Prienų stuburą su senais bičiuliais sudaręs M. Lukauskis sieks prasibrauti į stipriausiųjų ketvertą
BNS nuotr.

Prienų stuburą su senais bičiuliais sudaręs M. Lukauskis sieks prasibrauti į stipriausiųjų ketvertą

Autorius: LKL.LT
2018-08-30

Prienų klubas artėjantį sezoną pasitinka kaip reikiant pasikeitęs – turi ne tik naują generalinį rėmėją bei pavadinimą „Skycop“, bet ir visus 10 naujų krepšininkų.

Net keturi iš šių naujokų – Mindaugas Lukauskis, Gintaras Leonavičius ir broliai Lavrinovičiai – dar prieš 15 mėnesių atstovavo Panevėžio „Lietkabeliui“ bei iškovojo LKL ir Karaliaus Mindaugo taurės sidabrą.

Būtent šis patyręs ketvertas ir sudarys klubo stuburą Virginijaus Šeškaus vadovaujamoje Prienų ekipoje.

„Nuo sidabrinio sezono praėjo dveji metai, žiūrėsime, kaip susistyguoti seksis šiemet, – tinklalapiui LKL.LT sakė M. Lukauskis. – Tai naujai suburta komanda, tad natūralu, kad reikės laiko susižaisti. Lietuviai daugmaž žinome vienas kitą, reikės įtraukti ir legionierius – turime laiko ir stengsimės tai padaryti.“

Mindaugas Lukauskis
Varžovai stengsis mus pranokti fizine jėga ar ištverme, tačiau mes stengsimės įjungti protą.

„Skycop“ pretenduoja tapti vyriausia „Betsafe–LKL“ komanda – vyriausiam lygos krepšininkui M. Lukauskiui pavasarį sukako 39-eri, broliai Lavrinovičiai šią ribą pasieks jau lapkritį, tuo metu G. Leonavičiui spalį sueis 35-eri. Negana to, su Prienų komanda sezonui ruošiasi ir 41-erių veteranas Dainius Šalenga.

Kaip teigė M. Lukauskis, didžiulis krepšininkų amžius kaunantis su varžovais gali turėti ir pliusų, ir minusų.

„Varžovai stengsis mus pranokti fizine jėga ar ištverme, tačiau mes stengsimės įjungti protą. Bandysime patirtį sujungti su fizinėmis galimybėmis ir tai panaudoti prieš varžovą“, – dėstė veteranas.

Jei didžiajai daliai „Skycop“ naujokų rungtyniavimas V. Šeškaus vadovaujamoje komandoje bus nauja patirtis, tai M. Lukauskis su tuo yra puikiai susipažinęs – prieš daugiau nei ketverius metus panevėžietis ženkliai prisidėjo prie didžiausio Prienų klubo laimėjimo – iškovotos LKF taurės.

LKL pirmenybėse tuometė Prienų komanda reguliariajame sezone iškovojo antrąją vietą, tačiau atkrintamosiose liko ketvirti – mažajame finale nusileista Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Mindaugas Lukauskis
Norime Prienų ekipą atvesti į stipriausiųjų ketvertą.

„Iš to sezono išlikę tik geriausi prisiminimai, – daugiau nei ketverių metų senumo įvykius prisiminė M. Lukauskis. – Kiek apmaudu, kad finišas nenusisekė, nes turėjome nemažai traumuotų žaidėjų.

Treneris turi savitą filosofiją ir sistemą, kuri yra žinoma LKL pirmenybėse – visi žino, kaip Prienai žaidžia. Bandysime krepšininkų patirtį sujungti su trenerio filosofija ir sieksime kažką nuveikti.“

M. Lukauskis šiuo metu vis dar yra vyriausias LKL krepšininkas. Nepaisant 39-erių metų, krepšininkas nestokoja motyvacijos žaisti bei kautis dėl aukščiausių vietų.

„Žaidžiu ne tik tam, kad tik žaisti – turiu noro ir motyvacijos kautis ir nugalėti. Norime Prienų ekipą atvesti į stipriausiųjų ketvertą, o kaip mums tai pavyks – parodys tik laikas“, – sakė krepšininkas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris