Lygybė: „Lietuvos rytas“ emocingame mūšyje patiesė „Žalgirį“
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

Lygybė: „Lietuvos rytas“ emocingame mūšyje patiesė „Žalgirį“

Autorius: LKL.lt
2018-06-11

„Betsafe-LKL“ finalo serijoje – lygybė. Gerokai solidesnę gynybą nei pirmajame mače demonstravęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ pasiekė saldų revanšą namuose.

Rimo Kurtinaičio auklėtiniai „Siemens“ arenoje po įtemptos kovos 82:73 (17:15, 22:18, 18:22, 25:18) nugalėjo Kauno „Žalgirį“ ir išlygino serijos rezultatą 1-1 .

Trečiosios serijos iki keturių pergalių rungtynės ketvirtadienį bus žaidžiamos Kaune.

Vilniuje komandos viso mačo metu žaidė taškas į tašką, o priekyje beveik visą laiką buvo „Lietuvos rytas“. Visgi likus žaisti 4 minutes švieslentėje degė keturi šešetai – 66:66.

Tuomet sostinės klubas spurtavo 7:1 ir atsiplėšė 73:67. Negana to, likus žaisti pusantros minutės itin svarbų tritaškį smeigė veteranas Mindaugas Lukauskis – 76:69.

Po šio tritaškio Chrisas Krameris už ribas peržengusias emocijas buvo nubaustas technine pražanga, bet toks teisėjų sprendimas „Žalgirio“ neišgelbėjo.

Nors kauniečiai realizavo du baudų metimus (71:76), Ch. Krameris netrukus atsigriebė pataikydamas iš vidutinio nuotolio, o šeimininkų pergalę įtvirtino Traviso Petersono baudų metimai – 80:71.

Sėkmingai gynyboje žaidusius šeimininkus puolime į priekį tempė Louko Mavrokefalidžio ir pirmajame mače buksavusio Beno Madgeno tandemas. Siautėjęs graikas pelnė 24, o atsigavęs australas – 19 taškų.

Nuo pat pirmųjų minučių ant parketo dominavo gynybinis krepšinis. Itin gerai su savo užduotimis gynyboje tvarkėsi užsivedę vilniečiai, kurie prieš ilgąją pertrauką buvo atitrūkę 39:31.

„Lietuvos rytas“ sėkmingai pradėjo ir antrąją rungtynių pusę bei trečiojo kėlinio viduryje pirmavo 47:38, tačiau svečiai iki lemiamo ketvirčio pradžios prisivijo 55:57.

Ketvirtąjį kėlinį pradėjo teisėją užsipuolusio Š. Jasikevičiaus techninė pražanga ir pirmasis taiklus Ch. Kramerio tritaškis nuo gegužės 30-osios (61:55), bet „Žalgiris“ greitai pasivijo – 61:61.

Vis dėlto paskutiniosios minutės sėkmingesnės vėl buvo „Lietuvos rytui“, kuris nuskambėjus finalinei sirenai šventė pirmąją pergalę LKL finale nuo 2011 metų gegužės 9-osios.

Pralaimėtame mače „Žalgiris“ itin prastai atakavo iš toli – vos 17 proc. taiklumu (3/18), kuomet varžovų tritaškių taiklumas siekė 38 proc. (6/16). Svečiai pralaimėjo ir kovą dėl atšokusių kamuolių – 27:29.

Kauno ekipa šiame susitikime prarado Beno Udrihą, kurio akį antrojo kėlinio pradžioje ranka užkliudė Martynas Echodas. Susižeidęs ir skausmo kankintas slovėnas rungtynių tęsti nebegalėjo.

Nemalonių nuotykių turėjo ir kitas „Žalgirio“ įžaidėjas Vasilije Micičius, kuris po varžovų pražangos išbėgo už aikštelės ribų, o ten jį stumtelėjo „Lietuvos ryto“ gerbėjas.

„Lietuvos rytas“: Loukas Mavrokefalidis 24 (30 n.b.), Benas Madgenas 19, Chrisas Krameris 13, Travisas Petersonas 9.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 17, Edgaras Ulanovas 15, Vasilije Micičius 13, Aaronas White‘as 12 (7 atk. kam.).

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris