Aukštaūgių vedamas „Neptūnas“ susitvarkė su K. Browno tempiama „Dzūkija“
LKL/BNS nuotr.

Aukštaūgių vedamas „Neptūnas“ susitvarkė su K. Browno tempiama „Dzūkija“

Autorius: H. Augustynas
2018-10-04

Dviženklį deficitą iššvaistęs Klaipėdos „Neptūnas“ (3/1) turėjo daug problemų stabdant Kendricką Browną, tačiau vis tiek sugebėjo palaužti Alytaus „Dzūkiją“ (1/2).

Aukštaūgių vedamas „Neptūnas“ sugebėjo sugrįžti į pergalių kelią po to kai 94:91 (26:26; 30:22; 16:21; 22:22) palaužė alytiškius.

Klaipėdiečius į pergalę vedė Gytis Masiulis, pelnęs 14 taškų ir atkvojęs 11 kamuolių bei 17 taškų surinkęs Jerai Grantas. Amerikietis buvo ne tik rezultatyviausias uostamiesčio ekipos krepšininkas, tačiau likus žaisti mažiau negu pusantros minutės aukštaūgis perėmė kamuolį iš Dominyko Domarko, užbaigė ataką dėjimu ir atitolino klaipėdiečius nuo varžovų 90:86.

Dzūkų šiame susitikime neišgelbėjo ir rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs K. Brownas, kurio sąskaitoje – 26 taškai.

 „Mikalauskas neblogai tvarkėsi su Brownu, – apie varžovų puolimo lyderį kalbėjo „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis. – Mes buvome nusprendę gindamiesi prieš Browną lysti pro užtvaros apačią, bet tas nepasiteisino, nes jis sumetė tritaškius. Tada reikėjo keisti planą. Na, o kai jis pagavo ritmą buvo dar sunkiau. Turbūt niekas nesigynė prieš jį labai gerai, jeigu jis pelnė 26 taškus.“

„Neptūno“ ekipa viską bandė išspręsti dar per pirmąją rungtynių dalį. Svečiai iš uostamiesčio jau antrajame kėlinyje turėjo 10 taškų pranašumą – 51:41. Po itin rezultatyvios pirmosios rungtynių dalies „Neptūnas“ turėjo aštuonių taškų persvarą (56:48).

Vis dėlto K. Browno vedama „Dzūkija“ sugebėjo atsitiesti ir jau prieš prasidedant ketvirtajam kėliniui turėjo vos trijų taškų deficitą – 69:72.

Ketvirtajame kėlinyje užvirė atkakli kova, tačiau po Tomo Delinininkaičio tritaškio ir Jerai Granto dvitaškio klaipėdiečiai turėjo 8 taškų persvarą likus žaisti pusketvirtos minutės (88:80).

Tačiau Tomo Dimšos keturi ir Dominyko Domarko du taškai padėjo alytiškiams staigia sugrįžti į rungtynes (86:88).

Po to komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis, o likus žaisti 7,7 sek. baudos metimų stojo mesti Gytis Masiulis, kurio ranka nesudrebėjo ir „Neptūnas“ turėjo trijų taškų persvarą – 94:91. Po minutės pertraukėlės „Dzūkija“ itin apmaudžiai suklydo išsimetant kamuolį ir taip palaidojo savo šansus pakovoti dėl pergalės.

„Manau, kad tai buvo geros rungtynės, – kalbėjo dzūkų strategas Andrejus Urlepas. – Neatlikome gero darbo gynyboje pirmoje rungtynių dalyje. Nežaidėme taip kietai, kaip turėjome žaisti, jie pataikė sunkius metimus. Po pertraukos gynėmės geriau. Deja, bet kai reikėjo viską padaryti gerai, mums ne viskas pavyko. Nepataikėme baudų, neatsitvėrėme, o paskutinė ataka nebuvo atlikta, kaip turėjo būti. Jie tuo pasinaudojo ir laimėjo.“

„Dzūkija“: Kendrickas Brownas 26 (7 rez. perd., 5/10 trit., 27 n.b.), Egidijus Dimša 17 (7/9 dvit., 6 atk. kam.), Paulius Petrilevičius 12 (9 atk. kam.), Gediminas Žalalis 6.

„Neptūnas“: Jerai Grntas 17 (7/10 dvit., 6 atk. kam., 28 n.b.), Gytis Masiulis 14 (11 atk. kam., 28 n.b.), Simas Galdikas 13, Tomas Delinininkaitis 12, Kyle‘as Weaveris 10.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris