„Betsafe“ prognozė: klaipėdiečių egzaminas Kaune bei prie sienos priremtas „Vytautas”
Foto: Fotodiena/M. Baranauskas

„Betsafe“ prognozė: klaipėdiečių egzaminas Kaune bei prie sienos priremtas „Vytautas”

Autorius: LKL.LT
2018-04-10

Šiandien prasidės 30-asis „Betsafe–LKL” turas, kuriame centrine dvikova laikoma Kauno „Žalgirio” ir Klaipėdos „Neptūno” mūšis.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ savų žiūrovų akivaizdoje susikaus su traumų išretintais, tačiau pavyzdinį kovingumą demonstruojančiais Utenos „Juventus“ krepšininkais, Pasvalyje „Pieno žvaigždės” ir „Šiauliai” surems ginklais dėl penktosios pozicijos, Panevėžio „Lietkabelis“ dvikovoje su Alytaus „Dzūkija” mėgins atsigriebti už skaudžią nesėkmę paskutiniame tarpusavio susitikime, tuo metu Prienų–Birštono „Vytautas” bandys griebtis paskutinio šiaudo siekiant išlikti lygoje. 

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šių mačų prognozę.

Kauno „Žalgiris” – Klaipėdos „Neptūnas” (antradienį 18:30 per BTV)

Istorinį pasiekimą Eurolygoje užfiksavęs „Žalgiris“ už savaitės stos į ketvirtfinalio mūšį su Pirėjo „Olympiakos“, tačiau šią savaitę – dėmesys „Betsafe–LKL“ pirmenybėms. Per tris dienas kauniečiai susitiks su dviem pirmojo ketverto komandomis – „Neptūnu“ bei „Lietuvos rytu“.

Tai, ko gero, svarbiausia žalgiriečių sezono savaitė vietiniame fronte. „Žalgiriui“ ant kulnų lipantis ir pirmąją vietą perimti siekiantis „Lietuvos rytas“ atsilieka vos viena pergale.

Šiandien į Kauną atvykstančio „Neptūno“ padėtis yra stabilesnė. Trečioje pirmenybių vietoje žingsniuojantys Kazio Maksvyčio auklėtiniai turi keturių pergalių pranašumą prieš „Lietkabelį”. Tinkamai susiklosčius aplinkybėms jie galėtų mesti iššūkį ir dėl antrosios vietos, iki kurios skiria dvi pergalės.

„Visi žinome, kad prieš „Žalgirį” kautis Kaune – labai sudėtinga. Čia po žalgiriečių kojomis juk krito daug pajėgių Eurolygos komandų. Kautis su Eurolygos ketvirtfinalio dalyviu nereikia jokios papildomos motyvacijos. Suprantame, kad bus labai sunku, tačiau mūsų tikslas – kautis garbingai”, – tinklalapiui VE.LT rungtynių išvakarėse pabrėžė „Neptūno” treneris Kazys Maksvytis.

„Neptūnas“ yra viena iš trijų „Betsafe–LKL“ komandų, šį sezoną pranokusių „Žalgirį“. Kitos dvi – dukart smūgį sudavęs „Lietuvos rytas“ ir sensaciją pateikę „Šiauliai“.

Uostamiesčio ekipa daugkartinius čempionus įveikė sezono pradžioje, rugsėjo 28-ąją savų žiūrovų akivaizdoje. Vėliau – du pralaimėjimai bei klubo sudėties pokyčiai.

Pajūrį paliko Arnas Butkevičius, Mindaugas Girdžiūnas ir Juanas Palaciosas – pagrindiniai klubo lyderiai, tačiau jų vietos tuščios ilgai neliko. „Neptūnas“ sudėtį papildė naujokais, o lyderių vaidmenis perėmė veteranas Renaldas Seibutis bei karjeros sezoną žaidžiantis Edgaras Želionis.

Vilniaus „Lietuvos rytas” – Utenos „Juventus” (antradienį 19:00 per LKL.LT)

Atėjus reguliariojo sezono finišo tiesiajai „Lietuvos rytas“ turi vieną tikslą – perimti pirmąją vietą ir namų aikštės pranašumą iš „Žalgirio“. Visgi prieš penktadienio dvikovą Kaune – kovingųjų uteniškių testas Vilniuje.

Šį sezoną vilniečiai su „Juventus“ ekipa susikovė keturis kartus: triskart „Betsafe–LKL“ čempionate bei kartą SIL–Karaliaus Mindaugo taurės turnyre.

Nors visus keturis kartus triumfavo „Lietuvos rytas“, tačiau šis rezultatas neatspindi kovos aikštelėje.

Atkakliausia kova tarp šių ekipų užvirė SIL–KMT ketvirtfinalyje, kuriame Žydrūno Urbono kariauna turėjo dvi progas laimėti rungtynes, tačiau galiausiai krito per pratęsimą 88:91.

„Lietuvoje rungtyniauju jau beveik dvejus metus, o „Juventus“ visuomet yra labai kovinga komanda, – tinklalapiui bcvilnius.lt dėstė vilniečių gynėjas Benas Madgenas. – Jie sunkiai dirba, turi neblogą sudėtį, o be savo legionierių sugebėjo nugalėti „Lietkabelį“. Atrodo, kad jų ekipoje yra labai gera atmosfera. Prieš Utenos ekipą turime nenusileisti energija bei kovingumu ir manau, kad pasieksime pergalę.“

Žaisdami šešiese „Juventus“ šeštadienį pranoko „Lietkabelį“, o treneris Ž. Urbonas teigė, kad jo auklėtiniai verti paminklo. Panašiai sunki užduotis jų laukia ir šiandien, nes Anthony Irelandas ir LaRonas Dendy dar negalės rungtyniauti, tačiau aikštėje turėtų pasirodyti ukrainietis Maksimas Kornijenka.

„Lietuvos ryto“ gretose turėtų žaisti rungtynes su „Vytautu“ praleidęs Rokas Giedraitis.

Pasvalio „Pieno žvaigždės” – „Šiauliai” (trečiadienį 18:00 per LKL.LT)

Lentelės kaimynų ir pagrindinių pretendentų į penktąją poziciją dvikova Pasvalyje.

Šiuo metu penkti žengia 12 pergalių iškovoję šiauliečiai, tačiau jiems į nugarą kvėpuoja po 11 pergalių turinčios „Pieno žvaigždžių“ ir „Juventus“ ekipos.

Antano Sireikos vadovaujama ekipa su pasvaliečiais šį sezoną susikovė net 5 kartus – triskart „Betsafe–LKL“ pirmenybėse bei dukart BBL pusfinalyje.

Trejas rungtynes laimėjo Saulės miesto ekipa, dukart – Aukštaitijos regiono komanda.

Praėjusį sezoną ties iškritimo riba balansavę „Šiauliai“, tarpsezonyje prisišaukė legendinį miesto trenerį A. Sireiką bei surinko jauną ir ambicingą sudėtį.

Šiauliečiai pirmauja visose pagrindinėse keturiose individualiose kategorijose. Laurynas Birutis yra nepralenkiamas lygoje pagal pelnomus taškus (vid. 14,9), atkovotus kamuolius (vid. 7,1) bei naudingumo balus (vid. 20,8). Tuo metu Donatas Sabeckis pirmauja pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 7).

„Pieno žvaigždės“ žaisdamos namie šį sezoną abu kartus įveikė „Šiaulius“ tiek vietiniame, tiek BBL čempionate. Ar namų sienos jiems padės ir trečiadienį?

Panevėžio „Lietkabelis” – Alytaus „Dzūkija” (trečiadienį 18:50 per BTV)

Panevėžiečiai dar nepamiršo skaudaus pralaimėjimo, kurį dzūkams patyrė prieš mėnesį Alytuje. Tuomet Alaro Varrako auklėtiniai varžovus iš Aukštaitijos sutriuškino rezultatu 98:73.

„Šiandien visa komanda atrodė kaip po narkozės, bet reikia pagirti varžovų komandą, kuri degė noru, ir buvo toks įspūdis, jog aikštelėje jų buvo šeši, o mes buvome labai vangūs“, – tuomet kalbėjo „Lietkabelio“ strategas Ramūnas Butautas.

Likus 7 turams iki reguliaraus sezono pabaigos „Lietkabelis“ dėl savo pozicijos lygoje gali jaustis saugiausiai. Panašu, kad Panevėžio ekipa sezoną užbaigs ketvirtoje pozicijoje.

Visgi „Lietkabelio“ žaidimas gerbėjams turėtų kelti nerimą prieš atkrintamąsias.

Sezone startavę 8 pergalėmis, vėliau panevėžiečiai įkrito į duobę, kurią pagilino ir sudėties pokyčiai. Nuo puikaus starto „Lietkabėlis“ laimėjo vos 10 susitikimų per 21 mačą.

Jei „Lietkabelis“ yra saugus dėl ketvirtosios pozicijos, tai „Dzūkija“ kiekvienas susitikimas yra aukso vertės.

9 pergales turintis ir 8-oje vietoje žygiuojantis dzūkų klubas dėl vietos atkrintamosios nėra ramus – artimiausias persekiotojas „Nevėžis“ atsilieka vos viena pergale.

Kėdainių „Nevėžis” – Prienų–Birštono „Vytautas” (ketvirtadienį 18:50 per BTV)

Panaikinti 3 pergalių deficitą per 7 mačus, kuomet iki tol per 29 rungtynes iškovojai vos 5 pergales. 

Skamba lyg misija neįmanoma, tačiau „Vytautas“ mėgins griebtis šio šiaudo ketvirtadienį Kėdainiuose.

Pergalės atveju Virginijaus Šeškaus auklėtiniai prie „Nevėžio“ priartėtų per dvi pergales, o tai sugražintų prieniškių pasitikėjimą savimi.

„Vytautas“ šeštadienį patyrė sutriuškinimą Vilniuje, tačiau trenerių žaidėjų mintys buvo apie dvikovą Kėdainiuose.

„Taip, buvo blogai, bet kitos rungtynės bus su „Nevėžiu“, kur, manau, deramai pasiruošime ir, tikiuosi, kad sužaisime vienas geriausių rungtynių šiame sezone. Pergalė būtina norint turėti bent menką viltį kovoje dėl 9-osios vietos“, – tuomet kalbėjo V. Šeškus.

„Žalgirio“ ir „Neptūno“ rungtynės bus centrinės, tačiau pats svarbiausias mūšis virs ketvirtadienį Kėdainiuose. Pralaimėjimas palaidotų paskutines „Vytauto“ viltis pakilti iš dugno ir tuomet tik itin palankiai susiklosčiusios aplinkybės galėtų išsaugoti Prienų–Birštono klubą iš iškritimo į žemesnį Lietuvos krepšinio divizioną. 

Net trejas iš penkerių šio turo rungtynių bus galima stebėti per BTV televiziją. Jos eteryje nuo šiandien laukia net šeši vakarai iš eilės su „Betsafe–LKL“ batalijomis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris