Aiškūs visi Lietuvos klubų varžovai tarptautinėse arenose
Foto: Fotodiena.lt

Aiškūs visi Lietuvos klubų varžovai tarptautinėse arenose

Autorius: LKL.LT
2018-07-11

Penki „Betsafe–LKL“ klubai ateinantį sezoną varžysis tarptautinėse krepšinio varžybose ir visos komandos žino savo varžovus.

Antradienį ištraukti FIBA Čempionų lygos burtai – šiame turnyre rungsis Klaipėdos „Neptūnas“, Panevėžio „Lietkabelis“ ir „Šiauliai“.

Praėjusią savaitę varžovus Europos taurės turnyre sužinojo Vilniaus „Rytas“. O čempionas Kauno „Žalgiris“ šią savaitę sužinojo tikslų kito sezono Eurolygos tvarkaraštį.

FIBA Čempionų lyga. „Neptūnas“ yra vienintelė Lietuvos komanda, užsitikrinusi vietą grupių etape.

Trečiadienį ištraukus burtus paaiškėjo, kad aštuonių komandų grupėje klaipėdiečiai žais su Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija), Strasbūro IG (Prancūzija), Bolonijos „Virtus“ (Italija), Liublianos „Olimpija“, Patrų „Promitheas“ (Graikija), Ostendės „Telenet“ (Belgija) ir viena iš kvalifikacinio etapo nugalėtoja.

Keturios stipriausios komandos pateks į aštuntfinalį, 5-6 vietas užėmusios komandos rungsis FIBA Europos taurės atkrintamosiose varžybose.

„Lietkabelis“ ir „Šiauliai“ atrankos varžybose sieks vietos FIBA Čempionų lygos grupių etape.

„Šiauliai“ atranką pradės nuo pirmojo etapo ir žais su bulgarų Sofijos „Lukoil Levski“ komanda, antrajame etape lauktų suomių „Karhu“ ir rumunų „Oradea“ poros nugalėtoja. Trečiame atrankos etape pajėgiausia šio ketverto komanda susigrums su prancūzų „Nanterre 92“ komanda.

„Lietkabelis“ kovas pradės nuo trečiojo atrankos etapo ir žais su stipriausia šio ketverto komanda: Larnakos AEK (Kipras), Antverpo „Telenet Giants“ (Belgija), Kantu „Red October“ ir Šolnoko „Olaj“ (Vengrija).

Europos taurė. Praėjusią savaitę ištraukti Europos taurės turnyro burtai. „Rytas“ pateko į D grupę ir joje žais su Turino „Fiat“ (Italija), Frankfurto „Skyliners“, Baro „Monrar“ (Juodkalnija), Malagos „Unicaja“ (Ispanija) ir Kazanės „Uniks“ (Rusija).

Į kitą etapą pateks po keturias stipriausias grupių komandas.

Sezoną „Rytas“ pradės spalio 3 d. namie su „Unicaja“ krepšininkais, grupių etapą baigs gruodžio 19 d. namie su „Monrar“ klubu.

Eurolyga. „Žalgiris“ vėl gins Lietuvos garbę stipriausiame Europos turnyre, reguliariajame sezone visos 16 komandų sužais tarpusavyje namie ir išvykoje, 8 stipriausios pateks į atkrintamąsias varžybas.

„Žalgiris“ sezoną pradės spalio 12 d. namie su Vitorijos „Baskonia“, o pabaigs balandžio 4 d. išvykoje susitikimu su Madrido „Real“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris