„Skycop“ antrąkart susitvarkė su „Vyčiu“
LKL / BNS nuotr.

„Skycop“ antrąkart susitvarkė su „Vyčiu“

Autorius: LKL.LT
2018-10-16

Prienų „Skycop“ išsimaudė po šaltu dušu susitikimo pradžioje, tačiau sugrįžo į rungtynes ir tvirtai žengė į Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro II etapą.

Per atsakomąsias I etapo rungtynes „Skycop“ namie 91:79 (19:24, 20:12, 20:20, 32:23) pranoko Šakių „Vytį“ ir dėl vietos ketvirtfinalyje kovos su Alytaus „Dzūkija“.

Praėjusią savaitę „Skycop“ išvykoje nugalėjo Nacionalinės krepšinio lygos klubą 24 taškais.

„Vytis“ per pirmą susitikimą įgytą deficitą beveik perpus nupjovė vos prasidėjus rungtynėms – sužaidus kiek daugiau nei kėlinį Šakių komanda pirmavo 19:8 (6-ąją min.).

Vis dėlto netrukus Mindaugas Lukauskis dviem dvitaškiais iš eilės sugrąžino „Skycop“ į rungtynes.

Antrajame kėlinyje Darjušo Lavrinovičiaus penki taškai iš eilės leido šeimininkams persverti rezultatą, o po Martyno Gecevičiaus dvitaškio trečiajame kėlinyje „Skycop“ jau nutolo 54:45 (26-ąją min.).

Patyrusių „Skycop“ žaidėjų taškai nesuteikė Šakių komandai vilties iš Prienų grįžti su pergale.

„Važiavome kovoti ir spręsti mažas bėdas, kad jos neišsivystytų žaidžiant NKL lygoje, – po rungtynių pripažino „Vyčio“ treneris Erikas Kučiauskas, leidęs suprasti, kad komandai nebuvo keliamas tikslas panaikinti pirmų rungtynių didžiulį deficitą. – „Skycop“ komandoje yra vyresnių žaidėjų, tad turėjome žaisti greičiau ir tai sekėsi. Vėliau prasidėjo keitimai ir išsimušėme iš ritmo. Mūsų tikslas buvo leisti visiems žaisti ir tai turbūt buvo vienintelė galimybė mano vyrams sužaisti prieš buvusius Lietuvos rinktinės narius.“

„Buvau ramus dėl rezultato, bet neramus dėl žaidimo, kurį rodėme, – nusivylimo neslėpė Virginijus Šeškus. – „Vytis“ labiau norėjo laimėti arba parodyti, kad gali žaisti. Jie visur buvo greitesni, drąsiai metė tritaškius – jie įkrito. Kas, kad šiandien laimėjome? Klasė LKL ir NKL labai skiriasi.“

V. Šeškus atskleidė, kad iki kito KMT etapo „Skycop“ turės pastiprinimą.

„Matome, kad po krepšiais turime spragų. Kiekvienose rungtynėse tai mūsų didžiausia problema“, – pripažino V. Šeškus, kuris šį kartą neregistravo Mavericko Morgano – 208 cm ūgio centras nepateisina lūkesčių.

„Skycop“: Austinas Ariansas 14, Mike‘as Bruesewitzas 13 (7 rez. perd.), Darjušas Lavrinovičius 12, Ovidijus Varanauskas 11, Martynas Gecevičius 11.

„Vytis“: Aurelijus Pukelis 27 (11/15 dvitaškių), Paulius Semaška 11.

Taškus „Skycop“ komandai pelnė 10 iš 11 aikštėje pasirodžiusių žaidėjų, nepasižymėjo tik jaunasis Ernestas Mankauskas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris