūsų tikslas – laimėti“, – kalbėjo vilniečių vadovė Edita Navickaitė. Jos paklausus, kuri komanda turi realiausius šansus triumfuoti vasario 18 d. vyksiančiame finale, „Lietuvos ryto“ vadovė atsakė labai aiškiai: „Favoritė yra mūsų komanda“.

Sekmadienį traukiant SIL–Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio burtus suporuotos ir „Betsafe–Šokėjų kovų“ dalyvės. Paaiškėjo, kad viename pusfinalyje susigrums „Lietuvos ryto“ ir „Neptūno“ šokėjos, o antrąją porą sudarys „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“ palaikymo komandos.

Nugalėtojų komandas išrinks sirgaliai bei penkių asmenų komisija. DELFI skaitytojai turės teisę balsuoti internete ir būtent jų balsas sudarys 25 proc. Aistruoliai savo nuomonę pradės reikšti jau ketvirtadienį DELFI portale.

Komisijos vertinimai sudarys 75 proc. galutinio rezultato. Projekto nugalėtojos paaiškės per SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finalo ilgąją pertrauką. 

„Lietkabelio“ šokėjų vadovė Greta Žilienė supranta, kad balsuojant žiūrovams aiškų pranašumą įgauna „Žalgirio“ šokėjos: „Atsižvelgiant į žmonių balsus, tai, žinoma, „Žalgiris“ yra favoritai, nes komanda yra labai didelė, turinti daug fanų ir sekėjų socialinėse erdvėse. Jau ir praėjusiais metais sugebėjome pajausti tą skirtumą tarp „Lietkabelio“ ir „Žalgirio“ komandos fanų. Tačiau žiūrint pagal komisiją, manau, „Neptūno“ šokėjos gali būti favoritės. Mano akimis žiūrint, tai yra labai profesionali komanda“, – kalbėjo „Lietkabelio“ vadovė.

Pirmajame šokėjų kovų projekte triumfavusi „Neptūno“ ekipa buvo kategoriška: čia nusipelnė būti visos komandos.

Ką reikia žinoti apie „Betsafe–Šokėjų kovas“?
Dėl titulo kovos keturių stipriausių „Betsafe–LKL“ komandų šokėjos.
Pusfinaliai vyks vasario 17 d., šokių grupės parengs savo šokį pagal tą pačią dainą ir stos akis į akį per SIL–Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalio rungtynių pertrauką.
25 proc. lems DELFI skaitytojai, 75 proc. – penkių asmenų komisija, stebėsianti šokėjas iš arti.
Finalas vyks vasario 18 d. per SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finalo rungtynių pertrauką.
Bilietus į renginį platina bilietai.lt.

„Visas varžovių komandas turime vertinti atsakingai. Kiekviena komanda turi ką parodyti ir kiekviena komanda yra verta čia būti. Visos varžovės yra vertos didžiausios pagarbos ir dėmesio. Žinoma, mūsų tikslai yra patys aukščiausi. Mes esame kovingos, ambicingos ir norime laimėti, bet triumfuoti yra vertos visos komandos“, – kalbėjo „Neptūno“ vadovė Bronė Švitrienė.

Tuo metu buvusi „Neptūno“ šokėja, tačiau vis dar su komanda dirbanti Aušra Vengalienė nepagailėjo komplimentų ir pačiam projektui.

„Idėja yra labai gera. Visų pirma, tai dabar yra dar didesnis stimulas sunkiai dirbti ir stengtis. Šis konkursas tikrai yra labai geras dalykas. Susitiksime su labai geromis šokėjomis, bus proga vėl artimiau pabendrauti, pasidalinti įvairiomis patirtimis. Čia susirinks labai stiprios komandos, su skirtingais stiliais, todėl nė vienos komandos negalima išskirti iš šio ketverto“, – kalbėjo Aušra.

Titulą ginančios „Žalgirio“ šokėjos supranta, kad staigmenų gali būti, tačiau tiki, jog gali tapti dukart iš eilės čempionėmis.

„Vertinti burtus yra labai sunku, kadangi visos komandos yra labai stiprios, gali būti paruošusios įvairių kozirių. Todėl numatyti, kad kažkuri komanda gali būti stipresnė ar silpnesnė – tikrai negalime, kadangi visų lygis yra labai aukštas, – kalbėjo žalgiriečių vadovė Diana Gandrimė. – Mes lygiai taip pat ruošiamės, kaip ir visos komandos, bei norime laimėti.“

„Betsafe–Šokėjų kovos“ vyks per SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą, jis rengiamas vasario 17-18 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Bilietus į renginį platina bilietai.lt, oficialus transliuotojas – LRT televizija.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris