Po pertraukos užsikūręs „Lietuvos rytas“ sutriuškino „Dzūkiją“
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Po pertraukos užsikūręs „Lietuvos rytas“ sutriuškino „Dzūkiją“

Autorius: H. Augustynas
2018-01-27

Puikiai pirmoje rungtynių dalyje atrodę ir pirmą kartą su naujuoju treneriu ir be komandos lyderių likę Alytaus „Dzūkijos“ (6/14) krepšininkai atsimušė į Vilniaus „Lietuvos ryto“ (17/4) sieną ir patyrė triuškinantį pralaimėjimą.

Namuose žaidęs „Lietuvos rytas“ tik po ilgosios pertraukos įrodė savo pranašumą 105:84 (26:27; 28:26; 32:13; 19:18) prieš svečius iš Alytaus ir iškovojo 9-ąją pergalę iš eilės „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Dzūkų negelbėjo ir geriausios Pauliaus Petrilevičiaus karjeros rungtynės. Puolėjas pelnė 23 taškus ir surinko 34 naudingumo balus, o šie abu rodikliai yra geriausi krepšininko pasiekimai „Betsafe–LKL“ čempionate. 

Po ilgosios pertraukos aikštės šeimininkai išėjo itin susikaupę. Jei pirmoje rungtynių pusėje „Lietuvos rytas“ turėjo itin daug problemų gynyboje, tai trečiajame kėlinyje praleido vos 13 taškų, pelnė 32 ir prieš lemiamą ketvirtį pirmavo 20 taškų skirtumu – 86:66. Ketvirtasis kėlinys tarp komandų liko tik formalumas, o jo metu alytiškiams atsilikimo sušvelninti nepavyko.

„Tai buvo įtemptos rungtynės didžiąją laiko dalį, bet antroje rungtynių dalyje, per pirmas 5 minutes jie mus nužudė. Jie pelnė 19 taškų per 5 minutes, aš paėmiau dvi minutės pertraukėles, bet žaidėjai vis tiek į tai nesureagavo ir tai buvo lemtingas rungtynių momentas“, - teigė naujasis „Dzūkijos“ treneris Alaras Varrakas.

„Dzūkijos“ ekipa pirmą kartą žaidė vadovaujama naujojo stratego iš Estijos Alaro Varrako. Taip pat dzūkai pirmą kartą žaidė be komandą palikusių lyderių. Dar šio mėnesio viduryje Alytų paliko rezultatyviausias komandos žaidėjas Katinas Reinhardtas, o prieš kelias dienas į Lenkiją išvyko Lietuvos čempionate pagal rezultatyvius perdavimus pirmavęs Alejandro Hernandezas. Tačiau jų nebuvimo pirmoje rungtynių dalyje visiškai nesijautė.

„Tai buvo įtemptos rungtynės didžiąją laiko dalį, bet antroje rungtynių dalyje, per pirmas 5 minutes jie mus nužudė.“, - kalbėjo „Dzūkijos“ treneris Alaras Varrakas.

Dzūkai jau nuo pirmųjų minučių kibo sostinės krepšininkams į atlapus ir po pirmųjų 10 minučių buvo pelnę net 27 taškus. 7 iš 11 dvitaškių pataikę „Dzūkijos“ krepšininkai po pirmojo kėlinio turėjo tik minimalų pranašumą, kadangi vilniečiai pataikė net 6 iš 7 tritaškius.

Vis dar „Big Baller Challenge“ turnyro emocijomis gyvenusi „Dzūkija“, kai Prienų–Birštono „Vytautui“ įmetė net 142 taškus, vilniečiams per pirmąją rungtynių dalį sugebėjo įmesti 53 taškus, tačiau į pertrauką vis tiek išėjo turėdama vieno taško deficitą. Svečiai iš Alytaus per pirmus du kėlinius pataikė 6 tritaškius iš 10, o „Lietuvos rytas“ 8 iš 13.

„Iš pradžių trūko energijos. Įsivėlėme į bėgioti ir mėtyti žaidimą, o po dviejų kėlinukų abi komandos įmetė virš 50 taškų, bet esmė ta, kad trečiame kėlinyje mes susiėmėme. Aišku, mūsų suolelis ilgesnis ir galime žaisti intensyviau, įgijom 20 taškų persvarą ir tą saugų atstumą išlaikėme iki pabaigos“, - po rungtynių konstatavo „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis.

Vilniečiai šiuo metu gyvena pakiliomis nuotaikomis. Dar prieš savaitę „Lietuvos rytas“ nušlavė Panevėžio „Lietkabelį“ 96:67, o šios savaitės viduryje Europos taurės rungtynėse 101:68 sumindė Turino „Fiat“ komandą.

Vilniečiai šiose rungtynėse vertėsi be delnakaulio lūžį patyrusio Arno Butkevičiaus.

„Lietuvos rytas“: Jimmy Baronas 23 (5/7 trit., 28 n.b.), Loukas Mavrokefalidis 14, Martynas Echodas 12, Rokas Giedraitis 11, Benas Madgenas 10, Mindaugas Girdžiūnas ir Travisas Petersonas po 8.

„Dzūkija“: Paulius Petrilevičičus 22 (7/8 dvit., 7 atk. kam., 34 n.b.), Nikolaosas Stlianou 15, Paulius Danisevičius 12 (6 rez. perd.), Charlesas Callisonas ir Gediminas Žalalis po 8.

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris