A. Toupane'as išvyksta iš „Žalgirio“
Foto: Fotodiena.lt

A. Toupane'as išvyksta iš „Žalgirio“

Autorius: bczalgiris.lt
2018-07-17

Praėjusį sezoną Kauno „Žalgiriui“ atstovavęs Axelis Toupane'as naujajame sezone rungtyniaus kitoje komandoje. Lietuvos čempionų klubas su 25-erių metų prancūzu dar metus turėjusią galioti sutartį nutraukė abipusiu sutarimu.

Prie šio sprendimo linko abi pusės. A. Toupane'as neatsisakė noro išbandyti jėgų kitoje komandoje, o „Žalgiris“ prieš kelias savaites į Kauną prisiviliojo savo sistemos auklėtinį Marių Grigonį, kuris rungtyniauja toje pačioje pozicijoje kaip ir prancūzas.

25 metų 201 cm ūgio krepšininkas kitą sezoną žais Graikijoje. „Betsafe–LKL“ čempionas sudarė sutartį su Pirėjo „Olympiakos“ klubu.

A. Toupane sužaidė 42 rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse ir per susitikimą pelnydavo po 7,4 taško bei atkovodavo po 2,5 kamuolio.

Palikdamas „Žalgirį“ ir Lietuvą A. Toupane'as su Žalgiris.lt pasidalino emocinga žinute.

„Kai keliauji į naują vietą, turi įvairių lūkesčių. Atvykęs čia radau ne tai, ko tikėjausi, BET MAN TAI TAIP PATIKO!!!

Krepšinis mums padeda keliauti aplink pasaulį, pažinti skirtingas šalis ir kartais įsikurti nežinomose vietose beveik metams. Tai nėra visada patogu, kai tu esi užsienietis, bet Jūs man milžiniškai palengvinote šią situaciją. Aš kalbu apie visą Lietuvą, kuri man rodė meilę nuo pat pirmosios dienos. Ar tai būtų mano komandos draugai, trenerių štabas, administracijos žmonės, gerbėjai „Žalgirio“ arenoje, restorano „Sala“ darbuotojai… šis sąrašas yra labai ilgas. Dėkoju Jums iš visos širdies, kad rūpinotės manimi ir mano šeima.

Mes turėjome ypatingą sezoną. Matydamas, kiek daug džiaugsmo tai suteikia Jankiui, Milui, AK, Šarui, Švarcui ir visiems vietiniams žaidėjams ir treneriams, leido man pajusti, kad mes nuveikėme kai ką, ko žmonės nepamirš dar ilgai.

Dar kartą Ačiū „Žalgiriui“, Ačiū Kaunui, Ačiū Lietuvai. Man buvo garbė žaisti čia!

Jūsų Toupane'as“

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris