Emocingame principinių varžovų mūšyje „Lietuvos rytas“ palaužė „Žalgirį“
Foto: Fotodiena.lt

Emocingame principinių varžovų mūšyje „Lietuvos rytas“ palaužė „Žalgirį“

Autorius: LKL.lt
2018-02-11

„Betsafe–LKL“ čempionato lyderių akistatoje – sudėtinga, bet labai saldi Vilniaus „Lietuvos ryto“ (19-4) pergalė. Principinių varžovų akistatoje Rimo Kurtinaičio auklėtiniai namuose 75:68 (14:26; 24:12; 16:12; 21:18) palaužė Kauno „Žalgirį“ (20-3).

Emocingame ir įtemptame mūšyje nugalėtojai sprendėsi paskutiniosiomis minutėmis. Po nesėkmingos rungtynių pradžios atsitiesęs „Lietuvos rytas“ likus žaisti 2 minutes pirmavo 69:65.

Tuomet svarbų dvitaškį pataikė Loukas Mavrokefalidis, o Brandonui Daviesui įmetus tik vieną baudos metimą iš dviejų, skirtumą dvitaškiu sušvelnino Kevinas Pangosas – 68:71.

Tuomet Travisas Petersonas realizavo du baudų metimus, o kauniečiams sėkmingai užpulti varžovų krepšio jau nebepavyko.

Į pergalę vilniečius vedęs T. Petersonas atakavo be klaidų. Amerikietis per 32 minutes pelnė 21 tašką (7/7 dvitaškiai, 4/4 tritaškiai, 3/3 baudos) ir atkovojo 4 kamuolius.

„Mano didžiausia baimė, kad tik neiškristų daugiau žaidėjų“, – baiminosi Š. Jasikevičius.

Žalgiriečiai šiose rungtynėse buvo priversti verstis be Beno Udriho ir Vasilije Micičiaus, kurie buvo pakirsti ligos. O po susitikimo dėl siaučiančio viruso, nerimo neslėpė ir kauniečių strategas Šarūnas Jasikevičius.

„Mano didžiausia baimė, kad tik neiškristų daugiau žaidėjų. Reikia sustyguoti žaidimą ir stengtis lamėti Karaliaus Mindaugo taurę, bet tikrai labai baiminuosi, kad liga vėl neateitų į rūbinę“, – baiminosi Š. Jasikevičius.

Antrą kartą iš eilės „Žalgirį“ įveikusi sostinės ekipa prisivijo čempionato lyderius turnyrinėje lentelėje. Dabartinius šalies čempionus nuo Rimo Kurtinaičio kariaunos jau skiria tik viena pergalė.

Vilniaus klubas „Betsafe–LKL“ pirmenybėse pasiekė jau 11-ąją pergalę paeiliui. Už nesėkmę antrajame rate revanšo nepasiekę kauniečiai nesugebėjo pratęsti 8 pergalių serijos.

„Tai nėra nauja, bet norisi stabilumo, kad nereikėtų grįžinėti“, - apie panaikintą deficitą kalbėjo Rimas Kurtinaitis.

Pirmojo kėlinio pradžioje siautėjusio Axelio Toupane‘o dėka „Žalgiris“ spurtavo 13:0 bei atitrūko 23:9. Antrajame ketvirtyje svečiai pridėjo spurtą 7:0 ir pradėjo triuškinti varžovus 30:14.

Iki didžiosios pertraukos „Lietuvos rytui“ pavyko sugrįžti į rungtynes. Penki iš eilės Traviso Petersono taškai inicijavo šeimininkų spurtą 18:2, kurio dėka rezultatas tapo lygus – 32:32.

„Šįmet daug kartų turėjome situacijas kai pralaiminėjame dviženkliu skirtumu ir sugrįžtame. Tai nėra nauja, bet norisi stabilumo, kad nereikėtų grįžinėti. Komanda buvo pakrikusi, bet padarėme eilę keitimų, impulsą davė T. Petersonas. Jo tritaškių pakako, kad grįžtume“ - konstatavo vilniečių strategas Rimas Kurtinaitis.

Netrukus vilniečiai jau buvo priekyje, kai T. Petersono tritaškis persvėrė rezultatą 38:35. Po didžiosios pertraukos ekipos jau žaidė taškas į tašką, o ketvirtojo kėlinio viduryje „Lietuvos rytas“ spurtavo 7:0 ir išsiveržė į priekį 65:60.

„Lietuvos rytas“: Travisas Petersonas 21 (4/4 trit., 31 n.b.), Loukas Mavrokefalidis 13 (6 atk. kam., 5 kld.), Rokas Giedraitis 11 (1/5 trit.), Chrisas Krameris 8 (10 rez. perd.).

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 16, Axelis Toupane‘as 14, Artūras Milaknis 13, Kevinas Pangosas 11 (7 kld.).

Rungtynių komentarai:

Rungtynių apžvalga:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris