„Dzūkija“ ir „Skycop“ stoja į svarbiausią sezono kovą
Foto: Ž. Vingelis

„Dzūkija“ ir „Skycop“ stoja į svarbiausią sezono kovą

Autorius: LKL.lt
2018-12-04

Šį vakarą paaiškės paskutinis Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalio dalyvis, o rytoj 8 komandos burtų ceremonijoje bus suporuotos.

Alytaus „Dzūkija“ ir Prienų „Skycop“ šį vakarą kovos dėl likusio kelialapio į KMT ketvirtfinalį, ir tai bus svarbiausios sezono rungtynės abiem klubams.

Į lemiamą mūšį su minimalia persvara žengs „Dzūkija“ – ji per pirmą tarpusavio akistatą Prienuose pasiekė pergalę 84:83.

6 taškus šiose rungtynėse pelnęs Stepas Babrauskas vėl pasirodys aikštėje. Nors buvo pranešimų, kad gynėjas gali palikti „Dzūkiją“, klubas patvirtino, kad S. Babrauskas žais Alytuje iki sezono pabaigos.

Svarbiausios KMT'19 datos
Antradienis 19 val.
„Dzūkija“–„Skycop“
II etapo atsakomosios rungtynės
Trečiadienis 19.30 val.
„Siemens“ arena
Ketvirtfinalio burtų traukimo ceremonija
per „Ryto“–„Lietkabelio“ rungtynių pertrauką
Sausis Ketvirtfinalio pirmosios rungtynės Šiauliuose, Pasvalyje, Utenoje ir Alytuje/Prienuose
Vasario
12-13 d.
Ketvirtfinalio atsakomosios rungtynės Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje ir Panevėžyje
Vasario
16-17 d.
Finalo ketvertas Vilniaus „Siemens“ arenoje,
bilietus platina Tiketa.lt

„Tai puikios naujienos, nes jis geras žaidėjas, galintis duoti patarimų komandos draugams, – LKL.lt sakė „Dzūkijos“ treneris Andrejus Urlepas. – Jis taps labai svarbia mūsų komandos dalimi.“

„Dzūkijos“ ir „Skycop“ rungtynės šį vakarą prasidės 19 val., jas tiesiogiai transliuos LKL.lt portalas.

„Dzūkija“ versis be Mato Jogėlos, kuris vis dar gydosi traumą, per FIBA langą komandą paliko Waverly Austinas.

„Skycop“ neturės vieno lyderių Mindaugo Lukauskio – šis gydosi kojos raumens traumą ir į aikštę grįš tik sausį. Komandą per FIBA langą papildė 206 cm ūgio amerikietis Anthony Lee, jis šį vakarą debiutuos Prienų klube.

„Turėjome labai daug laiko pasirengti šioms rungtynėms, – sakė „Skycop“ treneris Virginijus Šeškus – pastarąjį kartą abi komandos žaidė prieš 9 dienas. – Reikės rungtynes pradėti nuo nulio, tas vienas taškas nė vienai komandai nesuteikia pranašumo. Reikia eiti į aikštę norint laimėti ir manau, kad šiose rungtynėse būtent tai ir lems nugalėtoją.“

„Norime patekti į kitą etapą, taigi žinoma, jog tai pačios svarbiausios sezono rungtynės. Jos parodys, kaip komanda yra nusiteikusi“, – pripažino A. Urlepas.

Lapkričio 22 d. Prienuose vykusiame pirmame tarpusavio susitikime „Skycop“ gretose dominavo Darjušas Lavrinovičius – 28 taškai ir 30 naudingumo balų.

„Dzūkijos“ gretose geriausias buvo Artūras Jomantas – 17 taškų ir 22 naudingumo balai.

Septynios KMT ketvirtfinalio dalyvės jau aiškios. Trečiadienį per „Betsafe–LKL“ rungtynių tarp Vilniaus „Ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ pertrauką bus ištraukti ketvirtfinalio burtai.

Keturios stipriausios praėjusio sezono komandos „Žalgiris“, „Rytas“, „Neptūnas“ ir „Lietkabelis“ bus suporuotos su „Šiauliais“, „Pieno žvaigždėmis“, „Juventus“ ir „Dzūkija“ arba „Skycop“.

Ketvirtfinalių pirmos rungtynės vyks sausį, atsakomosios – vasario 12-13 d. Finalo ketvertas vasario 16-17 d. vyks Vilniaus „Siemens“ arenoje, bilietus platina Tiketa.lt.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris