Auklėtiniais nusivylęs R. Kurtinaitis: „Mane nustebino mūsų neįgalumas“
Foto: Fotodiena.lt/J. Elinskas

Auklėtiniais nusivylęs R. Kurtinaitis: „Mane nustebino mūsų neįgalumas“

Autorius: LKL.lt
2018-05-28

„Betsafe–LKL“ pusfinalio serija tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ prasidėjo kiek netikėta uostamiesčio ekipos pergale, kuri kaip reikiant įpykdė vilniečių strategą Rimą Kurtinaitį. Klaipėdiečiai serijoje iki trijų pergalių pirmauja 1-0. Antrosios serijos rungtynės vyks Klaipėdoje šį trečiadienį.

„Neptūno“ ekipą šiose rungtynėse į priekį vedė Simas Galdikas ir Edgaras Želionis pelnę atitinkamai 17 ir 15 taškų. „Lietuvos ryto“ treneris pripažino, kad rizikavo gynyboje ties S. Galdiku norėdami, kad šis mestų iš vidutinio nuotolio.

Nors „Neptūno“ aukštaūgis atakavo itin pavyzdingai (7/10 dvit.), labiausiai R. Kurtinaitį nustebino jo paties auklėtinių abejingumas.

„Mes žinome, ką gali Galdikas. Provokuojame jo metimus, bet jis šiandien viską pataikė. Želionis yra geras žaidėjas ir jis sužaidė taip, kaip visada, nors gali kiek ir pristabdėme jį. Jie žaidė taip, kaip žaidžia visada. Bet mane labiau nustebino mūsų neįgalumas ir pastabų negirdėjimas.

Pasigedau kovingumo, kurį turime demonstruoti. Turime geriau kovoti dėl atšokusių kamuolių. Tos visos situacijos, kai kamuolys būdavo ant žemės, mes jas visas pralaimėjome. Tokie maži niuansai duoda didelį rezultatą“, – apmaudą liejo R. Kurtinaitis.

Nors vilniečiai ketvirtojo kėlinio pabaigoje paleido varžovus į priekį ir turėjo 12 taškų deficitą (58:70), po surengto spurto 7:0 jie sugrįžo į rungtynes. Vis dėlto ir to neužteko, kad būtų iškovota pergalė.

Vilniečių strategas R. Kurtinaitis pripažino, kad tokį scenarijų pamena ir reguliariajame sezone.

„Panašiai buvo ir reguliariajame sezone, kai vis kažko pritrūkdavo. Ar pasitikėjimo, ar ko – nežinau. Nenorėčiau to nurašyti į pašalinius dalykus kaip devynias laisvas dienas. Tai neturėtų paveikti žaidėjų. Mes neblogai treniravomės ir viskas neblogai vyko.

Kita vertus, turėjome problemų, apie kurias garsiai nekalbėjome. Chrisas Krameris nesitreniravo visą svaitę. Jo žaidimas nebuvo iš geriausių, nors didelių pretenzijų jam neturiu. Trūko mums Mavrokefalidžio. Nežiūrint į Petersoną, mums trūko jo tada, kada mums jo labiausiai reikėjo“, – teigė treneris.

L. Mavrokefalidis šiame susitikime pelnė 5 taškus, pataikė vos vieną dvitaškį iš devynių ir surinko -4 naudingumo balus. Tuo metu savaitę nesitreniravęs Ch. Krameris pelnė 13 taškų, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir perėmė 5 kamuolius.

Tuo metu „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis nepuolė džiūgauti ir teigė, kad reikia dar dviejų pergalių.

„Geros, solidžios rungtynės. Išskyrus ketvirtąjį kėlinį, kuomet užstrigome prieš jų agresyvų spaudimą. Tai leido bent dukart „Lietuvos rytui“ sugrįžti į rungtynes. Džiaugiuosi, kad gerai išpildėme ir gynybą, ir puolimą, gerai pasijungė žaidėjai nuo suolo. Džiaugiamės, bet to neužteks. Reikia dar dviejų pergalių“, – po rungtynių sakė treneris.

Persvarą pabaigoje išvaistęs „Neptūnas“ triskart iš eilės suklydo, kai vilniečiai juos pradėjo spausti. Vis dėlto K. Maksvytis atskleidė, kad tam specialiai ruošėsi dar prieš rungtynes.

„Buvome pasiruošę, tam specialiai ruošėmės ir skyrėme didelį dėmesį. Kažkiek tai lėmė panika. Reikės pakeisti pasiruošimą. Yra kalbama, kad jei padarai virš 13 klaidų, tai komanda pralaimi, o mes su 23 laimėjome. Tai buvo vienintelis deguto šaukštas medaus statinėje. Gana gerai žaidėme gynyboje“, – teigė klaipėdiečių strategas.

K. Maksvytis taip pat pripažino, kad norėtų visada matyti taip žaidžiantį S. Galdiką.

„Norėčiau, kad jis visada taip žaistų. Nors jam ir varžovas parankesnis, jis turi su kuo pasistumdyti. Pasvalys žaidė be vidurio puolėjo, buvo kiti greičiai, gynyboje visada reikėdavo keistis. Dabar jis atsigavo, sutiko savo lygio varžovus“, – pridėjo K. Maksvytis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris