T. Lekūno metimas iš vidurio aikštės atnešė „Pieno žvaigždėms“ pergalę
Foto: Fotodiena.lt

T. Lekūno metimas iš vidurio aikštės atnešė „Pieno žvaigždėms“ pergalę

Autorius: H. Augustynas
2018-04-11

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (12/18) ekipa išvaistė dviženklę persvarą, tačiau Tomas Lekūnas neįtikėtinu metimu iš vidurio aikštės nokautavo „Šiaulių“ (12/18) ekipą.

Namuose rungtyniavę pasvaliečiai tik po atkaklios kovos 84:81 (22:13; 19:21; 19:26; 24:21) įveikė svečius iš Šiaulių.

Likus kiek daugiau negu pusantros minutės Trevonas Hughesas smeigė tolimą metimą ir išvedė „Pieno žvaigždes“ į priekį (79:78). Aikštės šeimininkai apsigynė, o kitoje aikštės pusėje T. Hughesas pridėjo dar du taškus.

Vis dėlto rezultatą iškart išlygino Donatas Sabeckis smeigęs tritaškį. Paskutinė ketvirtojo kėlinio ataka, atrodė, priklausė „Šiauliams“. A. Wrightas laisvas prametė tritaškį, tačiau T. Lekūnas atkovojęs kamuolį kelis metrus pasivarė kamuolį ir smeigė pergalingą metimą iš vidurio aikštės.

„Tikrai taip, – į klausimą, ar tai buvo neįtikinamiausias pergalingas metimas, atsakė „Pieno žvaigždžių“ strategas Gediminas Petrauskas. – Mes kiekvieną kartą, kad ir kur aš dirbu, jau 4-5 metai turime taisyklę, kad kiekvieną treniruotę užbaigiam metimu iš vidurio aikštės. Žaidėjai bando uždarinėti, jei ką treneriai meta. Būna ir bausmės. Tiesiog, nuotaikai palaikyti.

Ir ką pasakiau žaidėjams rūbinėje, tai per tiek metų, pirmą kartą taip uždarėme ir rungtynes. Sveikinimai Tomui. Tai kaip jis žaidė, tai tikrai nusipelnė to metimo, tos šlovės. Tempė mus į priekį pabaigoje. Svarbiausia dabar neišpuikti.“

„Kai paskutinę sekundę pralaimi rungtynes, tai reiškiasi, kad su fortūna nesi susidraugavęs. O kodėl nesusidraugavome, tai reikia žvelgti anksčiau. Per daug švelniai žaidėme. Nuo pat pradžių man tai labai nepatiko, bet džiaugiuosi, kad vyrai nenuleido rankų ir jau ne vieną kartą nenuleidžia rankų. Kovėmės ir buvome pasiviję, tad reikėjo tik šalto proto ir agresyvumo“, – po apmaudaus pralaimėjimo teigė „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika.

T. Lekūnas ne tik smeigė pergalingą metimą, tačiau buvo ir rezultatyviausias savo ekipos krepšininkas. Puolėjas pelnė 16 taškų. T. Hughesas pridėjo 13.

„Šiaulių“ neišgelbėjo ir Akeemas Wrightas, kuris sužaidė rezultatyviausias rungtynes nuo gruodžio 17 dienos. Amerikietis pelnė 19 taškų. Jam puikiai talkino ir 16 taškų pelnęs Laurynas Birutis.

Šansą pergalingą metimą pataikyti turėjęs A. Wrightas per pastarąsias trejas rungtynes rinko tik po 6,6 taško. Per paskutines 9 „Šiaulių“ rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse, tai buvo tik antras kartas, kai amerikietis perkopė į dviženklę taškų zoną.  

Tuo metu rungtynių didvyriu tapęs T. Lekūnas pasiekė dviženklę taškų sumą vos antrą kartą per paskutines 13 rungtynių.

„Pieno žvaigždės“ rungtynes pradėjo aukšta nata ir po pirmųjų 10 minučių turėjo 9 taškų persvarą – 22:13. Antrajame kėlinyje aikštės šeimininkai keliskart buvo padidinę savo persvarą iki dviženklės, tačiau visiškai pabėgti nuo varžovų nesugebėjo.

Prieš pertrauką „Šiauliai“ sumažino atsilikimą iki 7 taškų (34:41), o prieš lemiamą ketvirtį sugebėjo rezultatą ir išlyginti – 60:60. Vis dėlto ketvirtajame kėlinyje pranašumą įrodė namuose rungtyniavę pasvaliečiai.

„Pieno žvaigždės“ šia pergale pavijo penktoje vietoje esančius „Šiaulius“. Vis dėlto komandoms turint vienodą pergalių ir pralaimėjimų santykį, aukštesnę vietą užims „Šiaulių“ ekipa. Nors abi ekipos reguliariame sezone tarpusavyje pasidalino po dvi pergales, šiauliečiai savo varžovus bendru rezultatu įveikė net 25 taškų skirtumu. Tai ir leistų jiems tokiu atveju užimti aukštesnę vietą.  

„Pieno žvaigždės“: Tomas Lekūnas 16 (4/5 trit.), Trevonas Hughesas 13, Jehennsas-Ley Manigat 12, Viačeslavas Bobrovas 11.

„Šiauliai“: Akeemas Wrightas 19, Laurynas Birutis 16, Donatas Sabeckis 13, Arminas Urbutis 12.

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris