Savaitės apžvalga: „Šiaulių“ galvos skausmas, „Žalgirio“ palengvėjimas ir pilnėjantis „Rytas“
Foto: Fotodiena.lt

Savaitės apžvalga: „Šiaulių“ galvos skausmas, „Žalgirio“ palengvėjimas ir pilnėjantis „Rytas“

Autorius: LKL.LT
2018-07-16

„Šiaulių“ komanda džiaugėsi po sezono išlaikiusi didžiąją dalį komandos, tačiau dabar turi sukti galvą netekusi net dviejų lyderių. Kauno „Žalgiriui“ tas pats liepos 15-osios vakaras leido lengviau atsipūsti.

Vilniaus „Rytas“ papildė sudėtį dviem Lietuvos rinktinės kandidatais, sudėtis per savaitę papildė ir daugiau „Betsafe–LKL“ klubų.

LKL.LT kiekvieną savaitę pateikia svarbiausių įvykių apžvalgą, o oficialias „Betsafe–LKL“ komandų sudėtis galite rasti „Vasaros turgaus“ rubrikoje.

Prarado lyderį. „Šiauliai“ jau besibaigiant sezonui žinojo, kad aukštaūgis Laurynas Birutis turėtų keltis į Kauno „Žalgirį“. Tačiau Šiaulius palieka ne tik Betmenas, bet ir Robinas.

Donatas Sabeckis pasinaudojo kontrakte numatyta galimybe ir iki liepos 15 d. nutraukė sutartį su „Šiauliais“. Į simbolinį sezono „Betsafe–LKL“ žaidėjų penketuką patekęs D. Sabeckis kils karjeros laiptais, tačiau kita stotelė dar neskelbiama.

Su „Šiauliais“ praėjusią savaitę atsisveikino ir amerikietis Nickas Zeisloftas. Snaiperis turi sutartį su „Šiauliais“, tačiau socialinėje erdvėje paskelbė, kad priėmė sprendimą išbandyti jėgas kitur. Sutartis turėtų būti išpirkta.

Amerikietį komandoje pakeis kanadietis Diego Kapelanas. 31 metų 191 cm ūgio snaiperis praėjusią savaitę su „Šiauliais“ sudarė sutartį metams su galimybe pratęsti. D. Kapelanas atvyksta iš antrosios Ispanijos lygos vicečempionės Melilos „Baloncesto“ komandos.

Skrajūnas sparnų nekelia. Liepos 15-oji gerokai džiugesnė buvo „Žalgiriui“ – iki sutartyje numatytos datos Aaronas White‘as sutarties su „Washington Wizards“ nesudarė ir lieka Kaune.

Kontrakte buvo numatyta galimybė amerikiečiui išvykti į NBA, tačiau ja A. White‘as nepasinaudojo. Teises į krepšininką turi „Wizards“, tad tik ji galėjo išvilioti A. White‘ą iš Kauno.

Taigi „Žalgirio“ sunkiųjų kraštų linija naują sezoną nesikeis – ją sudarys A. White‘as ir Paulius Jankūnas.

Klubas taip pat paskelbė, kad per artimiausias dienas paaiškės Axelio Toupane‘o ateitis.

Vis dėlto į NBA išvyksta „Žalgirio“ trenerio asistentas Darius Songaila, kurio klubo trenerių štabe jis dirbs – oficialiai nepranešta. Atsilaisvinusią Šarūno Jasikevičiaus asistento vietą užims „Žalgirio“ dublerius iki šiol treniravęs Tomas Masiulis.

Du naujokai. „Betsafe–LKL“ vicečempionas Vilniaus „Rytas“ pristatė iš karto du naujokus – į sostinę susigrąžino klubo sistemoje augusius Eimantą Bendžių ir Evaldą Kairį.

E. Bendžius į gimtinę grįžta iš Ispanijos, E. Kairys – iš Turkijos. Abu jie atstovavo Dainiaus Adomaičio vadovaujamai Lietuvos rinktinei per pastaruosius metus.

„Reikia tikėti ir siekti aukščiausių tikslų, – LKL.LT sakė E. Bendžius. – Visada sakau, kad reikia atiduoti visas jėgas, jog gale sezono nebūtų dėl ko gailėtis. Gal kažkas nepavyks, gal krisim, bet privalome aukotis ir atiduoti maksimumą – tai svarbiausia.“

„Ryto“ sudėtyje – 7 žaidėjai. Sutartis pasibaigusi su dviem praėjusį sezoną Vilniuje žaidusiais lietuviais – Mindaugu Lukauskiu ir Artūru Jomantu. 39-erių M. Lukauskis buvo vyriausias „Betsafe–LKL“ žaidėjas praėjusį sezoną, bet karjeros dar baigti neketina.

„Ne tik noriu, bet ir galiu tęsti žaidimą, – tinklalapiui LKL.LT sakė ryžto neslepiantis veteranas. – Šiai dienai aš tikrai sakau, kad dar bent metus žaisiu.“

M. Lukauskis ne kartą buvo minėjęs, kad jo gyvenimo komandos yra dvi – gimtojo miesto „Lietkabelis“ bei „Rytas“, kuriame praleido 9 sezonus.

„Negali žinoti, jeigu kažkuris iš šių klubų išreikš norą bei mūsų norai sutaps, galbūt kažkurioje iš šių komandų karjerą ir užbaigsiu“, – sakė M. Lukauskis.

Iš Kėdainių – į Uteną. Utenos „Juventus“ į savo gretas prisiviliojo rusą Aleksandrą Zacharovą. Jis atvyksta iš Kėdainių „Nevėžio“.

24 metų 202 cm ūgio puolėjas buvo vienas „Nevėžio“ lyderių – pelnydavo po 13,5 taško (35,2 proc. tritaškių), atkovodavo po 4,7 kamuolio, atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 12,1 naudingumo balo.

„Aleksandro žaidimą stebėjome praėjusį sezoną ir jis paliko labai gerą įspūdį, – sakė „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas. – Nereikia pamiršti, kad šis krepšininkas buvo vienas rezultatyviausių LKL žaidėjų. Tai šiuolaikinis ketvirtas numeris, kuris gali pataikyti iš toli, todėl praplės mūsų komandos žaidimą ir suteiks daugiau erdvės po krepšiu vidurio puolėjams.“

„Lietkabelio“ naujokas. Pirmą naujoką savo gretose turi ir Panevėžio „Lietkabelis“. Aukštaitijos klubo vadovai sukirto rankomis su penkiskart LKL čempionu Vyteniu Lipkevičiumi.

29-erių puolėjas į Lietuvą grįžta iš Vokietijos.

Prabėgusiame sezone Vokietijos pirmenybėse V. Lipkevičius aikštelėje praleisdavo po 21 minutę, įmesdavo 6,2 taško (61,1 proc. dvitaškių), atkovodavo 2,8 kamuolio, atlikdavo 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 6,1 naudingumo balo.

Licencijavimas. Antradienį bus patvirtintos komandos, kitą sezoną žaisiančios „Betsafe–LKL“ čempionate. LKL valdybos posėdyje bus skelbiama, kurios komandos atitinka LKL licencijavimo reikalavimus.

Praėjusią savaitę LKL sulaukė 10-ties komandų paraiškų dalyvauti 2018-2019 m. čempionate, nors į licencijavimo procesą buvo kviečiamos 12 komandų.

Naujokų nebus – NKL žaidusios Šakių „Vyčio“ ir „Jonavos“ komandos dėl skirtingų priežasčių LKL licencijavimo procese nedalyvavo, o norą gauti LKL licenciją išreiškė tos pačios 10 komandų, kurios žaidė lygoje pastaruosius penkis sezonus.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris