„Lietkabelis“ sutriuškino „Pieno žvaigždes“ ir pasiekė didžiausią sezono pergalę
LKL/BNS nuotr.

„Lietkabelis“ sutriuškino „Pieno žvaigždes“ ir pasiekė didžiausią sezono pergalę

Autorius: LKL.LT
2018-11-18

„Betsafe–LKL“ čempionate Panevėžio „Lietkabelis“ (7/3) pasiekė triuškinančią pergalę savų sirgalių akivaizdoje, kai 94:63 (22:14, 21:15, 25:16, 26:18) nušlavė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (4/7).

„Lietkabeliui“ tai buvo rezultatyviausios sezono rungtynės, o ši pergalė 31 taško skirtumu – kol kas didžiausia sezone.

Panevėžio komanda nuo pirmojo kėlinio primetė varžovams savo taisykles ir ėmė krautis pranašumą. Jis dar iki ilgosios pertraukos buvo dviženklis (43:27), o vėliau svečiai tapo triuškinami ir jokių prošvaisčių „Pieno žvaigždėms“ nebebuvo.

Pirmą tarpusavio mačą „Pieno žvaigždės“ buvo laimėjusios 87:81, tad „Lietkabelis“ varžovams revanšavosi su kaupu.

Pirmosios Vaido Kariniausko rungtynės Panevėžyje pažymėtos 9 taškais (2/3 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud.), 4 atkovotais ir 1 perimtu kamuoliu, 4 rezultatyviais perdavimais, išprovokuota pražanga, 2 klaidomis, 4 pražangomis ir 9 naudingumo balais per 19 minučių.

Pasvalio komandoje taip pat debiutavo du naujokai – Dagoberto Pena ir Jay’us Threattas.

Pirmasis per 26 minutes pelnė 10 taškų (2/6 dvit., 1/5 trit., 3/3 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, 4 kartus suklydo, sykį prasižengė, išprovokavo 2 pražangas ir surinko 5 naudingumo balus.

Antrasis per 25 minutes įmetė 9 taškus (3/6 dvit., 1/4 trit., 0/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 3 pražangas, 2 kartus prarado kamuolį, sykį prasižengė bei surinko 4 naudingumo balus.

„Lietkabelis“: Mindaugas Kupšas 17 (5 atk. kam.), Jamaras Wilsonas 14, Paulius Valinskas ir Michaelas Morrisonas – po 12, Franas Pilepičius 11.  

„Pieno žvaigždės“: Tomas Lekūnas 11, Dagoberto Pena 10, Karolis Petrukonis ir Jay’us Treattas – po 9.

Gediminas Petrauskas pasigedo iš savo komandos noro laimėti.

„Nuo pirmų minučių matėsi, kad jie siekė revanšo. Labai liūdna, kad „Lietkabelis“ labiau norėjo laimėti. Stipriai atsilikome ir kovingumu, ir noru. Leidome „Lietkabeliui“ mesti aukštu procentu ir tai buvo mūsų didžiausia spraga. Šansų bėgti į greitą puolimą net neturėjome, o jei ir turėjome, to nedarėme“, – kalbėjo „Pieno žvaigždžių“ treneris.

„Lietkabelio“ strategas Nenadas Čanakas pasidžiaugė V.Kariniausko debiutu.

„Sužaidėme geras rungtynes. Svarbiausia, kad visi rungtyniavo ir niekas nepavargo. Labai gerai gynėmės, išnaudojome savo pranašumą po krepšiu – abu aukštaūgiai puikiai dirbo puolime. Spaudėme varžovų gynėjus ir tai davė vaisių.

Vaidas – labai geras žaidėjas. Tai, kad jis buvo rinktinėje, jau daug apie jį pasako, nes Lietuva yra viena iš trijų geriausių rinktinių Europoje. Mes bandysime išnaudoti jo meistriškumą“, – sakė N.Čanakas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris