„Betsafe” prognozė: sezono starte – „Žalgirio” pamokos pasvaliečiams
Foto: BNS

„Betsafe” prognozė: sezono starte – „Žalgirio” pamokos pasvaliečiams

Autorius: LKL.LT
2018-09-22

Šiandien startuoja naujasis „Betsafe–LKL“ sezonas, o uždangą nukels Kauno „Žalgirio“ dvikova su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“. Šarūno Jasikevičiaus diriguojama ekipa yra laikoma ne tik šios dienos mačo, bet ir viso sezono favorite.

LKL.LT kartu su lažybų bendrove „Betsafe” pateikia šio ir kitų 1-ojo „Betsafe–LKL“ čempionato turo dvikovų prognozę.

Pastaruosius aštuonis sezonus pirmenybėse triumfavusi „Žalgirio“ ekipa yra vienintelė „Betsafe–LKL“ komanda, kuri pasiruošimo etape nepatyrė pralaimėjimo kartėlio.

Penkios pergalės iš penkių, o kai kurios jų – prieš galingas Eurolygos komandas. Žalgiriečiai per pirmąsias dvejas draugiškas rungtynes vidutine 35 taškų persvara pranoko „Šiaulius“ ir Kėdainių „Nevėžį“.

Nors gerėjantį žaidimą per kontrolinių mačų ciklą demonstravęs „Žalgiris“ Stambule patiesė Bursos „Tofaš“, Stambulo „Anadolu Efes“ bei Maskvos CSKA, tačiau kapitonas Paulius Jankūnas nėra linkęs sureikšminti draugiškų rungtynių rezultatų.

„Dabar yra tokia sezono stadija, kai bet kas gali nugalėti bet ką, – tinklalapiui LKL.LT teigė P. Jankūnas. – Tai yra pasiruošimas, tad visos komandos šlifuoja taktikas ir derinius. Daugiau dėmesio skiriama fiziniam pasirengimui – reikia užkrauti jėgas visam likusiam sezonui.

Nereikėtų sureikšminti pergalių draugiškuose susitikimuose. Turime analizuoti, ką darėme blogai ir tobulinti savo žaidimą. Bet kas gali nugalėti bet ką, tad turime būti pasiruošę.“

„Pieno žvaigždės“ per pasiruošimą iškovojo 6 pergales bei patyrė 1 pralaimėjimą. Vis dėlto Aukštaitijos ekipa net penkis mačus sužaidė Kinijoje, tad sudėtinga spręsti kokio lygio komandos buvo Gedimino Petrausko kariaunos varžovės.

Pasvaliečių pasirengimą sezonui apsunkino tai, kad didžiąją dalį jie ruošėsi be trijų svarbių žaidėjų – legionierių Lance‘o Jeterio, Justino Wattso bei Emmanuelio Omogbo. Šiam trejetui prognozuojama vienų iš komandos vedlių rolės.

Pilna sudėtimi nesitreniravo ir „Žalgiris“ – Edgaras Ulanovas su rinktine kovojo pasaulio čempionato atrankos rungtynėse, tuo metu P. Jankūnas po žiniasklaidos dienos išvyko į Turkiją, kur dalyvavo Eurolygos klipo filmavime. Ketvirtadienį žalgiriečiai treniravosi pilnu pajėgumu, tačiau jau penktadienį jų laukė Eurolygos žiniasklaidos diena.

„Tai buvo neeilinis pasiruošimas, – tinklalapiui LKL.LT sakė vasarą iš Klaipėdos į Pasvalį persikėlęs Vytautas Šulskis. – Komanda visiškai nauja, tad vienas kito pažinimas gali užtrukti. Vis dėlto viskas klostosi gana sklandžiai – žaidžiame, treniruojamės, bandome pažinti vieni kitus. Stengiamės suprasti silpnąsias ir stipriąsias komandos draugų puses, kad galėtume susiklijuoti kaip komanda. Žinoma, mums dar reikia laiko.“

Statistika „Pieno žvaigždėms“ nežada nieko gero. Stipriausioje šalies lygoje „Žalgiris“ su Pasvalio ekipa ginklais surėmė 26 kartus – visus kartus pergalę šventė Kauno klubas.

Varžovų galingumą vertina ir „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai. Vertina, tačiau nebijo.

„Negalime bijoti autoritetų, žiūrėti į jų pernykščius rezultatus ar dabartinio sezono favorito etiketę, – apie artėjantį susitikimą kalbėjo V. Šulskis. – Turime eiti ir kovoti dėl kiekvieno kamuolio, stengtis gynyboje ir laikas parodys, kaip viskas bus.“

Sezonas startuoja Kaune – arenoje, kurioje pernai buvo sužaistas paskutinis sezono mačas, paženklinęs eilinį „Žalgirio“ titulą.

Tryliktojo čempionų žiedo siekiantis P. Jankūnas pirmajame oficialiame sezono susitikime tikisi gausaus sirgalių palaikymo.

„Manau, kad aistruoliams bus įdomu ateiti pasižiūrėti į naujokus ir naują komandą. Šią vasarą nebuvo rimto rinktinės čempionato, tai sirgaliai gal bus išsiilgę krepšinio“, – teigė 34-erių puolėjas.

„Betsafe“ ekspertai prognozuoja, kad Kauno ekipa sezono starte problemų neturės ir peržengs pasvalietišką barjerą. Rungtynių pradžia – seštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje.

Kiti pirmojo turo mačai vyks sekmadienį – Vilniaus „Rytas“ namuose priims Utenos „Juventus“ krepšininkus, Klaipėdos „Neptūnas“ „Švyturio“ arenoje laukia atvykstančio Kėdainių „Nevėžio“ – šie susitikimai prasidės 17 valandą. Rungtynės tarp Prienų „Skycop“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ startuos 17.20 val.  

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris