„Šiauliuose“ – puolėjas R. Stankevičius, lieka ir K. Lukošiūnas
Foto: Fotodiena.lt

„Šiauliuose“ – puolėjas R. Stankevičius, lieka ir K. Lukošiūnas

Autorius: bcsiauliai.lt
2018-06-18

„Šiaulių” sudetį papildė dar vienas perspektyvus krepšininkas. Nuo kito sezono Saulės miesto spalvas gins vienas ryškiausių NKL čempionato puolėjų Rokas Stankevičius, su kuriuo buvo pasirašyta trejų metų sutartis, įtraukiant galimybę ją išpirkti.

Tris metus NKL lygoje praleidęs 23 m. amžiaus 200 cm ūgio žaidėjas praėjusiame sezone atstovavo Marijampolės „Sūduvos-Mantingos” ekipai, kurioje, vidutiniškai žaisdamas po 27 minutes, rinkdavo po 14 taškų, atkovodavo po 4,6 kamuolio ir atlikdavo po 2,2 rez. perdavimo per rungtynes.

Pasibaigus sezonui, R.Stankevičius treniravosi su LKL atkrintamosioms varžyboms besiruošiančio Kėdainių „Nevėžio” krepšininkais ir draugiškose rungtynėse padėjo šiai komandai įveikti būtent šiauliečius, įmesdamas 17 taškų.

„Toliau laikomės savo vizijos į komandą kviesti perspektyvius, jaunus šalies krepšininkus. Stebėjome Roko žaidimą viso sezono metu, o draugiškose rungtynėse pamatėme jo potencialą rungtyniauti LKL lygoje, kadangi NKL čempionate savo galimybes jis jau įrodė. Ieškojome krepšininko, kuris sudėtyje pakeistų iš komandos išvykusį Akeemą Wrightą, todėl džiaugiamės galėdami suteikti galimybę būtent mūsų šalies žaidėjui”, – sakė „Šiaulių”  klubo direktorius Mindaugas Žukauskas.

„Šiaulių” gretose liks ir 20-metis gynėjas Karolis Lukošiūnas, su kuriuo buvo pasirašyta ketverių metų sutartis. 

Artėjant LKL reguliaraus čempionato finišui į peržiūrą atvykęs rezultatyviausias NKL krepšininkas puikiai pritapo prie komandos ir sulaukė trenerių pasitikėjimo, kurie po kelių savaičių treniruočių nusprendė taiklią ranką turintį žaidėją registruoti ir LKL kovoms.

Pirmą sykį geltonuosius „Šiaulių” marškinėlius užsivilkęs dvikovoje prieš Panevėžio „Lietkabelį” K.Lukošiūnas pajėgiausioje šalies lygoje sužaidė 6 rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko po 4,5 taško, o savo snaiperiškus gebėjimus pademonstravo iš toli atakuodamas net 75 proc. taiklumu (9/12 metimų).

„Sezono pabaigoje Karolis apšilo kojas LKL lygoje, jos neišsigando, o mes gavome įrodymų, kad jis yra vertas žaisti aukščiausiame šalies lygyje, todėl apsispręsti buvo nesunku ir šis jaunas bei perspektyvus krepšininkas tapo pilnateisiu mūsų komandos nariu”, – kalbėjo M.Žukauskas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris