Į viršūnę pakilęs M. Lukauskis: „Turiu kažką tokio, kas leidžia būti tuo vagimi“
Foto: BC Skycop

Į viršūnę pakilęs M. Lukauskis: „Turiu kažką tokio, kas leidžia būti tuo vagimi“

Autorius: LKL.LT
2018-11-05

Kai Prienų „Skycop“ sekmadienį nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždes“, krepšininkai rūbinėje tradiciškai pasidarė selfį po pergalės, pasveikino gimtadienius sulaukusius brolius Lavrinovičius ir Gintarą Leonavičių bei patraukė į dušą.

Ir tik po to Mindaugas Lukauskis paėmė į rankas telefoną ir sužinojo, kad tapo dar vienos statistinės kategorijos rekordininku Lietuvos krepšinio lygoje.

Daugiausia kamuolių perėmę LKL krepšininkai
Vt. Žaidėjas Rungtynės Per. k.
1. Mindaugas Lukauskis 590 950
2. Robertas Giedraitis 397 949
3. Dainius Šalenga 467 661
4. Erikas Kučiauskas 408 638
5. Vidas Ginevičius 325 603
6. Artūras Jomantas 457 587
7. Rolandas Vaičiūnas 423 486
8. Martynas Purlys 227 466
9. Rolandas Matulis 554 466
10. Rytis Vaišvila 242 463

39-erių puolėjas per rungtynes su „Pieno žvaigždėmis“ perėmė 950-ąjį kamuolį karjeroje ir pakilo į pirmą vietą istorinėje statistikoje.

„Gavau kelis sveikinimus, paklausiau, kokia proga, pasakė, kad esu geriausias vagis“, – šypsojosi M. Lukauskis.

Taip puolėjas dar kartą įrodė, kad ne individuali statistika, o komandiniai rezultatai jam svarbiausi. Apie tai, kad gali tapti rekordininku, M. Lukauskis net nežinojo.

„Skycop“ veteranas aplenkė Robertą Giedraitį – ilgametis „Šiaulių“ įžaidėjas lieka su 949 perimtais kamuoliais per karjerą LKL.

„Nė vienas rekordas nėra eilinis. Kiekvienam žaidėjui kiekvienas pasiekimas svarbus, ypač sužaidus tiek daug rungtynių“, – LKL.LT svetainei sakė M. Lukauskis. Jis praėjusį sezoną tapo lygos rekordininku pagal sužaistas rungtynes, neseniai tapo penktu žaidėju, perkopusiu 5000 pelnytų taškų ribą.

M. Lukauskis ketvirtas lygos istorijoje pagal pelnytus taškus, devintas – pagal atkovotus kamuolius, antras – pagal rezultatyvius perdavimus.

Iš pagrindinių statistikos kategorijų, į kurių viršūnę įkopė, tapo perimti kamuoliai.

„Kartais tas kamuolys pats įkrenta į rankas, kartais ir pavagiu kamuolį, – savo uoslę komentavo „Skycop“ veteranas. – Turbūt turiu tą nuojautą, kartais pavyksta suprasti derinius ir nuspėti, kur bus perdavimas. Turiu kažką tokio, kas leidžia būti tuo vagimi.“

Šį sezoną M. Lukauskis perima po 1,3 kamuolio ir pagal šį rodiklį dalijasi 10-ta vieta lygoje.

„Visur stengiuosi būti naudingas komandai ir nežiūriu į asmeninius rodiklius, – pripažino krepšininkas. – Kartais nesiseka puolime – stengiuosi gynyboje, ir atvirkščiai. Visi pasiekimai po truputį susideda. Daug metų praleista krepšinyje, tad manęs po truputį yra visose kategorijose.“

Pirmas „Betsafe–LKL“ varžybų ratas M. Lukauskiui buvo sėkmingas – jo statistika pagrindinėse kategorijose geresnė už lygos vidurkį, puolėjas yra naudingiausias „Skycop“ žaidėjas.

Tik dabar krepšininkas norėtų daugiau pergalių – per 9 rungtynes Prienų klubas laimėjo 4 kartus.

„Galėjo būti geriau, – pirmą ratą įvertino M. Lukauskas. – Naujas kolektyvas, geras, visi sutariame. Bet kartais ne viskas pavyksta. Turime taisyti klaidas ir siekti pergalių, dar liko trys ratai. Noro visiems yra, viskas puiku.“

Antrą ratą „Skycop“ pradės šeštadienį rungtynėmis su Vilniaus „Rytu“, ir tai bus ypatingas susitikimas ne tik M. Lukauskiui, bet ir dar keliems „Skycop“ žaidėjams, anksčiau atstovavusiems sostinės klubui.

„Ne paslaptis, kad pastaraisiais sezonais bet kuri komanda gali nugalėti bet ką, taigi tikimės kuo geriau sužaisti, sieksime pergalės, o kaip mums pavyks – matysime“, – savaitgalio rungtynėms pasirengęs M. Lukauskis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris