Savaitės apžvalga: solidūs „Pieno žvaigždžių“ pirkiniai bei ambicingi prieniškiai
Foto: victorialibertas.it / gp24.pl

Savaitės apžvalga: solidūs „Pieno žvaigždžių“ pirkiniai bei ambicingi prieniškiai

Autorius: LKL.LT
2018-08-20

Įsibėgėjusi Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komplektacija, naują trenerį bei patyrusius žaidėjus pasikvietusi Alytaus „Dzūkija“, D.J. Seeley prisikvietęs Vilniaus „Rytas“, komplektaciją užbaigę šiauliečiai, po du naujokus pristatę Prienų ir Kėdainių klubai.

Visi svarbiausi „Betsafe–LKL“ praėjusios savaitės įvykiai – tradicinėse savaitės apžvalgoje. Visos klubų oficialios sudėtys – LKL.LT „Vasaros turgaus“ rubrikoje.

Solidus papildymas. Vilniaus „Ryto“ strategas Dainius Adomaitis prieš 10 dienų buvo užsiminęs, kad tikisi trijų naujokų, o pirmojo jų sulaukė praėjusią savaitę. Sostinės ekipa sukirto rankomis su Eurolygos patirties turinčiu D.J. Seeley.

Praėjusį sezoną 28-erių amerikietis rungtyniavo Las Palmo „Gran Canaria Herbalife“ ekipai, kuri dalyvavo Europos taurėje. Šiose pirmenybėse iš Kalifornijos kilęs žaidėjas rinko po 10,7 taško, atkovojo po 2 kamuolius ir atliko 2,7 rezultatyvaus perdavimo.

Krepšininkas praeityje yra rungtyniavęs tokiose komandose, kaip Stambulo „Bešiktaš“ ar Tel Avivo „Maccabi“.

„Rytas“ šį tarpsezonį dar nori įsigyti lengvąjį krašto puolėją bei vidurio puolėją.

Sugrįžimas namo. Panevėžio „Lietkabelis“ paskelbė įsigijęs 31-erių panevėžietį Ernestą Ežerskį.

Aukštaitijos sostinėje gimęs ir profesionalo karjerą 2004 metais ten pradėjęs gynėjas pastarąjį kartą „Lietkabelio“ aprangą vilkėjo 2013 metais. Pastaruosius dvejus metus E. Ežerskis gynė Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ garbę, su kuria tapo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionu.

„Paskutines vietas sudėtyje norėjome užpildyti jaunais ir talentingais žaidėjais, bet realybė tokia, kad dauguma jų turi kontraktus ir jų įsigyti mums nepavyko. Ernestas yra panevėžietis, sukaupęs daug patirties ir mums pagelbės tiek įžaidėjo, tiek atakuojančio gynėjo pozicijose“, – sakė vyr. treneris Gintaras Kadžiulis.

Trys naujokai. Lėtai vasaros turguje darbus pradėjusi „Pieno žvaigždžių“ ekipa per praėjusią savaitę pranešė net apie tris pirkinius.

Pasvalio ekipą papildė 23-ejų iš Nigerijos kilęs aukštaūgis Emmanuelis Omogbo, 28-erių puolėjas amerikietis Justinas Wattsas bei 35-erių veteranas Gytis Sirutavičius.

Ryškiausiu naujoku, ko gero, reikėtų įvardinti E. Omogbo, kuris atvyksta iš Italijos aukščiausios lygos, o joje buvo 10-as naudingiausias pirmenybių žaidėjas. Atletiškas vidurio puolėjas atstovaudamas Pezaro „Pallacanestro“ per 31,1 minutės pelnydavo po 10,9 taško, atkovodavo 8,9 kamuolio (trečias rezultatas lygoje), perimdavo po 1,7 kamuolio (antras rezultatas lygoje) bei rinkdavo po 16,2 naudingumo balo.

J. Wattsas atvyksta iš Lenkijos pirmenybėse rungtyniaujančio Slupsko „Energa Czarni“ klubo, kuriame rinko po 15,8 taško, 4,9 atkovoto kamuolio, 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir 0,9 perimto kamuolio.

G. Sirutavičius praėjusį sezoną rungtyniavo Prancūzijos antrosios lygos Evrės ALM komandoje ir per 19 minučių rinko po 7,3 taško. Tai jau ketvirtasis gynėjo sugrįžimas į Pasvalį.

Baigta komplektacija. „Šiauliai“ sukirto rankomis su NCAA rungtyniavusiu lietuviu vidurio puolėju Benu Griciūnu bei tuo pačiu baigė komplektuoti sudėtį artėjančiam sezonui.

24-erių metų 213 cm ūgio centras praėjusį sezoną žaidė Rytų Vašingtono „Eagles“ komandoje bei pirmajame NCAA divizione per 13 minučių rinko po 5,1 pelnyto taško bei 3 atkovotus kamuolius.

Treneris ir du patyrę žaidėjai. Alytaus „Dzūkija“ ne tik paskelbė įsigijusi krepšininkus Artūrą Jomantą bei Egidijų Dimšą, bet pagaliau turi ir vyriausiąjį trenerį, kuriuo tapo po metų į komandą sugrįžęs Andrejus Urlepas.

„Turėsime vieną stipriausių ir autoritetingiausių trenerių tandemų Lietuvoje, – bendraudamas su LKL.LT pabrėžė „Dzūkijos“ vadovas Antanas Sakavickas. – Tai treneriai-mokytojai, kurie ne tik gali pasakyti taktinius dalykus, bet ir patarti, kaip žaidėjui patobulėti vienoje ar kitoje situacijoje.“

33-ejų A. Jomantas atvyksta iš „Ryto“, o dzūkų komandos marškinėlius puolėjas buvo vilkėjęs ir prieš ketverius metus. Praėjusį sezoną Vilniuje krepšininkas pelnydavo po 3,8 taško bei atkovodavo po 2,6 kamuolio.

E. Dimša į Alytų keliasi iš Prienų, kuriuose praėjusį sezoną rinkdavo po 8,3 taško ir 4,1 atkovoto kamuolio.

Šiuo metu „Dzūkija“ savo sudėtyje turi 9 žaidėjus. Visi jie – lietuviai. Alytiškiai į savo gretas aktyviai vilioja ir brolius Lavrinovičius.

Ambicingi. Paskutinę vietą praėjusiame „Betsafe–LKL“ čempionate užėmę „Prienai“ yra pasiryžę kilti iš dugno.

„Galbūt nuskambės labai ambicingai, bet duodu žodį, kad paskutiniai neliksime. Aišku, visko būna sporte, bet faktas, kad ne ten Prienų vieta“, – sakė šią vasarą į Prienus sugrįžęs Arnas Labuckas.

„Prienų“ ambicijas galima išvysti ir matant jų komplektuojamą sudėtį. Praėjusią savaitę Virginijaus Šeškaus vadovaujama ekipa sukirto rankomis su amerikiečiu Mavericku Morganu bei iš antrosios Prancūzijos lygos grįžusiu įžaidėju Ovidijumi Varanausku.

23 metų 208 cm ūgio M. Morganas praėjusiame sezone žaidė Glivicės GTK klube bei Lenkijos aukščiausioje lygoje pelnydavo po 12,8 taško, atkovodavo po 5,8 kamuolio, atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 19,4 naudingumo balo.

Tuo metu Ruano „SPO“ ekipoje rungtyniavęs O. Varanauskas pasižymėdavo po 9,8 taško, atlikdavo po 4,5 rezultatyvaus perdavimo, atkovodavo po 2,2 kamuolio ir rinkdavo po 12 naudingumo balų.

Šiuo metu prieniškiai savo sudėtyje turi 7 žaidėjus ir irgi intensyviai veda derybas su broliais Lavrinovičiais.

„Nevėžyje“ – du patyrę lietuviai. Praėjusį savaitgalį du lietuvius naujokus pristatęs Kėdainiu „Nevėžis“ artėja prie komplektacijos darbų pabaigos.

Vidurio Lietuvoje įsikūręs klubas sukirto rankomis su 34-erių puolėju Valdu Vasyliu bei 29-erių gynėju Simu Buterlevičiumi. Su pastaruoju sudaryta dvejų metų sutartis.

V. Vasylius į „Nevėžį“ atvyksta iš Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“, su kuriuose praėjusiame NKL čempionate iškovojo pirmąją vietą. Antroje pagal pajėgumą šalies lygoje veteranas rinko 13,2 taško, sugriebė 6 kamuolius ir atliko 2,4 rezultatyvaus perdavimo.

Tuo metu S. Buterlevičius atvyksta iš Utenos „Juventus“. „Betsafe-LKL“ pirmenybėse krepšininkas vidutiniškai rinkdavo po 6,1 taško, atkovodavo po 2,6 atšokusio kamuolio ir atlikdavo 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris