A. Toupane'o išvarymu pažymėtame mače „Žalgiris“ pranoko „Dzūkiją“
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

A. Toupane'o išvarymu pažymėtame mače „Žalgiris“ pranoko „Dzūkiją“

Autorius: LKL.lt
2018-04-08

Axelis Toupane'as už nesportinį elgesį buvo išvytas iš aikštelės, tačiau tai nesutrukdė Kauno „Žalgiriui“ (25-4) atlikti įspūdingo rungtynių eigą perlaužusio spurto.

Du kėlinius Alytuje vargę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai vietos „Dzūkijos“ (9-20) krepšininkus nugalėjo 82:60 (18:24, 21:17, 24:6, 19:13).

Trečiojo ketvirčio pradžioje kamuolį praradęs A. Toupane'as šiurkščiai ant parketo paguldė į greitą ataką skubėjusį Parrishą Petty, o teisėjas Jurgis Laurinavičius nedvejodamas skyrė prancūzui diskvalifikacinę pražangą.

„Nemačiau to epizodo, nepastebėjau. Daug vertinti negaliu, man tik pasakė, kad tai buvo labai aiški nesportinė, diskvalifikacinė pražanga. Šiaip, aišku, tokie poelgiai mūsų komandoje netoleruojami. Bandysime aiškintis su juo “,  – apie savo auklėtinio veiksmus po pergalės kalbėjo Š. Jasikevičius.

A. Toupane'o išvarymu „Dzūkija“ nepasinaudojo ir netgi pati įkrito į didesnę duobę. P. Petty prametė baudų metimus, o nė vieno taško šeimininkai nesugebėjo pelnyti beveik 7 minutes.

„Sausa“ alytiškių atkarpa pasinaudoję žalgiriečiai spurtavo net 16:0 bei 2 taškų deficitą (39:41) pavertė dviženkliu pranašumu 55:41.

Kėlinį net 24:6 laimėjęs „Žalgiris“ per paskutines 10 rungtynių minučių atgal jau nebesidairė ir iškovojo užtikrintą pergalę.

„Užuodžiau šansą, mes buvome gerai pasiruošę, taktiškai pasirengėme labai gerai ir dominavome pirmąsias 15 minučių, jaučiausi puikiai, bet per kitą 15 minučių atkarpą varžovai pademonstravo tiesiog nuostabią gynybą“, – po mačo sakė alytiškių strategas Alaras Varrakas.

Komandiškai žaidusių „Betsafe-LKL“ lyderių gretose pasižymėjo visi dvylika ant parketo pasirodžiusių žaidėjų, o rezultatyviausias buvo Beno Udrihas, įmetęs 11 taškų.

Kauno ekipai šiame susitikime nepadėjo Martynas Sajus ir Martynas Arlauskas. Alytaus klubo gretose nerungtyniavo Paulius Danisevičius.

„Dzūkija“: Charlesas Callisonas 14, Alanas Wigginsas 10, Paulius Petrilevičius, Nikolaos Stylianou ir Parrishas Petty po 7.

„Žalgiris“: Beno Udrihas 11, Kevinas Pangosas ir Brandonas Daviesas po 9, Gytis Masiulis, Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis, Antanas Kavaliauskas – po 8.

Rungtynių apžvalga:

Trenerių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris