Staigmena Alytuje: „Dzūkija“ nušlavė „Lietkabelį“
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Staigmena Alytuje: „Dzūkija“ nušlavė „Lietkabelį“

Autorius: H. Augustynas
2018-03-11

„Betsafe–LKL“ čempionate Alytaus „Dzūkija“ (7/17) pateikė vieną didžiausių sezono staigmenų. Dzūkai nepaliko visiškai jokių vilčių Panevėžio „Lietkabeliui“ (16/9) ir iškovojo triuškinamą pergalę.

Praėjusio sezono Lietuvos vicečempionai nė karto rungtynėse nepirmavo ir 73:98 (16:27; 19:26; 24:24; 14:18) turėjo pripažinti ryškų dzūkų pranašumą.

Panevėžiečiai išvykoje nelaimėjo jau šešis kartus iš eilės, o paskutinę pergalę ne namuose šventė lapkričio 12 dieną, kai įveikė Kėdainių „Nevėžį“.

Pagrindinis kalvis į dzūkų pergalę buvo Anatolijus Kaširovas. Aukštaūgis sužaidė rezultatyviausias rungtynes „Betsafe–LKL“ čempionate savo karjeroje. „Dzūkijos“ legionierius pelnė 25 taškus ir surinko 27 naudingumo balus. Krepšininko ankstesnis rekordas buvo užfiksuotas praėjusį sezoną, kai pelnė 23 taškus.

„Šiandien mūsų visa komanda atrodė kaip po narkozės“, – R. Butautas.

A. Kaširovui puikiai talkino ir komandos kapitonas Gediminas Navickas, kuris pelnė 13 taškų. Po 11 pridėjo Paulius Petrilevičius, Parishas Petty ir Alanas Wigginsas.

„Lietkabelio“ gretose dviženklę taškų ribą perkopė tik du krepšininkai: Žanis Peineris ir Kšištofas Lavrinovičius atitinkamai pelnę 12 ir 11 taškų.

„Norėčiau padėkoti žaidėjams už visišką atsidavimą. Nuo pat pirmų minučių neturėjome galimybės suabejoti jokiu žaidėju. Visi kas išėjo, tai pirmiausia galvojo apie gynyba, o puolime vykdė, kas buvo numatyta. Labai gerai yra laimėti prieš tokį priešininką, o tos dvi praleistos savaitės kartu, davė mums labai daug naudos“, – teigė „Dzūkijos“ treneris Valdemaras Chomičius, kuris spaudos konferencijoje pakeitė vyriausiąjį strategą Alarą Varraką.

Nuo pat pirmųjų akimirkų „Dzūkija“ šovę į priekį 5:1 ir pradėjo savo šou. Po pirmųjų 10 minučių alytiškiai jau pirmavo 27:16. Skirtumą dar labiau aikštės šeimininkai padidino per antrąjį kėlinį ir į rūbinę išėjo pirmaudami 18 taškų skirtumu – 53:35.

Trečiajame kėlinyje „Dzūkija“ vienu metu pirmavo net 71:45, tačiau prieš ketvirčio pabaigą svečiai iš Panevėžio persvarą sumažino iki 18 (77:59). Ketvirtame kėlinyje „Lietkabelis“ dar spaudė savo varžovus, tačiau galiausiai nuleido rankas ir pralaimėjo ir ketvirtąjį kelinį.

„Varžovų komanda tikrai pademonstravo gerą krepšinį. Jie nugalėjo pelnytai ir buvo geresni visuose aspektuose. Visų pirmiausia, tai jie buvo žymiai greitesni, žymiai agresyvesni ir degė noru mus nugalėti. Mes žaidėme labai vangiai ir susidarė toks įspūdis, kad be jokio žaidimo plano“, – kalbėjo „Lietkabelio“ treneris Ramūnas Butautas.

„Dzūkija“ šiose rungtynėse žymiai geriau atakavo iš dviejų ir trijų taškų zonų bei triuškinamai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių. Aikštės šeimininkai pataikė 67% dvitaškių (30/45) ir 50% tritaškių (7/14), kai „Lietkabelis“ iš dviejų taškų zonos pataikė 48% metimų (16/33) ir tik 23% iš tolimosios distancijos (6/26).

Alytiškiai kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 38:24.

Po šios pergalės „Dzūkija“ atsilieka tik pergale nuo septintoje vietoje esančios Utenos „Juventus“ ekipos bei gali tvirčiau jaustis aštuntoje pozicijoje. Tuo metu „Lietkabelis“ nuo trečioje vietoje esančios Klaipėdos „Neptūno“ komandos jau atsilieka trimis laimėjimais.  

„Dzūkija“: Anatolijus Kaširovas 25 (9/11 dvit., 27 n.b.), Gediminas Navickas 13, Parrishas Petty, Paulius Petrilevičius ir Alanas Wigginsas po 11, Charlesas Callisonas 10.

„Lietkabelis“: Žanis Peineris 12, Kšištofas Lavrinovičius 11, Žygimantas Skučas ir Lukas Aukštikalnis po 9, Dominikas Mavra ir Simas Jasaitis po 8.

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris