„Betsafe“ prognozė: „Lietuvos rytas“ susitvarkys su kovingais dzūkais
Foto: Fotodiena/M. Baranauskas

„Betsafe“ prognozė: „Lietuvos rytas“ susitvarkys su kovingais dzūkais

Autorius: LKL.LT
2018-03-31

Įnirtingoje kovoje dėl geresnių pozicijų prieš atkrintamąsias varžybas dalyvaujanti Alytaus „Dzūkija“ namuose priims antroje pirmenybių vietoje žengiantį Vilniaus „Lietuvos rytą“, kuriam nusileido SIL–KMT pusfinalyje. Tai yra pirmasis ketvirtojo „Betsafe–LKL“ rato susitikimas.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šio ir kitų 28-ojo „Betsafe–LKL“ čempionato turo dvikovų prognozę.

„Lietuvos rytas“ į Alytų atvyksta po dviejų sudėtingų mačų. Prieš dvi savaites Rimo Kurtinaičio kariauna nusileido Klaipėdos „Neptūnui“, taip nutraukdama 13 pergalių seriją, o praėjusį savaitgalį sostinės ekipa turėjo vargo Šiauliuose.

„Tokios ekipos, kaip „Lietuvos rytas“, po prastų rungtynių nori atsigriebti ir visiems parodyti, kad toks žaidimas buvo tik nesusipratimas. Aš manau, kad jie bus susikoncentravę ir labai norės laimėti“, – tinklalapiui LKL.LT sakė efektyviausias „Dzūkijos“ žaidėjas Paulius Petrilevičius, vidutiniškai renkantis po 12,5 naudingumo balo.

Paulius Petrilevičius
Tokios ekipos, kaip „Lietuvos rytas“, po prastų rungtynių nori atsigriebti ir visiems parodyti, kad toks žaidimas buvo tik nesusipratimas.

Šiauliuose vilniečiai buvo susikrovę 19 taškų persvarą, tačiau jauna ir ambicinga Antano Sireikos armija ją panaikino bei sugrįžo į rungtynes. „Lietuvos ryto“ strategas R. Kurtinaitis po dvikovos bedė pirštu į nesugebėjimą išlaikyti pranašumo kaip į didžiausią šio sezono ekipos problemą.

„Turime šią problemą ir tai mus persekioja nuo sezono pradžios, – treneriui pritarė veteranas Mindaugas Lukauskis. – Susikrauname tokio dydžio persvarą, prie kurios pridėjus keletą taškų rungtynių likimas taptų aiškus, tačiau mes to neįvykdome. Nemažai mačų turėjome, kur atrodė, kad aiškus nugalėtojas, bet tekdavo kovoti iki galo ar net būti šalia pralaimėjimo. Kas tą lemia – tikrai nežinau. Ar koncentracija, ar patirties stoka, tačiau tą problemą mes tikrai turime.“

Būsima vilniečių varžovė – mažiausiai taškų lygoje renkanti „Dzūkija“ (vid. 75,1 tšk.). Alytiškių klubas šį sezoną buvo vienas labiausiai permainų krečiamų „Betsafe–LKL“ klubų. Nuo sezono pradžios dzūkus paliko jau 7 žaidėjai bei pasikeitė vyriausiasis treneris.

Paulius Petrilevičius
Treneris jau įdiegė savo filosofiją, pasakė ko nori, o žaidėjai jau susižaidę.

„Dabar viskas gerai. Mes jau kurį laiką gyvename prie pasikeitimų. Treneris jau įdiegė savo filosofiją, pasakė ko nori, o žaidėjai jau susižaidę. Manau, kad viskas pas mus yra gerai“, – teigė praėjusį savaitgalį dėl ligos Pasvalyje nežaidęs P. Petrilevičius.

„Dzūkija“ pastaruoju metu tapo neprognozuojamu žvėrimi. Alaro Varrako auklėtiniai SIL–KMT ketvirtfinalyje parbloškė „Neptūną“, garbingai išvykoje priešinosi „Žalgiriui“, 25 taškų persvara sutriuškino Panevėžio „Lietkabelį“, tačiau vėliau iki paskutinių sekundžių kovojo su „Vytautu“ bei patyrė pralaimėjimą Pasvalyje. Per šias penkerias rungtynes alytiškiai demonstravo gerą gynybą, varžovams leisdami įmesti po 74,8 taško.

„Turbūt kaip dažnai pergalėse ir būna, tai klampi mūsų gynyba, – apie galimus raktus į pergalę prieš „Lietuvos rytą“ sakė P. Petrilevičius. – Turime užduoti savo ritmą, o ne taikytis prie jų bėgimo. „Lietuvos rytas“ mus tikrai apibėgtų.“

„Dzūkija“ palieka neblogą įspūdį. Pastaruoju metu tikrai gerai žaidžia. Klube pasikeitė žaidėjai, treneris, o dzūkai kaip visada kovoja iki galo. Nebloga komanda, tikrai nebus lengva“, – apie artėjantį mačą kalbėjo M. Lukauskis.

Šiandien startuos paskutinis „Betsafe–LKL“ sezono ratas. Iki reguliaraus sezono pabaigos klubams liko po devynerias rungtynes. Atkrintamųjų varžybų laukiantis „Lietuvos rytas“ žino, kur dar gali tobulėti, siekdamas finale vėl mesti iššūkį „Žalgiriui“.

Mindaugas Lukauskis
Mes turime dar gerinti gynybą, kovą dėl atšokusių kamuolių bei mokėjimą išsaugoti persvaras.

„Mes turime dar gerinti gynybą, kovą dėl atšokusių kamuolių bei mokėjimą išsaugoti persvaras, – vietas, kur labiausiai turėtų pasitempti titulo siekiantis „Lietuvos rytas“, išvardino M. Lukauskis. – Energijos mums tikrai netrūksta, nes turime didelę žaidėjų rotaciją.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad du sudėtingus mačus paeiliui sužaidęs „Lietuvos rytas“ bus motyvuotas įrodyti, kad toks žaidimas jau praeityje bei pasieks įtikinamą pergalę Alytuje. Rungtynių startas – seštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje.

Ties prarajos riba esantis Prienų–Birštono „Vytautas“ sieks šiaudo, kad išliktų stipriausioje šalies krepšinio lygoje. Pirmasis Virginijaus Šeškaus auklėtinių žingsnis tikslo link gali įvykti šiandien, dvikovoje su Panevėžio „Lietkabeliu“. „Vytautas“ – „Lietkabelis“ šeštadienį 16.30 val. tiesiogiai per LKL.LT.

Klaipėdoje šeštadienį susitiks karščiausia ir šalčiausia lygos komandos. Keturiskart paeiliui laimėjęs „Neptūnas“ turi ilgiausią pergalių seriją lygoje, tuo metu Utenos „Juventus“ baigia pamiršti pergalių skonį. Pastarąjį kartą Žydrūno Urbono kariauna laimėjo sausio 27-ąją. „Neptūnas“ – „Juventus“ šeštadienį 17.00 val. per LKL.LT.

Praėjusį savaitgalį „Vytautą“ įveikę ir dviejų pergalių atotrūkį turintys kėdainiečiai ant laurų užsnusti neturėtų. Pergalė pirmadienį prieš „Pieno žvaigždes“ stipriai įtvirtintų „Nevėžio“ šansus išlikti lygoje. „Nevėžis“ – „Pieno žvaigždės“ pirmadienį 17.00 val. per LKL.LT.

Eurolygos lyderius Maskvos CSKA krepšininkus namie parbloškęs Kauno „Žalgiris“ iškovojo skambiausią sezono pergalę. Fantastišką sezoną žaidžiančių kauniečių pirmadienį laukia išvyka į Šiaulius, kur jų krepšiui vėl grasins klubui priklausantis bei sunkiai sulaikomas Laurynas Birutis. „Šiauliai“ – „Žalgiris“ pirmadienį 17.20 tiesiogiai per BTV.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris