B. Davieso vedamas „Žalgiris“ nesunkiai susitvarkė su „Nevėžiu“
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

B. Davieso vedamas „Žalgiris“ nesunkiai susitvarkė su „Nevėžiu“

Autorius: LKL.lt
2018-04-29

Po ilgos pertraukos į „Betsafe-LKL“ pirmenybių kovas ir po dar ilgesnės pertraukos į Kauno sporto halę grįžęs „Žalgiris“ (28-4) šiuos sugrįžimus pažymėjo nesudėtinga pergale.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai savo sirgalių akivaizdoje 91:72 (26:19, 27:13, 21:27, 17:13) užtikrintai nugalėjo Kėdainių „Nevėžio“ (12-23) krepšininkus.

Tai buvo pirmoji „Žalgirio“ pergalė „Betsafe-LKL“ čempionate nuo balandžio 13-osios. Pastarąsias dvi savaites šalies čempionai sėkmingai kovojo Eurolygos ketvirtfinalyje prieš Pirėjo „Olympiakos“.

Į pergalę žalgiriečius vedė dominavęs Brandonas Daviesas. Puikią sportinę formą demonstruojantis amerikietis per 18 minučių pelnė 18 taškų (8/9 dvitaškiai), atkovojo 6 kamuolius ir atliko 4 blokus.

32 naudingumo balus surinkusio B. Davieso vedama Kauno ekipa nutraukė „Nevėžio“ keturių pergalių seriją. Pralaimėtojų gretose žibėjo kitas puikią formą demonstruojantis atletas – Aleksandras Zakharovas, įmetęs 22 taškus.

Kėdainių ekipa varžovams priešinosi kiek daugiau nei kėlinį. Antrojo ketvirčio viduryje komandas skyrė tik 5 taškai (35:30), tačiau tuomet į priekį bėgti pradėję žalgiriečiai spurtavo net 24:2 bei po didžiosios pertraukos jau pirmavo 53:32.

Nors antroje susitikimo pusėje „Nevėžis“ sugebėjo kiek pristabdyti šeimininkus ir kurį laiką neleisti jiems didinti savo pranašumo, atkurti intrigos svečiams nepavyko. „Žalgiris“ išlaikė solidų pranašumą iki finalinės sirenos ir šventė pergalę.

„Energija buvo didžiulė, ko buvo labai sunku išsireikalauti. Kažkiek vėl pavedė protas, ypač jauniems žaidėjams, buvo klaidų, bet apskritai – gera pergalė. Manau, kad vyrai į šias rungtynes žiūrėjo labai rimtai, o to ir reikia šiuo metu“, – sakė Š. Jasikevičius.

Aukščiau septintosios vietos jau nebepakilsiantys kėdainiečiai negalėjo prilygti „Žalgiriui“ po krepšiais – svečiai baudos aikštelėje surinko beveik dvigubai mažiau taškų (28:54), o kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 27:38.

„Neatlaikėme fizinio kontakto iš didelių žmonių. Ginantis po krepšiu mus apstumdė. Puolime taip pat nebuvo agresyvumo žaidžiant baudos aikštelėje“, – po pralaimėjimo kalbėjo „Nevėžio“ vairininkas Ramūnas Cvirka.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 18, Antanas Kavaliauskas 12, Aaronas White‘as 10, Edgaras Ulanovas 9, Artūras Milaknis ir Paulius Jankūnas po 8, Vasilije Micičius ir Beno Udrihas po 7.

„Nevėžis“: Aleksandras Zakharovas 22, Lesteris Medfordas 11, Gintautas Matulis ir Vaidotas Volkus po 10, Margiris Normantas ir Jamesas Woodardas po 6, Gabrielius Maldūnas 4 (7 atk. kam.).

Rungtynių apžvalga:

Trenerių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris