„Dzūkija“ dramatiškai palaužė per vėlai pabudusį „Vytautą“
Foto: LKL.lt

„Dzūkija“ dramatiškai palaužė per vėlai pabudusį „Vytautą“

Autorius: LKL.lt
2018-03-19

Prienų-Birštono „Vytautas“ (5-21) panaikino 20 taškų deficitą, tačiau sėkmingai sužaistas ketvirtasis kėlinys nuo pralaimėjimo neišgelbėjo. Iki paskutiniųjų sekundžių kovojusius prieniškius palaidojo nesportinė pražanga.

Charakterį pademonstravę ir įspūdingai į rungtynes sugrįžę Virginijaus Šeškaus auklėtiniai svečiuose 79:82 (18:19, 11:23, 21:24, 29:16) turėjo pripažinti Alytaus „Dzūkijos“ (9-17) krepšininkų pranašumą.

Martynas Linkevičius likus žaisti 2 sekundes įmetė sudėtingą tritaškį (79:80), tačiau pats M. Linkevičius ir nepaliko vilčių savo klubui išsigelbėti. Puolėjas lemiamos „Dzūkijos“ atakos metu buvo nubaustas nesportine pražanga ir leido baudų metimus realizavusiems šeimininkams švęsti pergalę.

Nugalėtojus į priekį vedė Gediminas Žalalis, pelnęs 16 taškų (3/5 tritaškiai). Po 15 taškų prie pergalės pridėjo Nikolaos Stylianou (3/6 tritaškiai) ir Perry Petty. Pastarasis dar ir atkovojo 8 kamuolius.

Prieniškių gretose išsiskyrė ketvirtajame kėlinyje žibėjęs ir lemiamą šturmą inicijavęs Eigirdas Žukauskas, kurio sąskaitoje – 21 taškas ir 11 atkovotų kamuolių.

Iki lemiamo ketvirčio pirmu smuiku griežęs LiAngelo Ballas per 27 minutes pelnė 14 taškų (4/9 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai), atkovojo 7 kamuolius, kartą suklydo ir 3 kartus prasižengė.

LaMelo Ballas aikštelėje dėl ligos nepasirodė.

Spurtu 12:2 antrąjį kėlinį baigusi „Dzūkija“ dar iki didžiosios pertraukos įgijo dviženklį pranašumą 42:29, o antroje mačo pusėje įjungė dar aukštesnę pavarą ir pradėjo varžovų triuškinimą. Po Gedimino Žalalio ir Alano Wigginso tritaškių bangos alytiškiai nutolo jau 66:46.

Vis dėlto ketvirtajame kėlinyje V. Šeškaus kariauna atkūrė intrigą. Ketvirčio pabaigoje prieniškiai spurtavo 17:4 ir likus žaisti 2 minutes pasivijo varžovus 72:74.

Tuomet svarbų tritaškį smeigė Gediminas Žalalis – 77:72. Netrukus po 2 taškus pelnė Tomas Dimša ir Paulius Petrilevičius, o likus žaisti 45 sekundes Eigirdo Žukausko baudų metimai priartino „Vytautą“ 76:79.

Likus žaisti 8 sekundes Perry Petty galėjo užtikrinti „Dzūkijos“ pergalę baudų metimais, bet pataikė tik vieną metimą (80:76) ir paliko varžovams šansą, bet Prienų-Birštono klubui šiuo šansu pasinaudoti iki galo nepavyko.

„Mes žaidėme gerai apie 25 minutes, visiškai kontroliavome rungtynes ir nepalikome „Vytautui“ jokio šanso, tačiau vienu metu pradėjome klysti, todėl praradome mačo kontrolę. Mums pasisekė, kad iki tol buvome susikrovę didelį pranašumą“, – po pergalės sakė „Dzūkijos“ strategas Alaras Varrakas.

Nelengvą sezoną išgyvenantį ir iš „Betsafe–LKL“ turnyrinės lentelės apačios nepakylantį „Vytautą“ svarbiame mače apleido pagrindiniu ginklu iki šiol buvę tritaškiai. Svečiai pataikė 6 tolimus metimus iš 24 (25 proc. taiklumas).

„Gal aš auklėtinius per stipriai nuteikiau, nes jie išėjo į aikštelę labai susikaustę. Varžovai mėtė laisvi iš po krepšio, o iš mūsų pusės nebuvo jokios agresijos“, – apgailestavo V. Šeškus.

„Vytautas“: Eigirdas Žukauskas 21 (11 atk. kam.), LaMelo Ballas 14, Justas Sinica ir Tomas Dimša po 10.

„Dzūkija“: Gediminas Žalalis 16, Nikolaos Stylianou ir Perry Petty (8 atk. kam.) po 15, Alanas Wigginsas 12.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris