Naudingiausias savaitės žaidėjas – Alytuje siautėjęs L. Birutis
Foto: Fotodiena.lt/R. Lukoševičius

Naudingiausias savaitės žaidėjas – Alytuje siautėjęs L. Birutis

Autorius: LKL.lt
2018-04-23

Laurynas Birutis ir toliau nemažina apsukų – etatinis naudingiausiųjų penketo narys šį kartą nuskynė ir savaitės MVP laurus. Į Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynybos sieną atsimušęs, tačiau Alytaus „Dzūkiją“ į neviltį varęs „Šiaulių“ aukštaūgis savaitės žaidėju balandžio mėnesį tapo pirmą kartą.

Pirmosiose savaitės rungtynėse L. Birutis pelnė tik 8 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir surinko vos 14 naudingumo balų – tai buvo vienos prasčiausių jo sezono rungtynių. Vis dėlto savaitgalį prieš „Dzūkiją“ reabilitavęsis „Šiaulių“ lyderis pelnė 19 taškų, atkovojo 12 kamuolių, blokavo 2 metimus ir surinko 33 naudingumo balus.

Tai buvo naudingiausios „Šiaulių“ lyderio rungtynės nuo kovo 3 d.

28-OS „BETSAFE–LKL“ SAVAITĖS TOP5
Poz. Žaidėjas Komanda Eff
G G. Sabeckis Šiauliai 22,5
G Ž. Peiners Lietkabelis 21
F A. Zakharov Nevėžis 22,5
F E. Dimša Vytautas 21
C L. Birutis Šiauliai 23,5

Į naudingiausiųjų penketą prie L. Biručio prisijungė ir jį kamuoliais maitinantis Donatas Sabeckis, Kėdainių „Nevėžį“ į dvi pergales atvedęs Aleksandras Zacharovas, Panevėžio „Lietkabelio“ lyderis Žanis Peineris bei lyderio vaidmenį Prienų–Birštono „Vytaute“ iš bendrapavardžio perėmęs Egidijus Dimša.

„Šiaulių“ ekipos aikštės generolas D. Sabeckis prieš „Lietuvos rytą“ buvo arti trigubo dublio. Gynėjas pelnė 9 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Iš viso šią savaitę D. Sabeckis rinko po 15,5 taško, atliko po 7 rezultatyvius perdavimus ir rinko po 22,5 naudingumo balo.

Prie šiauliečių penkete prisijungė pačiu tinkamiausiu laiku iššovęs ir „Nevėžį“ į dvi svarbias pergales atvedęs A. Zacharovas. Rusas per dvejas rungtynes rinko po 19,5 taško, atkovojo po 7 kamuolius ir rinko po 22,5 naudingumo balo. 28 naudingumo balus prieš Utenos „Juventus“ ekipą surinkęs puolėjas pagerino savo asmeninį „Betsafe–LKL“ naudingumo rekordą.

Praėjusios savaitės naudingiausias „Betsafe–LKL“ krepšininkas Ž. Peineris „Lietkabeliui“ šią savaitę padėjo iškovoti tik vieną pergalę. Latvis per dvejas rungtynes rinko vidutiniškai po 15,5 taško ir 21 naudingumo balą.

„Vytauto“ ekipoje lyderio vaidmenį iš išvykusio Tomo Dimšos perėmęs E. Dimša taip pat baudė „Juventus“ ekipą. Aukštaūgis pelnė 16 taškų, atkovojo 7 kamuolius, blokavo 2 metimus ir surinko 21 naudingumo balą. Vidurio puolėjas pakartojo savo šio sezono rezultatyvumo rekordą.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris