Vilniuje siautėjęs „Neptūnas“ nutraukė „Lietuvos ryto“ pergalių seriją
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

Vilniuje siautėjęs „Neptūnas“ nutraukė „Lietuvos ryto“ pergalių seriją

Autorius: LKL.lt
2018-03-18

Vilniaus „Lietuvos ryto“ (21-5) pergalingas žygis „Betsafe–LKL“ čempionate baigėsi. Sostinės klubas patyrė pirmąjį pralaimėjimą po 13-os iš eilės laimėtų susitikimų.

Rimo Kurtinaičio auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 86:99 (30:32, 18:21, 17:13, 21:33) turėjo pripažinti puolime žibėjusių Klaipėdos „Neptūno“ (20-6) krepšininkų pranašumą.

Svečiai iš Klaipėdos pirmavo beveik viso mačo metu, o jų pergalę lėmė itin sėkmingas žaidimas ketvirtajame kėlinyje. Jo metu Kazio Maksvyčio auklėtiniai laimėjo šešių minučių atkarpą 17:4 bei tapo nepavejami – 91:76.

Nugalėtojų lyderis Edgaras Želionis šiame mače pagerino asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą – puolėjas per 31 minutę pelnė 25 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus.

Pirmą kartą prieš buvusią komandą žaidę Mindaugas Girdžiūnas ir Arnas Butkevičius savo vietos aikštelėje nerado. Pirmasis per 10 minučių pelnė 2 taškus, o antrasis per 17 minučių nepasižymėjo.

„Neptūnas“ šiame susitikime pristabdė ir dar vieną buvusį savo žaidėją. Jimmy Baronas surinko 8 taškus „iš žaidimo“ įmesdamas vos 2 metimus iš 9.

8 taškus pelnė ir Chrisas Krameris, kuris „iš žaidimo“ įmetė 2 metimus iš 7 bei atliko tik 2 rezultatyvius perdavimus.

Antrą kartą iš eilės „Lietuvos rytą“ nugalėjęs „Neptūnas“ dominavo po krepšiais ir kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo 35:19. Be to, klaipėdiečiai dvigubai taikliau metė tritaškius (10/17 – 58 proc. taiklumas prieš 5/17 – 29 proc. taiklumą) ir beveik neklydo mesdami baudas – 25/26 metimai (96 proc. taiklumas). 

„Labai džiaugiamės šia pergale. Prieš ją turėjome sunkias Čempionų lygos rungtynes Prancūzijoje. Ten gerai žaidėme 36 minutes, o čia Vilniuje – visas 40 minučių. Dėl to ir galutinis rezultatas geras. Komandos viduje buvo visokių emocijų, bet šitos pergalės mes nusipelnėme“, – patenkintas buvo K. Maksvytis.

Rungtynės buvo pažymėtos ir neįprastu incidentu, dėl kurio paskutinę minutę aikštelėje trūko vieno žmogaus. Mačo baigti negalėjo susižeidęs arbitras Juozas Barkauskas, todėl teisėjai Jurgis Laurinavičius ir Gintaras Vitkauskas liko dirbti dviese.

Komandos rezultatyviai žaidė nuo pirmųjų minučių, o toks žaidimas parankesnis buvo klaipėdiečiams, kurie pirmajame kėlinyje išsiveržė į priekį 31:26. Antrajame ketvirtyje ekipos žaidė taškas į tašką, o po didžiosios pertraukos E. Želionio vedamam „Neptūnui“ pavyko pabėgti į priekį 61:52.

Nors dar nesibaigus trečiajam ketvirčiui „Lietuvos rytas“ prisivijo 65:66, lemiamos rungtynių minutės vėl sėkmingesnės buvo siautėti pradėjusiam uostamiesčio klubui. Laimonas Kisielius, Tomas Delininkaitis ir Jerry Johnsonas ketvirtajame kėlinyje vienas po kito smeigė tritaškius, o 9:0 spurtavęs „Neptūnas“ pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą 83:72.

Vilniaus komanda išsigelbėjimui turėjo 6 minutes, tačiau užsivedę klaipėdiečiai žaidimo kontrolės varžovams jau nebeatidavė ir nuskambėjus finalinei sirenai šventė pergalę, kurios dėka skirtumas tarp šių komandų turnyrinėje lentelėje ištirpo iki vienerių laimėtų rungtynių.

„Prieš šias rungtynes mes negarsiai kalbėjome, kad turime galimybes pakovoti dėl pirmos vietos reguliariajame sezone. Na, po šio pralaimėjimo tie šansai nutolsta. Pralaimėjome, bet dabar turime sugrįžti į ritmą. Negaliu kaltinti žaidėjų, šiandien tiesiog buvome tokie, kokie buvome“, – po nesėkmės kalbėjo R. Kurtinaitis.

„Lietuvos rytas“: Loukas Mavrokefalidis 16, Martynas Echodas (25 n.b.) ir Rokas Giedraitis po 14, Travisas Petersonas 13, Jimmy Baronas 8.

„Neptūnas“: Edgaras Želionsis 25 (11/15 dvit., 27 n.b.), Jerry Johnsonas 19, Renaldas Seibutis 17, Simas Galdikas 9.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris