Karjerą baigęs V. Šarakauskas: apie įsimintiniausią momentą bei neišsipildžiusią svajonę
Foto: Fotodiena

Karjerą baigęs V. Šarakauskas: apie įsimintiniausią momentą bei neišsipildžiusią svajonę

Autorius: LKL.LT
2018-07-04

12 karjeros metų LKL pirmenybėms atidavęs 36-erių vidurio puolėjas Vytautas Šarakauskas galiausiai nusprendė baigti profesionalaus krepšininko karjerą.

Stipriausioje šalies lygoje V. Šarakauskas vilkėjo trijų ekipų marškinėlius – karjeros pradžioje treji metai praleisti Vilniaus „Sakalų“ ekipoje, keturis sezonus aukštaūgis rungtyniavo „Šiauliuose“, o daugiausia – penkerius metus – praleido Klaipėdos „Neptūne“. Su pastarąja ekipa dukart sensacingai nužygiavo iki pat pirmenybių finalo.

„Sakalų“ klubas jau nebeegzistuoja, tuo metu kitos dvi ekipos susidomėjimo veteranu nerodė – tai viena priežasčių, kodėl centras nusprendė sportinę avalynę kabinti ant vinies. Pagrindiniu motyvu, žinoma, tapo kūno siunčiami ženklai.

„Kuo toliau, tuo kūnas vis labiau siuntė signalus, kad negaliu jo alinti tiek daug, – tinklalapiui LKL.LT sakė neseniai į pensiją išėjęs atletas. – Galbūt dar būčiau žaidęs metus ar dvejus, sunku pasakyti, tačiau noriu dar pasilikti tos sveikatos, kad galėčiau sportuoti ne taip intensyviai ir pasidžiaugti krepšiniu.

Vytauto Šarakausko karjeros LKL rekordai
Taškai 29 (2013-04-09)
Naudingumo balai 35 (2010-01-24)
Atkovoti kamuoliai 17 (2010-12-19)
Rezultatyvūs perdavimai 5 (2017-10-18)
Perimti kamuoliai 6 (2012-03-30)
Blokuoti metimai 4 (2006-11-04)

Tas laikas jau turėjo anksčiau ar vėliau ateiti. Man artimos komandos kaip „Šiauliai“ ir „Neptūnas“ savo sudėtyse manęs nebematė, o blaškytis kažkur po užsienį nesinorėjo. Netikėtai gavau pasiūlymą tęsti karjerą transporto srityje ir nusprendžiau sutikti. Sveikata dar leidžia mėgėjiškai pasidžiaugti krepšiniu, tą bandysiu ir daryti.“

V. Šarakauskas paliko ryškų pėdsaką lygos istorijoje. 203 cm centras tarp visų kada nors LKL pirmenybėse žaidusių krepšininkų yra 9-as pagal atkovotus kamuolius (1814), 16-as pagal žaistas rungtynes (344) bei 40-as pagal pelnytus taškus (2913).

„Tokių pasiekimų aš nesureikšminu, tiesiog džiaugiuosi, kad turėjau galimybę žaisti krepšinį. Kiekviena minute, kurią praleidau LKL, aš labai džiaugiuosi – tai buvo be galo smagi patirtis“, – teigė krepšininkas.

V. Šarakausko ryškiausi karjeros metai neabejotinai praleisti uostamiestyje, kuomet atstovaudamas „Neptūnui“ dukart pasiekė LKL finalą.

Pirmąjį kartą iki svarbiausios sezono serijos klaipėdiečiai nužygiavo 2013-2014 metų sezone. Tuomet pajūrio komanda nutraukė 15 metų trukusį „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dominavimą LKL finalų serijose. Tiesa, prieš patekdami į finalą uostamiesčio ekipai pusfinalyje reikėjo perlipti Prienų „Rūdupio“ barjerą, o kitame pusfinalyje „Žalgiris“ pranoko Vilniaus komandą.

Kur kas sudėtingesnis „Neptūno“ kelias į finalą buvo 2016-aisiais, kuomet fantastiškoje ir nervingoje pusfinalio serijoje klaipėdiečiai 3-2 palaužė „Lietuvos rytą“.

Būtent šios pergalės labiausiai V. Šarakauskui įsirėžė į atmintį iš jo 12 metų trukusios karjeros stipriausioje šalies lygoje.

„Žinoma, labiausiai įsimena apdovanojimai ir medaliai, – dėstė aukštaūgis. – Ypatingai, kai su „Neptūnu“ dukart tapome LKL vicečempionais. Įsimintinas įvykis buvo „Lietuvos ryto“ įveikimas pusfinalio serijoje, kuris pakeitė visos lygos istoriją

Visi apdovanojimai yra brangūs. Turiu keturis medalius ir visi jie turi savotišką svorį ir svarbą. Šie apdovanojimai turi svarbų pėdsaką asmeninėje ir mano atstovautų komandų istorijose. Nenoriu nė vieno apdovanojimo išskirti, turiu jų tik keturis – nedaug, todėl visais labai džiaugiuosi.“

Nors V. Šarakauskas savo kolekcijoje neturi „Betsafe–LKL“ čempionų žiedo ir niekada nėra atstovavęs šalies rinktinei, tačiau tai nėra didžiausios neišsipildžiusios krepšininko svajonės.

Aukštaūgis turi kitą atsakymą.

„Žaisti vienoje komandoje su sūnumi, – pasakojo iš Vilniaus kilęs vidurio puolėjas. – Mano sūnui dar tik 10 metų ir jis lanko krepšinį. Jei taptų krepšininku, būtų labai smagu stebėti jo karjerą. Galbūt dar pavyktų kartu sužaisti vienoje komandoje, nesvarbu kokiame lygyje ar lygoje.“

Profesionalaus krepšininko karjerą V. Šarakauskas pradėjo 2004-aisiais, kuomet dvejus metus atstovavo LKAL rungtyniaujančioje Vilniaus „SSK–Perlas“. Vis dėlto 14 metų profesionaliame krepšinyje praleidęs aukštaūgis po karjeros pasuko į visai kitą pusę – logistikos įmonėje tapo ekspedicijos vadybininku.

„Galbūt ir mačiau save krepšinyje, pagalvodavau apie trenerio darbą. Vis dėlto šias mintis stengiausi stumti tolyn, norėjau palaukti, kol tikrai baigsiu žaisti. Baigėsi taip, kad gavau netikėtą pasiūlymą į transporto sritį, tai teko pasukti čia. Nenorėjau laukti ir ieškoti kitų galimybių“, – sprendimą aiškino transporto inžinerijos magistro diplomą turintis V. Šarakauskas.

V. Šarakauskas praėjusį sezoną buvo vienas vyriausių „Betsafe–LKL“ krepšininkų. 36-erių aukštaūgis į priekį praleido tik brolius Lavrinovičius ir Mindaugą Lukauskį. 

„Šiaulių“ aukštaūgis nusprendė kabinti sportbačius ant vinies, kaip pasielgs trys vyresni lygos krepšininkai?

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris