Galingas sugrįžimas: I. Vaitkus – naudingiausias mėnesio žaidėjas
Foto: BC Šiauliai

Galingas sugrįžimas: I. Vaitkus – naudingiausias mėnesio žaidėjas

Autorius: LKL.LT
2018-10-02

Ignas Vaitkus galingai pradėjo naująjį „Betsafe–LKL“ sezoną ir tapo naudingiausiu rugsėjo mėnesio lygos krepšininku.

„Šiaulių“ puolėjas per dvejas rungtynes rinko po 24 naudingumo balus ir pagal šį rezultatą ryškiai pranoko kitus lygos krepšininkus.

„Toks įvertinimas, be abejo, reiškia daug, ypač po tokio skaudaus asmeniškai praėjusio sezono, – džiaugėsi I. Vaitkus, dėl dviejų traumų praėjusį sezoną sužaidęs tik 9 rungtynes. – Sugrįžti taip sėkmingai reiškia labai daug.

Tai tik sezono pradžia, asmeniniai rezultatai nėra itin reikšmingi, norisi komandos pergalių. Bet džiaugiuosi ir esu laimingas.“

I. Vaitkus per dvejas rungtynes pelnydavo 18 taškų (10/16 dvitaškių, 10/13 baudų), atkovodavo po 8 kamuolius, atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

Per pirmas sezono rungtynes prieš Utenos „Juventus“ puolėjas pelnė 22 taškus ir pasiekė karjeros LKL rekordą.

Vis dėlto „Šiauliai“ pralaimėjo „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždėms“ bendru 7 taškų skirtumu.

„Gavęs traumą žinojau, kad nebetęsiu sezono, ir pradėjau rimtai žiūrėti į kūną, – vasaros pasikeitimus apžvelgė I. Vaitkus. – Sustiprinau kai kurias kūno dalis, kurioms neskirdavau dėmesio. Rengiausi sezonui kryptingai, gavau pasitikėjimo iš trenerių ir viskas susidėjo.“

Tai pirmas kartas, kai I. Vaitkus išrenkamas geriausiu mėnesio žaidėju. LKL partnerė „Compensa“ įteiks I. Vaitkui apdovanojimą rytoj prieš „Šiaulių“ rungtynes su Prienų „Skycop“ – susitikimą nuo 18.30 val. tiesiogiai transliuos BTV.

Į geriausių mėnesio žaidėjų penketuką taip pat pateko Nate‘as Woltersas, Dominique‘as Suttonas, Emmanuelis Omogbo ir Vaidas Čepukaitis.

„Žalgirio“ įžaidėjas N. Woltersas buvo antras geriausias tarp gynėjų su 13,7 naudingumo balo per rungtynes. Amerikietis rinkdavo po 12,7 taško ir 3,3 rezultatyvaus perdavimo, o „Žalgiris“ pasiekė tris pergales.

Visas dvikovas laimėjo ir Vilniaus „Rytas“, o D. Suttonas buvo lyderis – po 17 naudingumo balų. Amerikietis pelnydavo po 13 taškų ir atkovodavo po 6 kamuolius.

„Pieno žvaigždžių“ atstovas E. Omogbo per trejas rungtynes pelnydavo po 15,7 taško, atkovodavo po 5,7 ir perimdavo po 2,3 kamuolio bei rinkdavo 20,7 naudingumo balo.

O geriausias centras rugsėjį buvo V. Čepukaitis – „Juventus“ aukštaūgis per tris sutikimus pelnydavo po 11 taškų, atkovodavo po 5,7 kamuolio ir rinkdavo po 18 naudingumo balų.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris