„Rytą“ papildė NBA žaidęs gynėjas

„Rytą“ papildė NBA žaidęs gynėjas

Autorius: rytasvilnius.lt
2018-10-09

Vilniaus „Ryto“ klubas pasirašė sutartį su NBA patirties turinčiu bei puikų praėjusį sezoną sužaidusiu 29-erių gynėju iš JAV Manny Harrisu. Krepšininkas artimiausiu metu turėtų papildyti vilniečių gretas ir ant parketo gali pasirodyti jau šį savaitgalį Alytuje.

M.Harrisas savo NBA karjeroje atstovavo Klivlando „Cavaliers“, Los Andželo „Lakers“ bei Dalaso „Mavericks“ klubams, o praėjusį sezoną visus maloniai stebino Graikijoje.

196 centimetrų gynėjas praėjusiais metais rungtyniavo Atėnų „AEK“ ekipoje, buvo jos lyderiu bei padėjo komandai iškovoti du titulus. „AEK“ praėjusį sezoną triumfavo FIBA Čempionų lygoje ir Graikijos taurėje, o abu kart naudingiausiu pirmenybių žaidėju buvo M.Harrisas.

„Džiaugiamės stipriu papildymu komandai svarbiu metu. Klubas siekia aukštų tikslų šį sezoną Europos taurėje. Tikimės, kad Manny įsilies į žaidimą ir padės labai svarbiose rungtynėse namuose prieš Frankfurto ir Turino komandas. Kviečiu visus fanus ateiti į areną ir aktyviai palaikyti „Rytą“ jau kitą trečiadienį.“ – sakė klubo prezidentas Antanas Guoga.

„Su M.Harrisu sudėtyje mūsų komanda turės daugiau variantų puolime. Jis yra labai atletiškas ir gali užtikrintai žaisti vienas prieš vieną, todėl turėtų puikiai tikti greitam ir agresyviam mūsų žaidimo stiliui, – pasakojo klubo sporto direktorius Linas Kleiza. – Praėjęs M.Harriso sezonas Graikijoje mums paliko nemažą įspūdį, o jis į ekipą atvyks puikios sportinės formos. Jam numatoma viena pagrindinių rolių komandoje.“

M.Harrisas praėjusį sezoną FIBA Čempionų lygoje vid. per rungtynes rinko po 17,1 taško, krepšį atakavo 46 proc. taiklumu, atkovojo 5,1 ir perėmė 1,9 kamuolio.

Naujasis Vilniaus „Ryto“ legionierius gali debiutuoti jau šį savaitgalį „Betsafe-LKL“ mače su Alytaus „Dzūkija“. Tuo tarpu į Kazanę išvykę vilniečiai trečiadienį žais antrąsias Europos taurės rungtynes su vietos UNICS.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris