„Nevėžis“ įveikė „Dzūkiją“ ir žengė didelį žingsnį atkrintamųjų link
Foto: Fotodiena.lt

„Nevėžis“ įveikė „Dzūkiją“ ir žengė didelį žingsnį atkrintamųjų link

Autorius: H. Augustynas
2018-04-18

Kėdainių „Nevėžio“(10/22) ekipa vienose svarbiausių „Betsafe–LKL“ ketvirtojo rato rungtynių patiesė ant menčių Alytaus „Dzūkijos“ (9/23) krepšininkus, kuriems tai buvo šeštasis pralaimėjimas iš eilės. Rezultatyviausios Aleksandro Zacharavo rungtynės stipriausiame Lietuvos čempionate leido kėdainiečiams priartėti prie atkrintamųjų.

„Nevėžis“ namuose 87:78 (19:15; 23:29; 23:17; 22:17) susitvarkė su dzūkais ir ne tik įsitvirtino aštuntoje turnyrinės lentelės vietoje, tačiau praktiškai užsitikrino išlikimą „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

Likus keturiems turams, kėdainiškiai paskutinėje vietoje esantį Prienų–Birštono „Vytautą“, kuris yra suažidęs vienomis rungtynėmis mažiau, lenkia trimis pergalėmis.

„Nevėžio“ ekipa ketvirtąjį kėlinį pradėjo turint 4 taškų pranašumą (65:61), o didžiąją ketvirčio dalį toks skirtumas tarp komandų ir laikėsi. Vis dėlto persiritus į antrąją kėlinio pusę „Nevėžis“ surengė spurtą 9:0 ir pabėgo nepavejamai (85:72).

Alytiškiams daug problemų kilo, kai vos ketvirtojo kėlinio pradžioje penktąją asmeninę pražangą užsidirbo vienas komandos lyderių Paulius Petrilevičius.

Negana to, šiose rungtynėse „Dzūkijai“ nepadėjo Anatolijus Kaširovas. Nors vidurio puolėjas buvo registruotas rungtynėms ir buvo su sportine apranga – aikštėje jis nepasirodė.

Karjeros rekordą pagerinęs A. Zacharovas pelnė 20 taškų ir buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas. Lesteris Medfordas pridėjo 14 taškų.

Tuo metu „Dzūkijos“ gretose išsiskyrė Nikolaosas Stylianou pelnęs 16 taškų bei Mindaugas Sušinskas pridėjęs 14.

„Svarbiausia buvo gerai startuoti. Buvome susikoncentravę, bet vis tiek esu nepatenkintas antruoju kėliniu. Jie mus apžaidė ten, kur mes žinojome, kad yra jų stiprioji pusė. Tai yra prie krepšio, vienas prieš vieną.

Po dviejų kėlinių kovą dėl kamuolių pralaiminėjome 12 skirtumu, o po keturių – 7. Reiškia, kad padarėme išvadas, baudavome kur negalėjome apsiginti. Aišku, puolime Zacharavo tritaškis pabaigoje buvo svarbus, po kurio pirmavome 10 taškų ir taip pat mums pasisekė, kai „Dzūkija“ kelis kartus neįmetė“, – po susitikimo kalbėjo „Nevėžio“ strategas Ramūnas Cvirka.

Į spaudos konferenciją po susitikimo neatėjo „Dzūkijos“ treneris Alaras Varrakas, tad į žurnalistų klausimus atsakinėjo jo asistentas Valdemaras Chomičius.

„Kovojome 30 minučių. 30 minučių darėme tai, ką buvome sumąstę. Mus visiškai pavedė rungtynių pradžia. Ir taip pat trečiojo kėlinio pradžioje turėdami pranašumą leidome varžovams įgauti savo ritmą. O po to viskas susidėjo į smulkias detales. Kai komanda pajaučia, kad varžovai daro tokias klaidas, jie įgauna pasitikėjimą, o kitai komandai praktiškai nelieka jokių vilčių“, – po pralaimėtų rungtynių teigė „Dzūkijos trenerio asistentas V. Chomičius.

Kėdainių ekipa rungtynes pradėjo itin gerai ir įpusėjus ketvirčiui buvo praleidusi vos 2 taškus bei pirmavo 12:2. Vis dėlto dar iki kėlinio pabaigos „Dzūkija“ atsilikimą ištirpdė iki 4 taškų (15:19), o prieš pertrauką ir persvėrė rezultatą.

Net 29 taškus per kėlinį pelnę dzūkai į pertrauką išėjo turėdami 2 taškų persvarą – 44:42. Po pertraukos geriau ir vėl atrodė aikštės šeimininkai kurie prieš lemiamas 10 minučių pirmavo 4 taškais – 65:61. Ketvirtajame kėlinyje „Nevėžis“ atrodė kur kas užtikrinčiau ir pabėgę nuo savo varžovų iškovojo jau antrąją pergalę iš eilės.

„Dzūkijos“ ekipa šiose rungtynės nepasinaudojo nemažomis „Nevėžio“ dovanomis. Kėdainiškiai realizavo vos 14 baudų metimų iš 24 (58%). Alytiškiai taip pat laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių – 37:30. Vis dėlto „Nevėžis“ itin gerai atakavo iš dviejų taškų zonos ir pataikė 26 metimus iš 40 (65%).

Jei „Nevėžis“ gali jaustis ramus dėl vietos stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje kitą sezoną, tai „Dzūkijai“ tenka nerimauti dėl paskutinėje vietoje esančio „Vytauto“. Prieniškiai turi dvejomis pergalėmis mažiau, tačiau yra sužaidę vienomis rungtynėmis mažiau.

Verta paminėti, kad surinkus vienodą pergalių skaičių, žemiau atsidurtų „Dzūkija“ dėl prastesnio tarpusavio santykio.

„Nevėžis“: Aleksandras Zacharovas 20, Lesteris Medfordas 14 (8 rez. perd.), Tadas Sedekerskis 10 (6 atk. kam.), Gintautas Matulis 9 ir Margiris Normantas po 9.

„Dzūkija“: Nikolaosas Stylianou 16, Mindaugas Sušinskas 14 (6 atk. kam.), Charlesas Callisonas 11, Alanas Wigginsas 10 (8 atk. kam.).

Rungtynių apžvalga:

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris