„Šiauliai“ taškų lenktynėse pranoko „Dzūkiją“
Foto: Fotodiena.lt/R. Lukoševičius

„Šiauliai“ taškų lenktynėse pranoko „Dzūkiją“

Autorius: H. Augustynas
2018-04-21

„Šiaulių“ (14/19) ekipa ir toliau tvirtina savo pozicijas kovoje dėl penktosios pozicijos. Šį kartą šiauliečiai tikroje taškų fiestoje susitvarkė su Alytaus „Dzūkija“ (9/24), kuri patyrė jau septintąjį pralaimėjimą iš eilės.

Lauryno Biručio, Donato Sabeckio ir Nicko Zeislofto vedami „Šiauliai“ 107:99 (26:19; 25:21; 23:34; 33:25) palaužė „Dzūkiją“.

„Šiauliai“ viską išspręsti bandė dar per pirmąją rungtynių pusę. Svečiuose rungtyniavę šiauliečiai į ilgąją pertrauką išėjo turėdami 11 taškų persvarą (51:40). Vis dėlto „Dzūkija“ visą „Šiaulių“ darbą nubraukė per trečiąjį ketvirtį.

Alytiškiai trečiajame kėlinyje pelnė net 34 taškus ir prieš lemiamas 10 minučių sugebėjo išlyginti rezultatą – 74:74.

Vis dėlto „Šiaulių“ krepšininkai susikaupė prieš lemiamą ketvirtį ir likus žaisti 4 minutes, komandas skyrė jau 10 taškų – 92:82. Nepaisant to, dzūkai likus žaisti kiek daugiau negu dvi minutes deficitą buvo sumažinę iki 4 (92:96).

„Dzūkijos“ ekipai priartėti arčiau jau nebepavyko, o rungtynių pabaigą užtikrinčiau sužaidę „Šiauliai“ iškovojo dar vieną pergalę „Betsafe–LKL“ čempionate.

„Šiauliai“: Donatas Sabeckis 22, Nickas Zeisloftas 20 (5/11 trit.), Laurynas Birutis 19 (12 atk. kam., 33 n.b.), Akeemas Wrightas 14, Vytautas Šarakauskas 10 (12 atk. kam.).

„Dzūkija“: Parrishas Petty 17, Paulius Petrilevičius (6/7 dvit.), Gediminas Žalalis ir Anatolijus Kaširovas po 15, Paulius Danisevičius 10.

„Mačiau labai daug ir gerų, ir blogų dalykų, – po pergalingų rungtynių kalbėjo Antanas Sireika. – Mes šiandien buvome ramesni. Prieš tai žaidėme su „Lietuvos rytu“ ir ten pritrūko kantrybės. Tai vis kalbu apie kantrybę jiems. Kai pralaiminėjome, aš vis tiek šypsojausi. Nors jie mėtė nesąmones ir žaidėjai, atrodė, kad bėgs į krūmus, bet aš jiems kartojau – ramybės. Aš tikiu savo komanda.“

„Tai buvo spurtų rungtynės. Viena komanda pelno 6 ar 7 taškus iš eilės, o kartais ir 10, o kita – atsako, – teigė „Dzūkijos“ treneris Alaras Varrakas. – Tas pats nutiko ketvirtajame kėlinyje. Jie įmetė kelis sunkius tritaškius per rankas. Negaliu reikšti priekaištų gynybai, jie tiesiog pataikė sudėtingus metimus.“

Po šio pralaimėjimo „Dzūkija“ tapo ranka pasiekiama Prienų–Birštono „Vytauto“ ekipai. Devintoje vietoje esantys dzūkai turi tik vienu laimėjimu daugiau už prieniškius, tačiau taip pat yra sužaidę vienomis rungtynėmis daugiau.

Tuo metu penktoje vietoje žengiantys „Šiauliai“ turi viena pergale daugiau už vienu laipteliu žemiau esančias Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Vis dėlto „Šiauliai“ yra sužaidę vienomis rungtynėmis daugiau.

Šiose rungtynėse abi ekipos iš toli metė labai panašiu pataikymu, tačiau „Šiauliai“ tritaškių realizavo dvigubai daugiau. Svečiai pataikė net 14 tritaškių iš 27 (52%), kai „Dzūkija“ – 7 iš 14 (50%).

„Šiauliai“ taip pat sugebėjo laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių – 36:29.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris