M.Lukauskio karjeros rekordas pažymėtas pergale prieš „Lietkabelį“
LKL/BNS nuotr.

M.Lukauskio karjeros rekordas pažymėtas pergale prieš „Lietkabelį“

Autorius: LKL.LT
2018-09-23

Prienų „Skycop“ (1/0) pradžiugino sirgalius pirma pergale naujajame „Betsafe–LKL“ sezone. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai namuose 93:78 (25:23, 21:13, 21:18, 26:24) užtikrintai nugalėjo Panevėžio „Lietkabelio“ (0/1) krepšininkus.

Vyriausias mačo žaidėjas Mindaugas Lukauskis šiame mače per 32 minutes pelnė 11 taškų ir atliko net 11 rezultatyvių perdavimų. Pastarasis pasiekimas yra naujas jo karjeros rekordas. Veterano sąskaitoje taip pat buvo 29 naudingumo balai.

Karjeros pasiekimą M. Lukauskis užfiksavo būdamas „Betsafe–LKL“ lyderiu pagal visų laikų sužaistas rungtynes.

Gera rungtynių pradžia leido Panevėžio komandai atitrūkti 11:4, nors netrukus Prienų ekipos spurtas ir persvėrė rezultatą – 15:11. Atkaklioje kovoje neišvengta buvo ir klaidų, tačiau M. Gecevičiaus jau trečiasis tolimas metimas leido pirmą ketvirtį geriau užbaigti prieniškiams.

Kol kurį laiką „Lietkabeliui“ stigo tikslių atakų, tuo pasinaudoję „Skycop“ šovė į priekį (43:32), o pranašumą dar prieš ilgąją pertrauką pavyko paversti dviženkliu – 46:36. Gynybinės klaidos „Lietkabeliui“ kainavo brangiai ir „Skycop“ išnaudojo savo stipriausią ginklą – tritaškius: be keturis smeigusio M. Gecevičiaus, tris buvo pataikęs ir Austinas Ariansas.

Prienų komanda atrodė užtikrintai (81:64), o keli „Lietkabelio“ bandymai šturmuoti buvo sustabdyti.

„Skycop“: Michaelas Bruesewitzas 16, Martynas Gecevičius 15 (5/8 trit., 9 rez. perd., 22 n.b.), Kšištofas Lavrinovičius, Mindaugas Lukauskis ir Ovidijus Varanauskas – po 11.

„Lietkabelis“: Saulius Kulvietis, Dominikas Mavra (6 atk. kam.) ir Michaelas Morrisonas (7 atk. kam.) – po 11, Mindaugas Kupšas ir Franas Pilepičius – po 10.

10 žaidėjų sudėtyje turėjusiai Panevėžio ekipai šiame mače padėti negalėjo kelio traumą besigydantis Jamaras Wilsonas.

Prienų klubas pranoko varžovus rinkdamas taškus nuo visų distancijų, tuo tarpu panevėžiečiai geriau kovėsi po krepšiais (32 atk. kam.), ypač – puolime, kur atkovota buvo 13 kamuolių. „Skycop“ puolime sugriebė 4 kamuolius, o iš viso – 26. 

„Didžiausią vaidmenį vaidino susitvarkymas su įtampa. „Skycop“ tą padarė geriau. Būtent dėl įtampos buvo klystama vaikiškose situacijose, ypač – gynyboje. Vargome, bandėme kabintis, bet, deja, nepavyko. Mums reikia laiko susižaisti“, – nesėkmės priežastį išskyrė „Lietkabelio“ strategas Gintaras Kadžiulis.

„Skycop“ treneris V. Šeškus padėkojo auklėtiniams, kurie parodė brandą.

„Praėjusį sezoną pirmos pergalės teko laukti ilgai, o šiemet ją iškovojome jau pirmose rungtynėse ir prieš stiprų varžovą. „Lietkabelis“ – galinga komanda, bet mes labiau norėjome laimėti. Puikūs statistiniai duomenys – iš fantastikos srities. Visi šnekėjo „veteranai, veteranai“, o jie parodė, ką gali. Pažiūrėkite, kaip protingai žaidėme, nors varžovai ir keitė sistemas“, – sakė jis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris