Lyderių žaidimu pasidžiaugęs R. Kurtinaitis: „Būna blogų dienų, bet tikiu savo vaikinais iki galo“

Lyderių žaidimu pasidžiaugęs R. Kurtinaitis: „Būna blogų dienų, bet tikiu savo vaikinais iki galo“

Autorius: LKL.lt
2018-05-30

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa antrose pusfinalio serijos rungtynėse sulaukė solidžios lyderių pagalbos, kas pradžiugino Rimą Kurtinaitį. Vilniečiai savo gynybos gniaužtuose supančiojo Klaipėdos „Neptūną“ ir išlygino serijos rezultatą 1-1.

Labiausiai prie šios pergalės prisidėjo Loukas Mavrokefalidis bei Jimmy Baronas, kurie atitinkamai pelnė 18 ir 16 taškų.

Graikas pirmose pusfinalio rungtynėse pataikė vos vieną dvitaškį ir devynių, tačiau šiose rungtynėse pateisino R. Kurtinaičio pasitikėjimą ir vedė „Lietuvos rytą“ į pergalę.

„Aš tikiu šiuo žaidėju, aš žinau jį paskutiniuosius 10 metų, kokiame lygyje jis žaidžia. Tie neįmesti metimai, kai meta savo metimus, negali neįkristi. Šiandien jis žaidė labai gerai, buvo užsivedęs. Mes juo tikime, jis – geras žaidėjas. Būna blogų dienų, bet aš tikiu savo vaikinais iki galo“, - teigė strategas.

Tuo metu J. Baronas žaidė praktiškai pirmas rungtynes nuo balandžio 13d. Amerikietis pirmose pusfinalio rungtynėse aikštėje praleido vos 22 sekundes.

„Praėjusios rungtynės namuose buvo labai įtemptos ir nebuvo kada jam žaisti. Praktiškai mums buvo daugiau gynybinio plano rungtynės, turėjome daug gynybinių problemų, o mes žinome, kad Baronas yra stiprus puolime.

Vienu metu jį pabandžiau žaisti puolime, bet tuo metu mes vėl perėjome į gynybą, vėl teko taikyti aukštesnį penketą, kuris geriau ginasi, dėl to jis žaidė tik 22 sekundes. Kaip ir minėjau, rungtynės buvo įtemptos, man praktiškai nebuvo, kada jį panaudoti, nes tai buvo spėlionės, o spėlionių aš nemėgstu. Šiandien surizikavome pradžioje, Baronas gerai atsiskleidė ir buvo vienas iš variklių“, – pripažino R. Kurtinaitis.

Vis dėlto po pergalės vilniečių strategas labiausiai išskyrė pavyzdingą auklėtinių gynybą.

„Džiaugiuosi, kad susigrąžinome aikštės pranašumą, išlyginome seriją. Žinoma, lengva nebuvo, žinojome, kad bus nervų rungtynės ir taip ir buvo, bet šiandien labai dailiai ir koncentruotai žaidėme gynyboje, dėl ko praleidome tik 49 taškus. Aišku, kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjome, bet buvome stipresni pataikant. Džiaugiuosi pergale ir esu dėkingas vyrams už triūsą, už darbą aikštelėje“, – pridėjo vilniečių strategas.

J. Barono pasirodymą išskyrė ir „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis. Uostamiesčio ekipą nustebino taip žaidęs amerikietis.

„Labiau akcentavome kitus žaidėjus. Nežinojome ar jis išvis žais. Jis išėjo ir sumetė savo metimus. Jis pridėjo 16 taškų, o esant tokiam rezultatui, tai yra labai didelis postūmis“, – teigė K. Maksvytis.

Treneris taip pat išskyrė gerą savo auklėtinių gynybą, tačiau pats nusivylė komandos puolimu.

„Gaila, kad nepasinaudojome šansu laimėti namuose. Kaip matosi pagal statistiką, jie visiškai supančiojo mūsų puolimą. Gynėmės neblogai ir praleisti 67 taškai prieš tokią komandą, kaip „Lietuvos rytas“ yra neblogas rezultatas. Tačiau patys pelnėme tik 49 taškus.

Manau, kad pirmoje dalyje turėjome daug progų pabėgti į priekį, pelnyti lengvus taškus, tritaškius, bet jų nesumėtėme. Tada antroje dalyje prisidėjo baimė mesti ar nemesti, o „Lietuvos rytas“ dar labiau susispaudė prie krepšio. Šiandien jie žaidė geriau ir laimėjo“, – pripažino K. Maksvytis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris