M. Girdžiūno žaidimą išskyręs R. Kurtinaitis: „Jis nusprendė rungtynių baigtį“
Foto: Fotodiena.lt

M. Girdžiūno žaidimą išskyręs R. Kurtinaitis: „Jis nusprendė rungtynių baigtį“

Autorius: LKL.lt
2018-06-02

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa pirmą kartą pusfinalio serijoje apgynė namų aikštę ir Mindaugo Girdžiūno vedama nukovė Klaipėdos „Neptūną“.

M. Girdžūnas šiame susitikime buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių. Buvęs „Neptūno“ krepšininkas pelnė 14 taškų, pataikė 3 tritaškius ir atliko 4 rezutlatyvius perdavimus. Visi 14 snaiperio taškų buvo pelnyti po ilgosios pertraukos. Gynėjas rezultatyvumu nusileido tik Loukui Mavrokevalidžiui, kuris pelnė 21 tašką.

Vilniečių strategas pripažino, kad būtent M. Girdžiūnas ir nulėmė rungtynių baigtį, nors jam ir turėjo pastabų.

„Neptūnas“ jį gerai pažįsta ir norėčiau, kad Mindaugas būtų piktesnis. Neužtenka sporte būti geru žmogumi, reikia turėti naglumo, gatviškumo ir įžūlumo. Gal jam to niekas nesako, bet aš tai ir bandau jam paaiškinti. Jis puikia valdo kamuolį, gerai meta į krepšį, bet galėtų turėti daugiau pasitikėjimo. Šiandien jis nusprendė rungtynių baigtį“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

M. Girdžiūnas trečiajame kėlinyje pataikė du tritaškius, pelnė dvitaškį ir padėjo vilniečiams surengti spurtą 13:3. Lemiamame ketvirtyje gynėjas taip pat pridėjo svarbų tritaškį ir atliko du rezultatyvius perdavimus rungtynių pabaigoje, kurie pasibaigė dviem Roko Giedraičio tritaškiais.

Vilniečių strategas tiki, kad būtent tuo metu trečiajame kėlinyje jo auklėtiniams ir pavyko perlaužti rungtynes.

„Tikėjomės, kad rungtynės tokios nervingos ir bus. Neturėjome didelio aikštės pranašumo, nors sunkiu momentu tikrai jautėme sirgalius. Tai buvo dar vienos sunkios psichologiškai rungtynės. Rungtynes perlaužėme trečiajame kėlinyje. Manau, kad esame geriau fiziškai pasirengę, o tai labai padėjo“, – teigė „Lietuvos ryto“ treneris.

Vis dėlto vilniečių strategas pripažino, kad ne viskas veikė idealiai ir jam nepavyko pataupyti komandos lyderių.

„Bandome išsaugoti savo lyderius. Mūsų planas buvo pradėti rungtynes neįprastu starto penketu. Norėjome išlaikyti bent lygų rezultatą, bet vėl reikėjo greitai keisti ir skubiai kelti pagrindinius žaidėjus nuo suolo. Jie ir vėl turėjo žaisti 30 minučių, o mes ir vėl paleidome juos 10 taškų“, – pripažino R. Kurtinaitis.

R. Kurtinaitis į starto penketą leido Artūrą Jomantą ir Beną Madgeną, tačiau jie aikštėje ilgai neužsibuvo. A. Jomantas iš viso aikštėje praleido 6 minutes, o jo +/- rodiklis buvo -5. B. Madgenas žaidė kiek mažiau negu 6 minutes, o jam esant aikštėje vilniečiai atkarpą pralaimėjo 6 taškais.

Tuo metu „Neptūno“ strategas Kazys Maksvytis ir vėl buvo priverstas pergyventi dėl prasto auklėtinių žaidimo, kai „Lietuvos rytas“ naudojo spaudimą.

„Prieš spaudimą šį kartą daug kamuolių nepraradome. Tačiau tai ką tas spaudimas davė, tai jis išmušė mus iš puolimo vėžių. Persivarydami kamuolį savo aikštės pusėje strigome regzdami atakas. Nežinau, ar tai buvo dėl nuovargio, ar dėl panikos, bet norėtųsi, kad kamuolys būtų įžaistas geriau“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Vis dėlto klaipėdiečių treneris turėjo už ką pagirti savo auklėtinius.

„Norėčiau pagirti savo komandą už kovą didžiąją rungtynių dalį. Pabaigoje šiek tiek pritrūko jėgų, o pagrindiniai žaidėjai pavargo.

Kai kurie žaidėjai ganėtinai prastai įsiliejo į rungtynes, o aš turėjau naudoti mažesnę rotaciją. Manau, kad didžiąją rungtynių dalį buvome kovoje, bet dabar atsiliekame 1-2. Važiuosime į Klaipėdą ir bandysime rezultatą lyginti“, – teigė „Neptūno“ strategas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris