„Betsafe“ prognozė: įspūdingai namuose žaidžiantis „Neptūnas“ panevėžiečiams bus neįkandamas
Foto: Fotodiena/M. Baranauskas

„Betsafe“ prognozė: įspūdingai namuose žaidžiantis „Neptūnas“ panevėžiečiams bus neįkandamas

Autorius: LKL.LT
2018-01-27

Pažeminimą Vilniuje praėjusį savaitgalį patyręs Panevėžio „Lietkabelis“ keliauja į uostamiestį, kuriame jo laukia ne ką lengvesnė užduotis – namuose beveik nesustabdomas Klaipėdos „Neptūnas“. Kazio Maksvyčio auklėtiniai šį „Betsafe–LKL“ sezoną savų žiūrovų akivaizdoje patyrė vos vieną pralaimėjimą.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šių ir kitų 21-ojo „Betsafe–LKL“ pirmenybių turo rungtynių prognozę.

„Neptūnas“ pirmąjį pralaimėjimą namuose patyrė tik praėjusį savaitgalį, kuomet nusileido Kauno „Žalgiriui“, iki tol laimėjęs visuose 9-iuose mačuose. Artėjantį susitikimą prieš Panevėžio ekipą klaipėdiečiai pasitinka sustiprėję – pirmąjį kartą ant „Betsafe–LKL“ parketo šį sezoną žengs Mindaugas Kačinas.

Nuo rugsėjo pradžios problemų su nugara turėjęs aukštaūgis tik gruodžio mėnesį gulėsi ant operacinio stalo, kuris galiausiai jį pastatė ant kojų.

Mindaugas Kačinas
Dabar jaučiuosi labai gerai, lyg nieko nebūtų buvę.

„Nugaroje buvo užspaustas nervas, o gydymas užsitęsė labai ilgai, kol galiausiai pasidariau operaciją, – tinklalapiui LKL.LT pasakojo M. Kačinas. – Dabar jaučiuosi labai gerai, lyg nieko nebūtų buvę. Grįžimo neforsavome, treneriai davė laiko ir leido išsigydyti traumą, o aš po truputį įsivažiuoju į ritmą.“

M. Kačino sugrįžimas į rikiuotę yra labai lauktas „Neptūno“ gerbėjų. Uostamiesčio ekipa, išvykus Juanui Palaciosui, negali pasigirti plačia rotacija priekinės linijos žaidėjų tarpe.

Šiuo metu vidurio puolėjo ar sunkiojo krašto puolėjo pozicijose gali žaisti Simas Galdikas, Edgaras Želionis, iš bėdos – Vytautas Šulskis ar jaunasis Matas Jucikas. Tuo metu M. Kačinas praėjusį sezoną buvo solidus rotacijos žaidėjas. Debiutiniame sezone stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje puolėjas vidutiniškai žaidė po 23 minutes, pelnė po 6,3 taško, atkovojo po 5,2 kamuolio bei rinko po 7,7 naudingumo balo.

Mindaugas Kačinas
„Neptūne“ buvo aukštaūgių problema.

„Neptūne“ buvo aukštaūgių problema. Jei kas susirinkdavo greitas pražangas, tai išmušdavo mus iš vėžių, nes neturėdavome kuo jį pakeisti“, – apie komandos spragas išvykus J. Palaciosui kalbėjo M. Kačinas.

Pirmasis M. Kačino varžovas – irgi permainų purtytas „Lietkabelis“. Panevėžiečiai per mėnesį laiko neteko ir trenerio, ir dviejų žaidėjų. Nors vadovaujant Ramūnui Butautui laimėjo pirmąsias trejas rungtynes, tačiau ketvirtose jie patyrė labai skaudų antausį Vilniuje, nusileidę varžovams rezultatu 67:96.

Lukas Aukštikalnis
Mačas su „Lietuvos rytu“ parodė mūsų problemas ir kur turime dirbti.

„Nors po naujųjų metų su silpnesniais varžovais žaisdami laimėjome viską, tačiau dvikova su „Lietuvos rytu“ parodė mūsų tikrąjį dabartinį veidą, – tinklalapiui LKL.LT dėstė Panevėžio „Lietkabelio“ gynėjas Lukas Aukštikalnis. – Šis mačas parodė visas problemas ir kur turime dirbti. Gynyboje turime daug spragų. Neišpildome ar dar nesuprantame visko, ko treneris reikalauja.“

Akivaizdu, didžiausios panevėžiečių problemos slypi gynyboje. Vadovaujant R. Butautui „Lietkabelis“ vidutiniškai renka po 90 taškų, o tai yra fantastiškas rezultatas. Visgi į savo krepšį per šią atkarpą Aukštatijos sostinės ekipa vidutiniškai praleido irgi lygiai po 90 taškų.

Vienas „Lietkabelio“ pokyčių šviesulių – iššovęs L. Aukštikalnis. Šeštąjį sezoną Panevėžio ekipai atstovaujantis 22-ejų gynėjas greitai sulaukė naujojo stratego pasitikėjimo.

Epizodinį vaidmenį prie Artūro Štalbergo turėjęs L. Aukštikalnis žaisdavo po 9 minutes bei pelnydavo po 3,1 taško. Visgi atėjus R. Butautui iššaugo ir gynėjo rolė – 16 minučių bei po 9,3 taško per susitikimą.

Lukas Aukštikalnis
Jaučiu trenerio Ramūno Butauto pasitikėjimą.

„Trenerio R. Butauto sistemoje jaučiuosi labai gerai, – sakė L. Aukštikalnis. – Jaučiu jo pasitikėjimą, kuris dar labiau išryškėjo išvykus Adui Juškevičiui. Treneris akcentuoja mano energiją. Jis nori, kad kuo energingiau pasijungčiau į rungtynes ir stengčiausi gynyboje. Puolimas visada ateina su gera gynyba. Stengiuosi kuo geriau sužaisti, nedaryti kvailų klaidų bei tikiuosi, kad trenerio pasitikėjimas manimi tik augs.“

Gero L. Aukštikalnio žaidimo dvikovoje su „Neptūnu“ labai reikės. Klaipėdiečiai namuose rungtyniauja kaip ant sparnų: 9 pergalės ir 1 pralaimėjimas, o „Švyturio“ arenoje rungtynes stebi vidutiniškai 4093 sirgaliai. Tai yra antras rezultatas lygoje po „Žalgrio“, kurio mačus namuose vidutiniškai stebi 4325 žiūrovai.

„Nesu nustebęs, kad „Neptūnas“ gerai žaidžia net po visų pokyčių, – dėtė L. Aukštikalnis. –  Komanda nesubyrėjo ir išliko vieninga. Jie rodo gerą žaidimą, ypatingai namuose. Laukia labai sunkios rungtynės. Privalėsime stabdyti jų greitą puolimą, nes tai tikrai gerai bėganti ir gerai pataikanti komanda, turinti mobilius ir greitus didelius žaidėjus.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai spėja, kad klaipėdiečiai apgins namų tvirtovę. Dvikovos startas – šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV ir LNK GO.

Permainų sukrėtas Alytaus klubas atvyksta į Vilnių. Netekęs lyderių Katino Reinhardto ir Alejandro Hernandezo bei komandos vadžias perdavęs naujam strategui estui Alarui Varrakui, dzūkai mėgins mesti iššūkį 8 pergalių seriją turinčiam „Lietuvos rytui“. „Lietuvos rytas“ – „Dzūkija“ šeštadienį 17:00.

Įsigijęs brolius Ballus „Vytautas“ rakto į pergales nesurado. Paskutinį kartą „Betsafe–LKL“ pirmenybėse Virginijaus Šeškaus auklėtiniai triumfavo gruodžio 9-ąją, po to sekė 7 pralaimėjimų serija, kurią mėgins nutraukti šios dienos dvikovoje su pakylėtai paskutiniu metu žaidžiančiu Utenos „Juventus“. „Vytautas“ – „Juventus“ šeštadienį 19.30.

110 taškų praleidę ir pralaimėjimą praėjusiame ture patyrę Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai sieks atsigauti dvikovoje namuose prieš Šiaulių „Šiaulius“. „Nevėžis“ – „Šiauliai“ sekmadienį 17:20 per BTV.

Skaudžiausią sezono pralaimėjimą Eurolygoje nuryjęs Kauno „Žalgiris“ sekmadienį ginklais surems su 5 pralaimėjimų serija praėjusį savaitgalį nutraukusiomis „Pieno žvaigždėmis“. Pasvaliečių gretose „Betsafe–LKL“ pirmenybėse debiutuos ir naujokas Jahennsas Manigatas. „Žalgiris“ – „Pieno žvaigždės“ sekmadienį 17:20.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris