„Lietuvos rytas“ paskutinėmis rungtynių sekundėmis palaužė „Juventus“
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

„Lietuvos rytas“ paskutinėmis rungtynių sekundėmis palaužė „Juventus“

Autorius: H. Augustynas
2018-04-10

Vilniaus „Lietuvos ryto“ (25/5) ekipai teko gerokai pavargti dėl dar vienos pergalės „Bestafe–LKL“ čempionate. Vilniečiams kilo daug problemų su Mindaugo Kupšo ir Dovio Bičkauskio vedama Utenos „Juventus“ (11/19) komanda, tačiau pergalės sėkmingas uteniškių žaidimas iškovoti nesutrukdė.

„Lietuvos rytas“ tik ketvirtajame kėlinyje sugebėjo įrodyti savo pranašumą ir 78:75 (17:19; 21:21; 18:14; 22:21) įveikė „Juventus“ krepšininkus.

Likus 26 sekundėms „Juventus“ sugebėjo sumažinti atsilikimą iki minimumo, tačiau vilniečius prie baudų metimų linijos nusiuntė likus vos 10 sekundžių iki rungtynių pabaigos. Travisas Petersonas pataikė abu baudų metimus, o Chrisas Krameris nusiuntė D. Bičkauskį mesti dviejų baudos metimų, kuriuos jis realizavo (5 sek., 75:76).

„Aš vis tiek savo kareiviais didžiuojuosi“, – Žydrūnas Urbonas.

Likus pustrečios sekundės T. Petersonas ir vėl stojo mesti baudų ir jas abi pataikė. Vis dėlto D. Bičkauskio metimas iš vidurio aikštės buvo netikslus, o pergalę pasiekė aikštės šeimininkai.

„Juventus“ ekipos neišgelbėjo ir 23 taškus pelnęs M. Kupšas bei karjeros rekordą pagerinęs D. Bičkauskis. „Juventus“ įžaidėjas ir naudingiausias praėjusios savaitės krepšininkas pelnė 9 taškus ir atliko net 16 rezultatyvių perdavimų.

Ankstesnis uteniškių aikštės generolo rekordas buvo 10 rezultatyvių perdavimų. D. Bičkauskiui pritrūko vos vieno rezultatyvaus perdavimo, kad būtų pakartojęs šio sezono rekordą, kuris priklauso Alejandro Hernandezui.

Vilniečius į pergalę vedė šaltus nervus rungtynių pabaigoje pademonstravęs T. Petersonas, kuris pelnė 22 taškus ir atkovojo 10 kamuolių.

 „Neturime tokio kalibro žaidėjo, neturime tokio ūgio, – apie gynybą prieš M. Kupšą kalbėjo vilniečių strategas Rimas Kurtinaitis. – Echodas yra dar per jaunas, jį sustumdo. Mavrokeflidis yra per žemas. Negalime sakyti, kad eilinį kartą nesustabdėme. Jis visiems įmeta po 20 taškų, įmetė ir mums. Svarbu, kad užsidarėme jų lyderius. Svarbu buvo, kad Bičkauskis neįmestų 20 taškų, kad Šikšnius neįmestų 20 ar 30 taškų, ką jis daro. Su tuo susitvarkėme.“

„Manau, kad šiandien žaidėme geras rungtynes. Šiandien būdami septyniese, išvykoje... Esu iš dalies patenkintas tuo, ką šiandien vyrai padarė. Žaidėme po dviejų rungtynių, kur jie po 40 minučių turi išsitaškyti, nors ir šiandien buvo tas pats. Žinote, kai turi nedaug žaidėjų, vienas blogai pasijaučia, iškrenta, tada turi 6 žaidėjų rotaciją ir žaisti yra be proto sudėtinga“, – teigė „Juventus“ strategas Ž. Urbonas.

Svečiai iš Utenos bandė pabėgti dar ketvirtojo kėlinio pradžioje, kurį pradėjo 5:0, tačiau „Lietuvos rytas“, dėka Jimmy Barono dviejų tritaškių, spurtavo 11:0 ir pasiuntė pirmąjį pavojaus signalą Žydrūno Urbono auklėtiniams (67:59).

Tiesa, uteniškiai nepasimetė ir likus žaisti mažiau negu dvi minutes vilniečių persvara siekė tik 4 taškus – 72:68. O likus minutei po Arvydo Šikšniaus tritaškio „Juventus“ sumažino atsilikimą iki vieno metimo (71:74).

„Juventus“ ekipa ir trečiąjį kėlinį pradėjo itin užtikrintai ir jau greitai susikrovė 5 taškų persvarą (45:40). Vis dėlto aikštės šeimininkai nuo to momento surengė spurtą 16:4 ir perėmė iniciatyvą į savo rankas (56:49).

Nepaisant to, „Juventus“ vilniečiams pabėgti neleido, o prieš lemiamą ketvirtį komandas skyrė tik 2 taškai – 56:54.

Ž. Urbonas šiose rungtynėse ir vėl turėjo itin trumpą atsarginių žaidėjų suolelį. Neskaitant vos tris minutes žaidusio Jono Zako, „Juventus“ gretose aikštėje pasirodė tik 7 krepšininkai. Komandai vis dar negali padėti itin svarbūs Anthony Irelandas ir Laronas Dendy.

Vilniečiams tai buvo puiki repeticija prieš išvyką į Kauną penktadienį. Tose rungtynėse „Lietuvos rytas“ pergalės atveju prieš vietos „Žalgirį“ pakils į pirmąją „Betsafe–LKL“ turnyrinės lentelės vietą.

„Lietuvos rytas“: Travisas Petersonas 22 (10 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas (4/8 trit.) ir Loukas Mavrokefalidis po 12, Jimmy Baronas 9.

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 23, Arvydas Šikšnius 15, Maksymas Korniienko 14 (9 atk. kam.), Dovis Bičkauskis (1/6 dvit., 1/7 trit., 16 rez. perd.) ir Karolis Guščikas (1/7 dvit., 7 atk. kam.) po 9.

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris