Įspūdingą spurtą rungtynių viduryje surengęs „Rytas“ sutriuškino „Juventus“
LKL/BNS nuotr.

Įspūdingą spurtą rungtynių viduryje surengęs „Rytas“ sutriuškino „Juventus“

Autorius: H. Augustynas
2018-09-23

Vilniaus „Ryto“ (1/0) ekipa „Betsafe–LKL“ pirmenybes pradėjo itin aukšta nata. Antrojo kėlinio pabaigoje ir trečiojo pradžioje 21:2 spurtą surengęs „Rytas“ nepaliko jokių vilčių Utenos „Juventus“ (0/1) krepšininkams.

Eimanto Bendžiaus ir Dominique‘o Suttono vedamas Vilniaus klubas be didesnio vargo 87:57 (18:15; 27:13; 29:10; 13:19) iškovojo pirmąją sezono pergalę.

Sostinės ekipai pergalės iškovoti nesutrukdė ir atsivėrusi skylė įžaidėjo pozicijoje. Šiame susitikime aikštėje negalėjo pasirodyti komandos kapitonas Chrisas Krameris, kuris skundžiasi rankos skausmais. Taip pat vilniečiai dar rungtynių dieną paskelbė, kad komandą palieka kitas įžaidėjas Mattas Farrellas.

„Su „Rytu dabar yra sunku. Jie turi tą žvėrį Suttoną“, – Ž. Urbonas.

Dar pirmajame kėlinyje „Juventus“ surengė spurtą 10:0, o po pirmųjų 10 minučių atsiliko tik trimis taškais (15:18).

Vis dėlto vilniečiai antrajame kėlinyje įjungė aukštesnę pavarą ir pabėgo nuo varžovų (45:28). Vilniečiai vien antrojo kėlinio pabaigoje pelnė 11 taškų be atsako, o pridėjus ir trečiojo kėlinio puikų startą sužaidė atkarpą 21:2.

Trečiajame kėlinyje „Rytas“ nemažino apsukų ir pradėjo daužyti savo varžovus. Trečiąjį ketvirtį vilniečiai laimėjo beveik trigubai (29:10), o jį užbaigė itin sėkminga 13:3 atkarpa.

Ketvirtasis kėlinys jau buvo tik formalumas, o jo metu Dainius Adomaitis leido pasireikšti ir Aisčiui Piliauskui bei Marekui Blaževičiui. Pastarajam tai buvo debiutas stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje.  

„Labai pradžia buvo nervuota su daug nekokybiško žaidimo, su daug neteisingų sprendimų, – akcentavo Dainius Adomaitis. – Tačiau tikrai noriu pagirti vyrus už energiją, už atsidavimą aikštelėje.

Visi žinojo, kad turim problemų su rotacija ir visi dėl to dėjo maksimaliai pastangų. Kaip ir kiekvienose pirmose rungtynėse kiekvienas nori maksimaliai pasirodyti, kas kartais kišdavo koją priimant sprendimus. Gynyboje tenkino daug dalykų, tačiau vienu metu individualiai juos paleidome su jų stipriomis pusėmis. Jaunimas išėjęs pridarė per daug klaidų ir jie čia turi būti geresni. Jie turi išnaudoti šituos šansus geriau.“

„Rytas“: Eimantas Bendžius 20 (4/5 trit., 29 n.b.), Dominque‘as Suttonas 17 (6 atk. kam.), Arnas Butkevičius 13 (5/6 dvit., 6 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas 12, Evaldas Kairys 11 (7/7 baud., 8 atk. kam., 24 n.b.).

„Juventus“: Karolis Guščikas 15, Alexanderis Hamiltonas 13, Arvydas Šikšnius (0/4 trit.) ir Martinas Gebenas (7 atk. kam.) po 8.

„Gavome puikių pamokų, – spaudos konferenciją pradėjo Žydrūnas Urbonas. – Per daug įsijautėme, nes manėme, kad čia užteks entuziazmo ir paprastumo. Pati pradžia mus per daug gerai nuteikė, pradėjome vesti.

Gynėjų rotacija yra sudėtinga, praradome iniciatyvą, kai prasidėjo visi keitimai. Kai kuriems vaikinams dar tenka pasitempti iki šio lygio, bet aš niekam neturiu priekaištų dėl noro ir darbo. Iš tiesų, tai ir ginklų neturime. Vienas iš 16 tritaškių, tai nelabai čia ką ir prikursi daugiau. Su „Rytu“ dabar yra sunku. Jie turi tą žvėrį Suttoną, kuris po krepšiu nustumia tris žaidėjus ir kartoja metimus po kelis kartus.“

Vilniečiai šiame susitikime ne tik įtikinamai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (43:28), tačiau kur kas tiksliau atakavo ir iš trijų taškų zonos.

„Rytas“ realizavo 10 tolimų metimų iš 22 (45%), kai „Juventus“ – vos vieną iš 16 (6%). „Rytas“ taip pat perėmė 10 kamuolių, kai „Juventus“ – 1. Tai leido vilniečiams pelnyti daugiau taškų greitose atakose (16:10), o 14 atkovotų kamuolių puolime leido pelnyti daugiau taškų antraisiais šansais (15:6).

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris