Fantastiškai kamuolius skirstęs D. Sabeckis tapo naudingiausiu savaitės žaidėju
Foto: Fotodiena.lt

Fantastiškai kamuolius skirstęs D. Sabeckis tapo naudingiausiu savaitės žaidėju

Autorius: LKL.lt
2018-03-12

Donatas Sabeckis antrą savaitę iš eilės spindėjo skirstydamas kamuolius ir šį kartą pripažintas naudingiausiu „Betsafe–LKL“ savaitės žaidėju.

„Šiaulių“ aikštės generolas atliko net 16 rezultatyvių perdavimų ir 29 naudingumo balais prisidėjo prie pergalės prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

D. Sabeckis padėjo „Šiauliams“ įveikti varžovus 100:79 ir įsitvirtinti savo ekipai penktoje turnyro lentelės vietoje.

Gynėjas taip pat pelnė 14 taškų (1/3 dvit., 3/3 trit., 3/6 baud.), atkovojo vieną ir perėmė 4 kamuolius. 29 naudingumo balai – geriausias D. Sabeckio pasirodymas šį sezoną.

D. Sabeckis į naudingiausiųjų penketą pateko ir praėjusią savaitę, o naudingiausiu savaitės žaidėju šį sezoną jis tapo pirmą kartą. 

„BETSAFE–LKL“ 22 SAVAITĖS TOP5
Poz. Žaidėjas Komanda Naud.
G Donatas Sabeckis Šiauliai 29
G Parrish Petty Dzūkija 22
F Rokas Giedraitis Lietuvos rytas 21
F Travis Peterson Lietuvos rytas 25
C Anatoly Kashirov Dzūkija 27

Savaitės penkete prie jo taip pat prisijungė Alytaus „Dzūkijos“ duetas Anatolijus Kaširovas ir Parrishas Petty bei Vilniaus „Lietuvos ryto“ lyderiai Rokas Giedraitis ir Travisas Petersonas.

Bene vieną didžiausių staigmenų pateikusios „Dzūkijos“ gretose A. Kaširovas sužaidė karjeros rungtynes. Puolėjas padėjo dzūkams net 98:73 įveikti Panevėžio „Lietkabelį“, o pats pelnė 25 taškus (9/11 dvit., 7/8 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus. Rusas pagerino savo efektyvumo, rezultatyvumo, pataikytų dvitaškių ir baudų rekordus.

Jo komandos draugas P. Petty per susitikimą pelnė 11 taškų (2/4 dvit., 1/2 trit., 4/4 baud.), atkovojo 7 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 22 naudingumo balus.

Tuo metu „Lietuvos rytas“ užtikrintai 104:92 įveikė Utenos „Juventus“, o pagrindinis kalvis į pergalę buvo T. Petersonas. Beveik mėnesį nežaidęs amerikietis pelnė 18 taškų (3/4 dvit., 3/4 trit., 3/3 baud.), atkovojo 6 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 25 naudingumo balus.

Jo komandos draugas R. Giedraitis surinko 17 taškų (3/5 dvit., 3/6 trit., 2/2 baud.), atkovojo 8 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo metimą ir surinko 21 naudingumo balą.

Į savaitės naudingiausiųjų penketuką pretendavo tik aštuonių „Betsafe–LKL“ komandų atstovai. Kėdainių „Nevėžio“ ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai praėjusią savaitę nežaidė – jie tarpusavyje jėgas išbandys šį vakarą Kėdainiuose. Rungtynių pradžia – 18 val.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris