Vėl namuose triumfavęs „Neptūnas“ – per žingsnį nuo pusfinalio
Foto: Fotodiena.lt

Vėl namuose triumfavęs „Neptūnas“ – per žingsnį nuo pusfinalio

Autorius: H. Augustynas
2018-05-19

Klaipėdos „Neptūno“ ekipa namuose ir vėl susitvarkė su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ ir atsidūrė per žingsnį nuo pusfinalio. Antrąją pergalę namuose iškovojęs „Neptūnas“ serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2-1.

Vytauto Šulskio vedami klaipėdiečiai savo pranašumą įrodė tik rungtynių pabaigoje ir 92:82 (21:21; 20:16; 23:22; 28:23) įveikė „Pieno žvaigždes“. Ketvirtosios, ir galimai paskutinės, šios serijos rungtynės vyks kitos savaitės antradienį Pasvalyje.

V. Šulskis šiame susitikime pelnė 21 tašką ir surinko 27 naudingumo balus. Aukštaūgis sužaidė rezultatyviausias ir naudingiausias šio sezono rungtynes „Betsafe–LKL“‘ pirmenybėse.

„Neptūno“ ekipai šiose rungtynėse dėl pergalės teko gerokai pavargti. Likus žaisti kiek daugiau negu keturias minutes „Neptūnas“ turėjo trapų trijų taškų pranašumą – 76:73.

Vis dėlto Renaldas Seibutis ir Tomas Delininkaitis pelnė po 4 taškus iš eilės, o „Neptūnas“ įgijo pergalingą 11 taškų persvarą (84:73).

Dar likus minutei „Pieno žvaigždės“ buvo sumažinusios savo deficitą iki 7 taškų (79:86), tačiau didesnės intrigos atkurti nesugebėjo.

„Serija nėra lengva, – pripažino „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis. – Nors nežaidžiame pačio kokybiškiausio krepšinio, tačiau šioje fazėje yra svarbiausia, kad iškovojome pergalę. Išsiveržėme į priekį ir dabar belieka žengti paskutinį žingsnį. Galvojome tik apie kitas rungtynes – kaip užbaigti seriją. Man keista, kad trečiose rungtynėse dar jaučiame kažkokį stresą, kuris mus stabdo.“

„Neptūnas“: Vytautas Šulskis 21 (4/8 trit., 8 atk. kam., 27 n.b.), Renaldas Seibutis 18 (8/8 baud.), Edgaras Želionis 16 (5/5 dvit.), Tomas Delininkaitis 12 (7 rez. perd.), Laimonas Kisielius 10 (7 atk. kam.).

„Pieno žvaigždės“: Trevonas Hughesas 21, Jehennsas-Ley Manigat 19 (6/6 dvit.), Martynas Varnas 13, Tomas Lekūnas 12, Viačeslavas Bobrovas 9 (8 atk. kam.).

„Labai buvo panašu į pirmąsias mūsų rungtynes, – po pralaimėjimo kalbėjo Gediminas Petrauskas. – Atrodo, kad buvome rungtynėse, buvome šalia, bet ketvirtojo kėlinio pabaigoje priimti sprendimai puolime, kaip kad nemesti į krepšį ar prarasti keturi iš eilės kamuoliai... Padarėme 13 klaidų, atrodo, kad nėra didelis skaičius, bet jie buvo esminiai ketvirtojo kėlinio pabaigoje.“

„Neptūnas“ šiame susitikime įtikinamai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 38:24. Aikštės šeimininkai taip pat metė pavydėtinai daug baudos metimų – 28 iš kurių realizavo 24 (86%). Pasvaliečiais pataikė 14 baudos metimų iš 19 (74%).

„Neptūno“ ekipa nuo varžovų bandė pabėgti dar antrajame kėlinyje, kai po sėkmingos atkarpos 12:6 įgijo šešių taškų pranašumą (33:27). Vis dėlto pasvaliečiai varžovams pabėgti daugiau neleido.

Tai ir buvo didžiausia „Neptūno“ persvara iki kol nesusikūrė dviženklio pranašumo rungtynių pabaigoje. „Pieno žvaigždžių“ didžiausias pranašumas siekė 5 taškus.

Nors pasvaliečiai visada alsavo varžovams į nugaras, paskutinį kartą šiose rungtynėse svečiai pirmavo tik trečiojo kėlinio viduryje (46:45).

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris