K. Maksvytis džiaugtis nesiruošia: „Liko neatsipalaiduoti ir užbaigti seriją“
Foto: Fotodiena.lt/M.Baranauskas

K. Maksvytis džiaugtis nesiruošia: „Liko neatsipalaiduoti ir užbaigti seriją“

Autorius: LKL.lt
2018-06-15

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai 41-ąjį Kazio Maksvyčio gimtadienį pažymėjo taip, kaip treneris norėjo – pergale prieš Panevėžio „Lietkabelį“. Po trečiųjų serijos rungtynių klaipėdiečiai pirmauja 2-1 ir jiems jau trūksta vos vienos pergalės iki „Betsafe–LKL“ bronzos medalių.

Nors „Neptūnas“ laimėjo antrąsias serijos rungtynes Panevėžyje, kur vyks ir ketvirtosios, K. Maksvytis džiūgauti nesiruošė. Strategas tikino, kad komanda negali atsipalaiduoti, nors iškovojo dvi pergales iš eilės.

„Krepšinyje viskas yra ganėtinai paprasta. Pergalės gerina komandinę dvasią, o pralaimėjimai atvirkščiai. Pasiekėme dvi pergalės iš eilės, kurios užaugino pasitikėjimą ir užkėlė emocijas. Liko neatsipalaiduoti ir užbaigti seriją“, – teigė K. Maksvytis.

„Neptūnas“ šiame susitikime suklydo 18 kartų, tačiau klaipėdiečių vyriausiasis treneris pripažino, kad tai yra nuovargio pasekmės.

„Nuovargis, sezono pabaiga, stresas. Viskas susideda ir klaidos kartais būna išprovokuotas, nors dažnai klydome ir patys. Atkrintamosiose žaidžiame su dideliu laidų kiekiu“, – pridėjo K. Maksvytis.

Rungtynių pabaigoje „Neptūnas“ pabėgo nuo savo varžovų (74:61), tačiau tada panevėžiečiai surengė spurtą 10:2 ir sumažino deficitą iki 5 taškų. Jo metu „Lietkabelio“ priekinę liniją sudarė Donatas Tarolis ir Žygimantas Skučas, o K. Maksvytis pripažino, kad jo ekipa per lėtai prisitaikė prie tokio penketo.

„Pirmose rungtynėse buvo labai sunku žaisti prieš brolius. Tačiau šįkart jie perėmė iniciatyvą, kai žaidė žemu penketu. Galbūt, per vėlai prisitaikėme prie jų žemo penketo. Jie kaitaliojo gynybas, o mes per vėlai prisitaikėme“, – pripažino K. Maksvytis.

Tuo metu Ramūnas Butautas pripažino, kad leido „Neptūnui“ patys pabėgti. Dar pirmame kėlinyje klaipėdiečiai pirmavo 18:4.

„Yra posakis, kad komanda žaidžia taip, kaip leidžia varžovai. Mes šiandien nuo pat pradžių buvome apsnūdę ir mums reikėjo didelio sukrėtimo, kad sugebėtume sugrįžti į rungtynes. Norėjome užbaigti seriją Panevėžyje, bet vis dėlto reikės sugrįžti į Klaipėdą, aš tikiuosi“, – teigė R. Butautas.

Vis dėlto R. Butautas teigia, kad nukabinti nosių kol kas dar nereikia.

„Čia yra krepšinis. Aš pasakiau žaidėjams, kad nėra ko nusiminti ir turime galvoti apie kitas rungtynes. Lyg ir susikūrėme progas ir negalime sakyti, kad jie mus uždusino gynyboje, kad net negalėjome laisvi mesti, ar susikurti progos iš po krepšio. Mes net baudas pramesdavome.

Po to kai sumetėme baudas, tai pradėjome vytis, o pradžioje viską pro šoną mėtėme. Vyrai tikrai pergyvena, bet turime pasistengti, kad sugrįžtume dar čia“, – pridėjo R. Butautas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris