Utenoje dominavęs „Lietuvos rytas“ tritaškiais parbloškė „Juventus“
Foto: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Utenoje dominavęs „Lietuvos rytas“ tritaškiais parbloškė „Juventus“

Autorius: LKL.lt
2018-03-10

Vilniaus „Lietuvos rytas“ (21-4) pagaliau sulaukė mėnesį dėl sveikatos problemų nežaidusio Traviso Petersono, o šis vos sugrįžęs ėmėsi lyderio vaidmens ir vedė komandą į pergalę.

Jau 13-ąją pergalę iš eilės „Betsafe-LKL“ čempionate pasiekę vilniečiai svečiuose 104:92 (34:24, 25:20, 22:17, 23:31) pranoko Utenos „Juventus“ (9-16) krepšininkus.

Travisas Petersonas per 24 minutes pelnė 18 taškų, tiek pat pridėjo Benas Madgenas. Rokas Giedraitis įmetė 17 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

Vos prasidėjus rungtynėms, jos buvo sustabdytos. Į Uteną atvykusi „Lietuvos ryto“ fanų grupuotė padengė parketą popierinėmis juostomis, kurias iš aikštelės teko šalinti teisėjams, krepšininkams ir komandų personalui.

Susitikimo pradžioje abi komandos žaidė itin greitą krepšinį, kuris parankesnis buvo svečiams. 10:0 spurtavęs „Lietuvos rytas“ pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą 32:21.

Nors antrajame ketvirtyje „Juventus“ krepšininkai buvo priartėję 32:36, itin taikliai iš toli atakavusi sostinės ekipa spurtavo 12:0 bei vėl nutolo 48:32.

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštelėje nekito – „Lietuvos rytas“ toliau didino savo pranašumą ir triuškino varžovus 79:57, todėl nugalėtojas buvo aiškus dar nepradėjus žaisti ketvirtojo kėlinio.

Per likusias 10 minučių stebuklas neįvyko. Nors komandiškai žaidęs šeimininkų aštuonetas kiek sumažino atsilikimą, rezultatyvus „Lietuvos rytas“ nuskambėjus finalinei sirenai šventė užtikrintą pergalę.

„Šiame mače mums nuo pat pradžių neblogai sekėsi metimai. „Juventus“ nespėdavo grįžti į gynybą, mes atakavome daug, o pataikymas buvo geras, ypač tritaškių. Galėjome geriau gintis, ypač ketvirtajame kėlinyje, bet mūsų tikslas buvo išsaugoti pergalę ir to mums gana“, – kalbėjo vilniečių strategas Rimas Kurtinaitis. 

R. Kurtinaičio auklėtiniai šiame mače iš viso pataikė 17 tritaškių iš 33 (51 proc. taiklumas). Žydrūno Urbono vadovaujama komanda iš toli metė gerokai kukliau – tikslą pasiekė 7 metimai iš 21.

„Kažkokia nesąmonė. Rizikavome gindamiesi prieš Ch. Kramerį, maniau, kad jis ne metikas, turi vos 18 proc. tritaškių pataikymą, bet jis per pirmąją mačo pusę pataikė 4 tritaškius iš 5. Mums nebepadeda žvakutės bažnyčioje, reikia daugiau dirbti“, – apgailestavo Ž. Urbonas.

Uteniškiai negalėjo prilygti varžovams ir po krepšiais. Be traumą patyrusio Karolio Guščiko žaidę šeimininkai kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 26:39.

Vilniaus klubui šiose rungtynėse negalėjo padėti Artūras Jomantas ir Egidijus Mockevičius. Dėl sveikatos problemų mažiau nei įprastai rungtyniavo Loukas Mavrokefalidis, kuris prastai pasijuto didžiosios pertraukos metu.

„Juventus“: Anthony Irelandas 15, Kenny Gainesas ir LaRonas Dendy po 14, Simas Buterlevičius ir Mindaugas Kupšas po 11.

„Lietuvos rytas“: Travisas Petersonas ir Benas Madgenas po 18, Rokas Giedraitis 17 (8 atk. kam.), Chrisas Krameris 14, Martynas Echodas 12.

  

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris