A. Zacharovas iš „Nevėžio“ keliasi į „Juventus“
Foto: Fotodiena/J. Elinskas

A. Zacharovas iš „Nevėžio“ keliasi į „Juventus“

Autorius: utenosjuventus.lt
2018-07-13

Pirmuoju Utenos „Juventus“ klubo tarpsezonio pirkiniu tapo Aleksandras Zacharovas, su puolėju iš Rusijos pasirašyta vienerių metų sutartis.

Iš Sankt Peterburgo kilusiam krepšininkui Lietuvos krepšinis – ne nauja patirtis, praėjusio sezono pavasarį jis debiutavo Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) gindamas Kėdainių „Nevėžio“ garbę.

Prieš atvykdamas į Lietuvą, 2016-2017 metų sezone, A.Zacharovas žaidė antroje pagal pajėgumą Rusijos krepšinio lygoje. Joje su savo atstovaujama Irkutsko „Irkut“ komanda sugebėjo nužygiuoti iki pat finalo ir užėmė antrąją vietą. „Juventus“ komandą papildęs puolėjas Rusijos Superlygoje per maždaug 29 minutes pelnydavo po 14,7 taško.

Praėjusį sezoną A.Zacharovas pradėjo „Nižnij Novgorod“ komandoje, rungtyniaudamas VTB lygoje ir FIBA Europos taurėje. Pastarojoje per beveik 14 aikštelėje praleistų minučių rusas vidutiniškai įmesdavo po 7,5 taško, tuo tarpu VTB lygoje – po 4,3 taško.           

Vos tik persikėlęs į Lietuvą puolėjas nepasižymėjo itin dideliu rezultatyvumu, tačiau palaipsniui įsivažiavęs tapo vienu iš komandos lyderiu.

„Nevėžyje“ rusas sužaidė 15 rungtynių iš kurių net devyniose surinko dviženklį taškų skaičių. Paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse jis sužaidė rezultatyviausias rungtynes „Betsafe-LKL“ čempionate. Tame mače į Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšį jis įmetė 27 taškus.

Rungtyniaudamas Lietuvoje A.Zacharovas vidutiniškai pelnydavo po 13,5 taško (35,2 proc. tritaškių), atkovodavo po 4,7 kamuolio, atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 12,1 naudingumo balo.

„Aleksandro žaidimą stebėjome praėjusį sezoną ir jis paliko labai gerą įspūdį. Nereikia pamiršti, kad šis krepšininkas buvo vienas rezultatyviausių LKL žaidėjų. Tai šiuolaikinis ketvirtas numeris, kuris gali pataikyti iš toli, todėl praplės mūsų komandos žaidimą ir suteiks daugiau erdvės po krepšiu vidurio puolėjams. Tikimės, kad šis bendradarbiavimas bus žingsnis į priekį tiek krepšininkui, tiek mūsų klubui“, – apibūdino pirmąjį „Juventus“ naujoką komandos vyr. treneris Žydrūnas Urbonas.

Sutartis su Utenos klubu kitam sezonui taip pat turi Kenny Gainesas, Dovis Bičkauskis bei Ugnius Nikitinas. Ž.Urbono vadovaujamą trenerių štabą taip pat sudarys Vidas Ginevičius, Mindaugas Saulevičius bei Mantas Saliamonas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris