„Betsafe“ prognozė: A. Butkevičiaus ir M. Girdžiūno pirmajame mače prieš „Neptūną“ – vilniečių pergalė
Foto: Fotodiena/M. Baranauskas

„Betsafe“ prognozė: A. Butkevičiaus ir M. Girdžiūno pirmajame mače prieš „Neptūną“ – vilniečių pergalė

Autorius: LKL.LT
2018-03-17

„Betsafe–LKL“ čempionate šį savaitgalį vyks 26-ojo turo susitikimai. Savaitės centrinė dvikova – trylikos pergalių seriją turinčio Vilniaus „Lietuvos ryto“ kova prieš buvusią Arno Butkevičiaus ir Mindaugo Girdžiūno komandą Klaipėdos „Neptūną“.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šių ir kitų šio „Betsafe–LKL“ pirmenybių turo mačų prognozę.

Prabėgo jau virš trijų mėnesių, kuomet „Betsafe–LKL“ pirmenybes sudrebino A. Butkevičiaus ir M. Girdžiūno persikėlimas iš uostamiesčio į sostinę. Jau šį sekmadienį šie klaipėdiečiai stos į pirmąjį mūšį prieš savo buvusį klubą vilkint jau „Lietuvos ryto“ marškinėlius.

„Po kol kas ruošiuosi kaip eilinėms rungtynėms, – tinklalapiui LKL.LT pasakojo A. Butkevičius. – Galbūt išskirtinę emociją ir norą pasirodyti prieš buvusią komandą pajusiu likus kelioms valandoms iki mačo pradžios.“

Šie du klaipėdiečiai dar nėra patyrę pralaimėjimo skonio „Betsafe–LKL“ čempionate, ginant Rimo Kurtinaičio kariaunos garbę. Nuo A. Butkevičiaus ir M. Girdžiūno persikėlimo į Vilnių – 11 „Lietuvos ryto“ pergalių paeiliui. Iš viso sostinės turi jau 13 pergalių seriją, o paskutinis pralaimėjimas patirtas būtent prieš „Neptūną“, dar lapkričio 18-ąją.

Arnas Butkevičius
Mūsų raktas į pergalę visada yra agresyvi gynyba ir didelis tempas visas 40 minučių.

„Mūsų raktas į pergalę visada yra agresyvi gynyba ir didelis tempas visas 40 minučių, – dėstė A. Butkevičius. – Mes turime ilgą lygiaverčių žaidėjų suolelį, tad intensyvumą galime laikyti viso mačo metu. To gali pritrūkti oponentų komandai.

Kiekviena pergalė suteikia pasitikėjimo. Nesvarbu, ar tai serija, ar pavienės rungtynės. Mes neiname žaisti galvodami apie pergalių seriją ir apie tai, kad varžovai leis mums lengvai ją pratęsti.“

Atstovaudamas „Neptūnui“ A. Butkevičius buvo antras naudingiausias lygos krepšininkas, į priekį užleisdamas tik savo komandos draugą Juaną Palaciosą.

Lyderių netekusi Kazio Maksvyčio ekipa spragas užpildė naujokais. Vienas jų – iš Libano sugrįžęs Vytautas Šulskis. Prieš beveik dvejus metus naudingiausiu sezono krepšininku tapęs puolėjas nejaučia spaudimo rungtyniaudamas A. Butkevičiaus vietoje.

Vytautas Šulskis
Tikrai nejaučiau, kad turiu pakeisti Arną, ar daryti, ką Arnas darė.

„Aš jau buvau minėjęs, kad neatvažiuoju kažko pakeisti, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Neptūno“ puolėjas. – Atvykau prisidėti prie tikrai gerai surinktos komandos ir padėti jai siekti pergalių. Tikrai nejaučiu, kad turiu pakeisti Arną, ar daryti tai, ką Arnas darė.“

„Betsafe–LKL“ pirmenybėse V. Šulskis per 8 sužaistus mačus vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 22 minutes, pelnydavo po 7,4 taško, atkovodavo po 2,8 kamuolio bei rinkdavo po 5,6 naudingumo balo.

29-erių vilnietis geriausias šio sezono rungtynes sužaidė praėjusį savaitgalį, kuomet į Prienų–Birštono „Vytauto“ krepšį įmetė 16 taškų bei surinko 20 naudingumo balų.

„Pradžioje trauma apkartino mano prisijungimą prie komandos, o vėliau truputį sirgau, – slogaus starto priežastis aiškino V. Šulskis. – Visgi dabar viskas vyksta gerai ir sklandžiai. Kolektyvas yra geras, trenerių štabas taip pat.

Buvome patekę į duobelę. Kol nauji žaidėjai įsiliejo į ekipą, tol buvo žaidimo ieškojimas. Dabar, tikimės, kad viskas eis tik į gerą.“

V. Šulskis nėra linkęs sutirštinti sezono metu įvykusio klaipėdiečių perėjimo į Vilnių ir priešpriešos tarp šių klubų nemato. Puolėjas akcentuoja turnyrinę lentelę bei „Neptūno“ bandymą kabintis į antrąją vietą. Pajūrio ekipą nuo „Lietuvos ryto“ šiuo metu skiria dvi pergalės.

Vytautas Šulskis
Norime bent išlaikyti trečią vietą arba siekti antros.

„Norime bent išlaikyti trečią vietą arba siekti antros, – sakė V. Šulskis. – Nejaučiu kažko tokio, kad tai būtų išskirtinės rungtynės. Nebus lengva, juk žaisime prieš antrą komandą Lietuvoje. Visgi kovosime tik dėl pergalės.“

Nors „Neptūnas“ pastaruoju metu gerina savo žaidimą, tačiau vilniečių riešutas jiems bus neįkandamas, spėja „Betsafe“ lažybų ekspertai. Dvikovos startas – sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje.

Centrinės rungtynės vyks sekmadienį, o šį vakarą laukia trejos „Betsafe–LKL“ rungtynės. Kėdainių „Nevėžis“ keturių rungtynių seriją su keturiais stipriausiais šalies klubais baigė pralaimėdamas visus mačus. Dėl išlikimo kovojanti ir vos viena pergale daugiau už „Vytautą“ turinti ekipa šeštadienį atvyksta į Pasvalį. „Pieno žvaigždės“ – „Nevėžis“ šeštadienį 17 val. tiesiogiai per LKL.LT.

Panevėžio „Lietkabelis“ praėjusį savaitgalį patyrė skaudų antausį Alytuje, o šį šeštadienį mėgins atsitiesti dvikovoje su Utenos „Juventus“. Žydrūno Urbono auklėtiniai turi jau 4 pralaimėjimų seriją, ar šią nesėkmingą atkarpą jiems pavyks nutraukti Panevėžyje? „Lietkabelis“ – „Juventus“ sekmadienį 17.20 val. per BTV.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį po pralaimėjimo Vitorijoje sulaukė didelės Šarūno Jasikevičiaus kritikos. Treneris teigė, kad auklėtinių žaidimas jo netenkina jau pastarąsias tris savaites. Ar stratego žodžiai pasieks žalgiriečių ausis? „Žalgiris“ – „Šiauliai“ šeštadienį 17.20 val. tiesiogiai per LKL.LT.

Iš lentelės dugno išsiropšti trokštantis „Vytautas“ pirmadienį keliaus į Alytų, kur ginklais surems su paskutiniu metu vis geresnį žaidimą demonstruojančia „Dzūkija“. Ar Virginijaus Šeškaus auklėtiniai žengs žingsnį į priekį atkrintamųjų varžybų link? „Dzūkija“ – „Vytautas“ pirmadienį 19.00 val. tiesiogiai per LKL.LT (Lietuvoje) ir „Facebook“ (užsienyje).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris