Legendiniai teisėjai grįžta – švilps SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyre
Foto: Fotodiena.lt

Legendiniai teisėjai grįžta – švilps SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyre

Autorius: LKL.LT
2018-02-01

Romualdas Brazauskas, Kęstutis Pilipauskas ir Antanas Ramanauskas kartu švilpę svarbiausioms krepšinio kovoms šalyje ir laikyti vienais geriausių Lietuvos teisėjų.

Praėjus keleriems metams legendinius teisėjus vėl bus galima išvysti aikštėje ir jie vėl dirbs per principinių varžovų Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ rungtynes.

Šie teisėjai teisėjaus elitinių komandų dublerių rungtynėms, kurios vyks per SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą.

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės programa vasario 18 d.
Laikas Įvykis
11:00 Dublerių rungtynės: „Žalgiris–2“–„Lietuvos rytas“
14:00 SIL–Karaliaus Mindaugo taurės rungtynės dėl 3 vietos
16:15 „Snaiperio“ konkursas
17:30 SIL–Karaliaus Mindaugo taurės finalas
~18:15 „Betsafe–Šokėjų kovų“ finalas (per finalo rungtynių pertrauką)

Tai bus parodomosios dublerių rungtynės siekiant atkreipti visų „Betsafe–LKL“ klubų dėmesį į jaunimą, o lygos prezidentui Remigijui Milašiui kilo mintis į aikštę grąžinti legendinius teisėjus.

„Tikrai bus malonu dirbti su buvusiais kolegomis, – džiaugėsi 57-erių R. Brazauskas, dabar einantis LKL generalinio direktoriaus pareigas. – Tenka teisėjauti Vilniaus mėgėjų lygoje, tad darbo principų pamiršęs nesu. Tikimės spėti paskui jaunimą, o jei nepavyks – patirtis kompensuos kojas.“

R. Brazauskas net 12 kartų rinktas geriausiu LKL teisėju, o profesionalo karjerą baigė prieš ketverius metus.

53-ejų A. Ramanauskas LKL kovas iš šalies stebi pusantrų metų, tad jam įgūdžiai nedingę, juolab kad A. Ramanauskas aktyviai dirba mėgėjų lygose.

„Bus ypatingos rungtynės, – neslėpė A. Ramanauskas, dirbantis LKL rungtynių inspektoriumi. – Su šiais vyrais teisėjavome per daug gerų finalų, per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ rungtynes, bus smagu prisiminti.“

Didžiausias iššūkis laukia K. Pilipausko – šiemet 60-metį švęsiantis buvęs geriausias Lietuvos teisėjas švilpuko į rankas nebuvo paėmęs nuo 2010-ųjų, kai baigė profesionalo karjerą.

„Tikiuosi, kad kolegos „ištrauks“, kai to reikės, – šypsojosi K. Pilipauskas, einantis Krepšinio teisėjų asociacijos prezidento pareigas. – Darbo nepamiršau – tai tas pats, kas išmokti važiuoti dviračiu.“

Legendiniai teisėjai švilps per „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dublerių rungtynes, jos vyks vasario 18 d. 11 val. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Patekti į rungtynes bus galima su tos dienos bilietais į SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris