Savaitės apžvalga: komplektacijos darbus baigęs „Lietkabelis“ bei galingas „Ryto“ naujokas
Foto: Fotodiena/J. Elinskas

Savaitės apžvalga: komplektacijos darbus baigęs „Lietkabelis“ bei galingas „Ryto“ naujokas

Autorius: LKL.LT
2018-08-13

Būrį žaidėjų pristatęs Panevėžio „Lietkabelis“, Europos taurėję siautėjusį amerikietį įsigijęs Vilniaus „Rytas“, Donato Sabeckio svajonės išsipildymas, NBA patirties turintis puolėjas Klaipėdoje, vos antrąjį naujoką paskelbusios Pasvalio „Pieno žvaigždės“. 

Visi svarbiausi „Betsafe–LKL“ praėjusios savaitės įvykiai – tradicinėse savaitės apžvalgoje. Visos klubų oficialios sudėtys – LKL.LT „Vasaros turgaus“ rubrikoje.

Svajonės išsipildymas. Dar prieš dvejus metus NKL pirmenybėse triumfavęs Donatas Sabeckis praėjusią savaitę sukirto rankomis su Kauno „Žalgiriu“, sutartis pasirašyta pagal formulę „1+1“.

„Žaidimas „Žalgiryje“ reiškia daug, – apie naują karjeros stotelę pasakojo D. Sabeckis. – Visą vaikystę eini į rungtynes ir žiūri, kaip žaidžia žalgiriečiai. Atrodo, žaidimas tokioje komandoje yra nepasiekiamas, bent jau man taip atrodė, nes pats nežaidžiau jokiose rinktinėse. Mąsčiau, kad patekti į tokią komandą neįmanoma, todėl dabar jaučiuosi, kad išsipildė nedidelė svajonė.“

Antano Sireikos pamokas „Šiauliuose“ pastaruosius du sezonus klausęs D. Sabeckis tapo vienu geriausių lygos įžaidėjų. Praėjusiame sezone lietuvis vidutiniškai pelnydavo po 9,9 taško, atkovodavo po 3,8 kamuolio bei atlikdavo po 6,9 rezultatyvaus perdavimo per mačą.

D. Sabeckis tapo daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliekančiu „Betsafe–LKL“ pirmenybių krepšininku, o sezono pabaigoje universalus gynėjas buvo išrinktas ir į simbolinį čempionato penketuką.

Baigta „Lietkabelio“ komplektacija. Kelią į „Žalgirį“ D. Sabeckiui atvėrė Pauliaus Valinsko išsiuntimas pasistažuoti metams į Panevėžio „Lietkabelį“.

Tiesa, 22-ejų perspektyvus gynėjas nėra vienintelis praėjusią savaitę Aukštaitijos klubo įsigytas krepšininkas. „Lietkabelis“ taip pat paskelbė apie sutartis su Mindaugu Kupšu, universaliu aukštaūgiu amerikiečiu Mike‘u Morrisonu, veteranu Simu Jasaičiu ir patyrusiu snaiperiu iš Kroatijos Franu Pilepičiumi.

Su šiais pirkiniais panevėžiečiai baigė komplektacijos darbus. „Lietkabelis“ dar turėtų įsigyti du jaunus krepšininkus, su kuriais būtų sudaryti ilgalaikiai kontraktai.

„Norime turėti universalią komandą, kiekvienoje pozicijoje turinčią skirtingo plano žaidėjus. Norime, kad būtų jaunystės ir patirties balansas, kad šie krepšininkai suliptų tarpusavyje“, – tinklalapiui LKL.LT komandos viziją dėstė Gintaras Kadžiulis.

Taip pat paaiškėjo, jog vyr. treneriui G. Kadžiuliui asistentų pareigose talkins buvęs krepšininkas Marius Prekevičius bei Rimui Kurtinaičiui praėjusį sezoną Vilniaus „Ryte“ asistavęs Robertas Kuncaitis.

Galingas papildymas. Vilniaus „Rytas“ tęsia komplektacijos darbus, o į sostinę atvyksta vienas rezultatyviausių praėjusio Europos taurės sezono krepšininkų Dominique‘as Suttonas.

Atletiškas amerikietis į Vilnių keliasi iš Trento „Aquila Basket“ klubo. Italijos ekipos lyderiu buvęs D. Suttonas Europos taurėje praėjusį sezoną pelnė po 15,5 taško, atkovojo po 6,3 kamuolio, atliko po 2,3 rezultatyvaus perdavimo bei perėmė po 1,2 kamuolio.

„Rytas“ praėjusios savaitės pabaigoje abipusiu sutarimu nutraukė sutartį su australu Benu Madgenu, o treneris Dainius Adomaitis tikisi sulaukti dar trijų naujokų.

„Prisiviliojus D. Suttoną, ieškome atakuojančiojo gynėjo, taip pat lengvojo krašto puolėjo, galinčio žaisti ir antru numeriu, – tinklalapiui atskleidė „Ryto“ treneris. – Turime dar centro puolėjo poziciją, į kurią žvalgomės.“

NBA patirtis. Klaipėdos „Neptūnas“ sukirto rankomis su 32-ejų amerikiečiu Kyle‘u Weaveriu.

Atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose galintis žaisti atletas praėjusį sezoną rungtyniavo Jenos „Science City“ klube ir Vokietijos pirmenybėse vidutiniškai rinko po 12 taškų, atkovodavo po 4,2 bei perimdavo po 1,6 kamuolio, atlikdavo po 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

K. Weaveris 2008-ųjų NBA naujokų biržoje išgirdo savo pavardę, kuomet 38-uoju šaukimu jį pasirinko Šarlotės „Bobcats“, tačiau netrukus išmainė į Oklahomos „Thunder“.

Debiutiniame sezone stipriausioje planetos lygoje K. Weaveris praleisdavo po 21 minutę, rinkdavo po 5,3 taško, atkovodavo 2,4 bei atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Antrasis naujokas. Pasvalio „Pieno žvaigždės“ yra lėčiausiai vasaros turguje įsibėgėjanti ekipa. Gedimino Petrausko vadovaujama komanda sukirto rankomis su Vytautu Šulskiu, kuris tapo vos antruoju Pasvalio ekipos pirkiniu šią vasarą.

V. Šulskis praėjusį sezoną pradėjo Libano lygoje, o užbaigė Klaipėdos „Neptūne“. „Betsafe–LKL“ čempionate rinkdavo po 7 taškus bei 3,2 atkovoto kamuolio.

Savo sudėtyje „Pieno žvaigždės“ šiuo metu turi vos keturis žaidėjus.

Du pirkiniai. Kėdainių „Nevėžis“ praėjusią savaitę paskelbė apie du naujokus – iš Pasvalio atvykstantį Martyną Varną bei Chauncey Collinsą.

23-ejų amerikietis į „Nevėžį“ keliasi iš Varšuvos „Legia“, kurioje Lenkijos pirmenybėse rinkdavo po 12,8 taško, atkovodavo po 1,8 kamuolio ir atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

Tuo metu M. Varnas dar priklauso „Žalgiriui“, tačiau „Betsafe–LKL“ čempionai sutiko paskolinti 21-erių gynėją.

Praėjusį sezoną 196 cm krepšininkas ant parketo praleisdavo po 16 minučių, rinko po 4,8 taško, atkovojo po 1,5 kamuolio ir atliko po 1 rezultatyvų perdavimą.

„Prienuose“ – Latvijos čempionas. Virginijus Šeškus toliau rikiuoja armiją artėjančio sezono kovoms. Praėjusią savaitę Prienų ekipa sukirto rankomis su amerikiečiu Mike’u Bruesewitzu bei veteranu Gintaru Leonavičiumi.

M. Bruesewitzas atvyksta iš „Ventspils“, su kuriuo tapo Latvijos čempionu. Šios šalies čempionate puolėjas pelnydavo po 8,5 taško, atkovodavo po 5,3 kamuolio, atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo po 1,1 kamuolio ir rinkdavo po 18,3 naudingumo balo.

G. Leonavičius į Prienus keliasi iš Panevėžio. Atstovaudamas „Lietkabeliui“ 34-erių gynėjas rinko po 6,3 taško, atkovodavo po 1,5 kamuolio ir atlikdavo po 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

Šiuo metu „Prienų“ sudėtyje yra penki krepšininkai, iš kurių trys – legionieriai.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris