SIL–Karaliaus Mindaugo taurė: ar „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ dalins Valentino dovanas?
Foto: Fotodiena.lt

SIL–Karaliaus Mindaugo taurė: ar „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ dalins Valentino dovanas?

Autorius: H. Augustynas
2018-02-14

SIL–Karaliaus Mindaugo taurė jau prasidėjo, o po pirmųjų ketvirtfinalių kyla vienas klausimas – kas dar gali nustebinti? Alytaus „Dzūkijai“ sensacingai eliminavus iš turnyro Klaipėdos „Neptūną“, Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgiris“ turėtų gerokai suklusti.

Būtent šį vakarą „Žalgiris“ stos į kovą su „Šiauliais“, o „Lietuvos rytas“ – su Utenos „Juventus“. Akivaizdu, kad po „Dzūkijos“ staigmenos šio vakaro porų favoritai turi būti labiau susikaupę.

Kauno „Žalgiris“ – „Šiauliai“. 18.00 val. tiesiogiai per LRT kultūrą ir LKL.LT

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis
02-13 18:00 Neptūnas–Dzūkija 77:85
02-13 20:10 Lietkabelis–Pieno žvaigždės 86:76
02-14 18:00 Žalgiris–Šiauliai
02-14 20:10 Lietuvos rytas–Juventus
02-17 14:00 Pusfinaliai Vaizdo rezultatas pagal užklausą „lrt hd“
02-18 14:00 Dėl III vietos ir finalas Vaizdo rezultatas pagal užklausą „lrt hd“

Dar prieš turnyro pradžią daugelis Lietuvos krepšinio ekspertų kartojo, kad šioje poroje sirgaliai išvys mažiausiai intrigos. Nors „Žalgiris“ svečius priims po pralaimėjimo Vilniuje, „Šiauliai“ taip pat atvyksta po patirto pralaimėjimo Prienų–Birštono „Vytauto“ komandai.

Vis dėlto „Žalgiris“ šiauliečius šį sezoną įveikė jau du kartus ir tai padarė užtikrintai. Namuose „Šiauliai“ buvo įveikti 85:67, o Šiauliuose – 80:51.

Nepaisant to, kauniečių strategas Šarūnas Jasikevičius, kuris turi daug patirties tokio formato turnyruose kaip žaidėjas, supranta, kad nuvertinti varžovų negalima.

„Esu dalyvavęs nemažai taurės turnyrų ir žinau, kad kiekvienas mačas yra išskirtinis. Pralaimi vienerias rungtynes ir lieki be titulo. Todėl šį vakarą turime būti itin susikoncentravę, – teigė Š. Jasikevičius. – Nesvarbu, kokias vietas turnyrinėje lentelėje užima komandos, turi kautis nuo pirmos iki paskutinės minutės. „Šiauliai“ turi daug motyvuoto jaunimo, kuris visada nori pasirodyti kuo geriau, o mes turime spręsti savo užduotis.“

Nors Š. Jasikevičius į šias rungtynes žiūri atsargiai, „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika supranta, kad būdami poros autsaideriais, jie prarasti neturi ko.

„Tikimės gerai sužaisti, gražiai, kovingai. Taurės varžybos turi savo specifiką, o mes neturime ko prarasti, todėl neturime bijoti. Tikiuosi, kad vyrams pavyks gražiai sužaisti“, – teigė strategas.

Tiesa, A. Sireika supranta, kad po didžiulės „Dzūkijos“ staigmenos vakar, žalgiriečiai į aikštę gali žengti labiau susikaupę, kadangi pasimokė iš svetimų klaidų.

„Norėtųsi atsidurti „Dzūkijos“ vietoje, bet bomba dukart į tą pačią vietą nekrenta. Todėl bus tikrai sunku tai pakartoti. O ir žalgiriečiai į šias rungtynes gali pažiūrėti kitaip ir supras, kad mūsų irgi negalima nuvertinti“, – kalbėjo A. Sireika.

„Žalgiris“ žais be Beno Udriho, kuris vis dar gydosi traumą ir praleido pastarąsias dvejas rungtynes. „Šiaulių“ gretose traumuotas Arminas Urbutis.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Utenos „Juventus“. 20.10 val. tiesiogiai per LRT kultūrą ir LKL.LT

SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyro programa
Vasario 17 d. (šeštadienis)
Laikas Įvykis
14:00 Pusfinalis 1 (pertraukoje – „Betsafe–Šokėjų kovų“ 1 pusfinalis ir Beatrich pasirodymas)
16:00 Pusfinalis 2 (pertraukoje – „Betsafe–Šokėjų kovų“ 2 pusfinalis ir Beatrich pasirodymas)
18:30 „Oro karaliaus“ konkursas
Vasario 18 d. (sekmadienis)
11:00 „LKL ateities taurė“: „Žalgiris–2“–„Lietuvos rytas–Perlas“
14:00 Rungtynės dėl 3 vietos (pertraukoje – Monique pasirodymas)
16:15 „Snaiperio“ konkursas
17:30 Finalas (pertraukoje – „Betsafe–Šokėjų kovų“ finalas ir P. Vyšniausko ir V. Grubliausko pasirodymas)
Bilietus į renginį platina bilietai.lt, oficialus turnyro transliuotojas LRT

„Lietuvos rytas“ varžovus iš Utenos „Lietuvos ryto“ arenoje priims pakiliomis nuotaikomis. Dar sekmadienį vilniečiai 75:68 sugebėjo įveikti „Žalgirį“, o tai turėtų tikrai neraminti „Juventus“. „Lietuvos rytui“ tai buvo net 11-oji pergalė iš eilės „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Į šią seriją patenka po dvi pergales prieš Panevėžio „Lietkabelį“ ir tą patį „Žalgirį“. Vis dėlto vilniečių strategas Rimas Kurtinaitis tikina, kad pergalė prieš Lietuvos čempionus jau yra pamiršta ir reikia koncentruotis tik ties vakaro rungtynėmis.

„Žinoma, kur kas geriau yra laimėti prieš atsakingą mačą su Utena. Kita vertus, tai manau, kad nors ir graži, bet ši pergalė jau yra istorija. Negalime ilgai gyventi pergale ir turime tai pamiršti, kadangi visi žinome, kokia šiais metais yra pavojinga Utena. Turime ir vėl grįžti į nulinę stadiją, ruoštis ir kautis“, – atsakingai kalbėjo R. Kurtinaitis.

Verta prisiminti, kad  praėjusiais metais „Lietuvos rytas“ ketvirtfinalyje taip pat susitiko su „Juventus“, o tada R. Kurtinaitis buvo tik šviežiai stojęs prie ekipos vairo. Tąsyk „Juventus“ pateikė staigmeną ir 87:84 sugebėjo palaužti „Lietuvos rytą“.

Panašu, kad strategas to nepamiršo ir savo auklėtiniams priminė, kiek žalos gali pridaryti uteniškiai.

„Pernai mes nežaidėme tokio krepšinio, kokį demonstruojame dabar, – kalbėjo vienas „Lietuvos ryto“ lyderių Rokas Giedraitis. – Tai – visai kita komanda. Treneris liepė šiandienos mače atsakingai žiūrėti į gynybą ir neleisti varžovams siautėti greitų atakų metu.

Turėsime atiduoti visas jėgas – mes rungtyniausime namuose ir savų fanų akivaizdoje turime laimėti.“

Nors R. Kurtinaitis teigė, kad pergalė prieš „Žalgirį“ jau yra istorija, „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas tai mato kaip pavojaus ženklą jo auklėtiniams.

„Toji „Dzūkijos“ pergalė manęs tikrai neįkvėpė, mane įkvėpė mano žaidėjai, kuriais aš tikiu ir mes į rungtynes tikrai neisime nuleidę rankų, – kalbėjo Ž. Urbonas, paklaustas apie „Dzūkijos“ sensaciją Klaipėdoje. – Žinoma, labai aiškus favoritas yra „Lietuvos rytas“ ir jie tą įrodinėja įveikdami „Žalgirį“. Reikia suvokti, kokioje jie dabar yra formoje ir būsenoje.“

Nors uteniškių strategas daug pranašumų prieš „Lietuvos rytą“ įžvelgti negali, aiškų rungtynių planą jis jau žino.

„Pranašumų mūsų čia vargei įžvelgsime. Žinoma, puolimo potencialas yra jų pusėje. Bet mes bandysime įgyvendinti savo strategiją ir pristabdyti jų puolimą, jų metikus. Nes kada jie nepelno daug taškų, jie tampa visiškai kitokie“, – teigė treneris.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris