Į Lietuvą sugrįžęs P. Dambrauskas: apie siekius su „Neptūnu“ bei puikią patirtį užsienyje
Foto: Fotodiena/D. Pipas

Į Lietuvą sugrįžęs P. Dambrauskas: apie siekius su „Neptūnu“ bei puikią patirtį užsienyje

Autorius: LKL.LT
2018-06-28

Praėjus vos 9 dienoms po iškovotos „Betsafe–LKL“ bronzos Klaipėdos „Neptūnas“ pranešė apie pirmąjį komandos naujoką – uostamiesčio ekipa sukirto rankomis su 26-erių metų įžaidėju Pauliumi Dambrausku.

Su 191 cm ūgio gynėju sudarytas dvejų metų kontraktas, o dvejus metus užsienyje praleidęs P. Dambrauskas nekantrauja gimtinėje kibti į darbus su naująja savo komanda.

„Neptūnas“ dabar yra viena geriausių Lietuvos komandų, tad ne kiekvieną dieną gali sulaukti tokio pasiūlymo. Norėjosi grįžti į Lietuvą ir ilgo dvejojimo nebuvo. „Neptūnas“ žaidžia FIBA Čempionų lygoje, o pastaraisiais metais labai gerai kaunasi ir LKL. Tai buvo pagrindiniai motyvai priimti pasiūlymą“, – sakė Klaipėdos ekipos naujokas.

P. Dambrauskas „Betsafe–LKL“ pirmenybėse debiutavo 2009-aisiais tuometinėje Vilniaus „Perlo“ ekipoje, būdamas vos 17 metų amžiaus. Iš viso gynėjas stipriausioje šalies lygoje žaidė septynerius metus, o 2016-aisiais patraukė į Vakarų Europą – į antroje Prancūzijos antrojoje lygoje žaidžiančią Eks le Beno „Maurienne“ komandą.

Antroje Prancūzijos lygoje atletas per 24 minutes rinko po 11,2 taško, 2,5 atkovoto kamuolio bei 3 rezultatyvius perdavimus, o toks solidus žaidimas jam atvėrė kelią į stipriausią Lenkijos lygą.

Atstovaudamas Dombrovos Gurničos MKS ekipai gynėjas pelnydavo po 10,3 taško bei atlikdavo po 3,5 rezultatyvaus perdavimo. Lietuvio ekipa reguliarųjį sezoną baigė šeštoje vietoje. Vis dėlto šie dveji metai užsienyje krepšininkui davė neįkainuojamos patirties.

„Sezonas Lenkijoje davė puikios patirties, – tinklalapiui LKL.LT sakė P. Dambrauskas. –  Žaisti užsienyje yra visai kitokia patirtis, nei Lietuvoje – tampi legionieriumi, visi į tave žiūri kitaip. Kasdien turi kautis dėl savo vietos po saule ir įrodyti, kodėl tu ten esi. Gyvenimas užsienyje padėjo užsigrūdinti. Dabar suprantu legionierius, su kuriais anksčiau žaidžiau Lietuvoje. Kai pačiam teko pabūti užsieniečiu kitoje lygoje, tai dabar visai kitaip į tai žiūriu. Tai labai naudinga patirtis ir, tikiu, kad ji padės ateityje.“

„Neptūnas“ tapo jau šeštąja P. Dambrausko karjeros stotele „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Anksčiau gynėjas vilkėjo „Perlo“, „Lietuvos ryto“, „Sakalų“, „Dzūkijos“ bei „Šiaulių“ ekipų marškinėlius. Nors gynėjas Lietuvoje nerungtyniavo dvejus metus, tačiau jis akylai stebėjo įvykius gimtinėje. Krepšininko teigimu, per šį laikotarpį LKL lygis stipriai išaugo.

„Gyvenant užsienyje laisvo laiko yra nemažai, tad yra ir laiko sekti įvykius Lietuvoje, – pasakojo „Neptūno“ naujokas. – Manau, kad pakilo LKL prestižas ir veidas. Matosi, kad visa komunikacija ir marketingas yra aukštame lygyje. Tiesioginės transliacijos per televiziją ar internetu – to užsienio lygose nelabai yra. Ekipų lygis irgi pakilęs į viršų. Tarptautiniuose turnyruose žaidė 6 ar 7 LKL komandos, o tai tikrai kelia jų lygį. Komandos nori susikomplektuoti ir demonstruoti kuo geresnius rezultatus. Kitas dalykas – nebėra tokio atotrūkio tarp komandų, kuris būdavo prieš keletą metų. Bet kuri ekipa gali pateikti staigmeną. Lietuvoje krepšinio lygis tikrai stipriai paaugo.“

„Neptūnas“ jau šešerius metus paeiliui pateko į pirmenybių pusfinalį bei keturiskart lipo ant prizininkų pakylos. Pajūrio komandos naujokas norėtų bent pakartoti pernykštę ekipos sėkmę – iškovoti „Betsafe–LKL“ medalį.

„Vienas pagrindinių mano siekių – būti stabiliam, – dėstė P. Dambrauskas. – Kitas – kuo labiau padėti komandai siekti pergalių. Tikrai noriu kažką laimėti su „Neptūnu“. Noriu su Klaipėdos komanda pasiekti LKL medalius.“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris